Eden Alene gimė Jeruzalėje, tačiau jos mama ir tėtis kilę iš Etiopijos. Po 11 metų trukusių baleto studijų, Eden sugalvojo lankyti vokalo pamokas ir siekti karjeros aukštumų muzikos scenoje. Puikius muzikinius duomenis turinti atlikėja paauglystėje buvo pakviesta dainuoti suaugusiųjų chore. Vėliau ją ėmė itin dominti soul stilius, o pagrindiniais įkvėpėjais tapo tokios pasaulinės popmuzikos žvaigždės kaip Beyoncé, Jennifer Hudson ir Chrisas Brownas. 2018 metais E. Alene laimėjo Izraelyje rengtą projektą „X Faktorius“.

Šiuo metu ji neapsistoja ties vienu stiliumi ir savo dainose maišo įvairius žanrus, įskaitant arabų liaudies muziką, gospel, operą.

E. Alene užsiima ne tik soline karjera, ji dainuoja ir Izraelio kariuomenės suburtoje grupėje, su kuria keliauja ir į pasirodymus užsienyje.

Izraelio atstovų atranka „Eurovizijai“ prasidėjo 2020 m. rudenį, kai buvo pateikta daugiau nei 200 dainų pretendenčių. Komisija iš jų pasirinko tik 9 dainas, už kurias rinkdami geriausią galėjo balsuoti visi norintys. Didžiuliu balsų skirtumu išrinktas kūrinys „Set Me Free“ ir laimėjo atranką, tad jau visai netrukus nuskambės ir „Eurovizijos“ scenoje.

Čia galite pamatyti klipo filmavimo užkulisius:

O čia - pats vaizdo klipas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)