„Savo muzika mes norime įkvėpti žmones džiaugtis gyvenimu“, – tokiais Vaidoto Valiukevičiaus žodžiais prasidėjo vaizdo įrašas.

„Nesvarbu, kur gyvenate ir kiek jums yra metų – niekada nevėlu siekti savo svajonių. Prisimenu mūsų pokalbį su vienu muzikantų vadybininku, su kuriuo norėjome dirbti. Jis mums pareiškė: „Vaikinai, pažiūrėkite, kiek jums metų – esate per seni kažką pasiekti“. Šie žodžiai labai nuliūdino. Tačiau paskui supratau, kad tai netiesa. Pažiūrėkite į mus, pažiūrėkite į mane. Man yra beveik 40-imt. Ir tai tik mano pradžia“, – kalbėjo Vaidotas.

Kelionę į „Euroviziją“ grupė pradėjo namelyje miško apsuptyje.

„2020 metų vasarą trims savaitėms buvome pabėgę į mišką, kur sau surengėme muzikinę stovyklą. Kūrėme įvairias dainų demo versijas“, – pasakojimą pradėjo grupės narys Mantas Banišauskas.

Vaidotas pratęsė pasakodamas, kad planuodamas prisėsti prie dainų tekstų rašymo, po kurio laiko į tą pačią sodybą sugrįžo vienas. Tąkart jam gimė pagrindinė eurovizinės dainos frazė.

„Besidarbuojant mano dėmesį patraukė viena visiškai nauja instrumentinės muzikos ištrauka. Pradėjau dainuoti: „It is OK to dance alone“. Tada aš iš tiesų pradėjau vienas šokti ant tų medinių grindų. Pasiūliau Mantui ir Robertui dirbti ties šia daina. Jie sutiko“, – pasakojo Vaidotas.

Mantas pridūrė, kad juos labai sužavėjo įsimenanti minėta frazė, kuri puikiai tiko priedainiui.

„Paskui išsiruošėme skrydžiui į Helsinkį, kur buvo atlikti paskutiniai darbai prie dainos „Discoteque“, - pasakojo grupės nariai.

„Prisimenu, vienas prodiuseris iš karto pastebėjo: „Vaikinai, ar jūs žinote, kad šita daina trunka lygiai tris minutes? Ji tobulai tinka „Eurovizijai“, - kalbėjo Mantas.

Šis sutapimas tapo priežastimi, kodėl daina „Discoteque“ buvo pateikta atrankai į „Euroviziją“.

„Šia daina kviečiame pajudėti, nes kai judi, jautiesi puikiai. Nėra žmogaus, kuris nemokėtų šokti. Net galvos kratymas roko koncerte yra šokis“, - kalbėjo trijulė.

Kuriant šokį įkvėpimo grupė sėmėsi iš 80-ųjų. „Čia galima pamatyti judesių iš filmo „Alisa stebuklų šalyje“, serialo „Tvin Pyksas“. Taip pat mus įkvėpė Michaelas Jacksonas, Davidas Boovie‘is, Fredy‘is Mercury‘is“, - patikino Vaidotas.

Na, o vieną pagrindinių judesių trijulė pasiskolino iš paties Arvydo Sabonio. „Įkvėpimas atėjo iš mūsų vaikystės“, - sakė Vaidotas.

Pokalbį grupė „The Roop“ užbaigė keliomis skambiomis frazėmis: „Prisiminkite, kad niekada nėra per vėlu“, „Išlaikykite savo unikalumą“, „Šokite“.

Primename, kad šių metų „Eurovizija“ vyks gegužės 18–22 dienomis Roterdame (Nyderlanduose).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)