Prioriteto tvarka bus skiepijami į užsienio šalis vykstantys diplomatinių atstovybių darbuotojai ir jų šeimų nariai, į užsienį dalyvauti sporto renginiuose vykstantys aukšto meistriškumo sportininkai, taip pat į „Euroviziją“, Venecijos architektūros bienalę vykstančių delegacijų nariai.

Delfi primena, kad „Eurovizijos“ dainų konkurso delegaciją sudaro grupė The Roop, kuri atstovaus Lietuvai, ją aptarnaujantis personalas ir viešinimo grupė. Pastaraisiais metais konkursą stebi iki 600 milijonų žmonių visame pasaulyje.

Konkurso organizatoriai ir Lietuvos radijas ir televizija deda visas pastangas, kad Lietuvos atstovai galėtų pasirodyti šiame renginyje.

Kaip praneša BNS, į prioritetus dėl skiepijimo įtraukti ir asmenys, teikiantys paslaugas švietimo įstaigose: dirbantys arba teikiantys paslaugas švietimo įstaigose, įskaitant vykstančius vykdyti lituanistinį švietimą užsienyje, laisvuosius mokytojus ir asmenis, teikiančius švietimo paslaugas ir kitas paslaugas švietimo įstaigose.

„Juos siūloma įtraukti siekiant užtikrinti, kad visi švietimo įstaigose ir kituose švietimo teikėjuose dirbantys ar juose paslaugas teikiantys asmenys būtų paskiepyti ir taip būtų pasiruošta visą ugdymą artimiausiu metu pradėti vykdyti nenuotoliniu būdu“, – teigia ministerija.

Į prioritetus įtraukti ir abiturientai, kuriems vyksta gyvos konsultacijos, taip pat treneriai, kuriems leidžiama vykdyti nenuotolinio vaikų švietimo užsiėmimus, sveikatos mokslų studentai, dirbantys vaistinėse ir gydymo įstaigose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją