Na, o sostinės meras pareiškė neatmetantis galimybės, kad „The Roop“ turi galimybę net ir nugalėti. Socialiniame tinkle Remigijus Šimašius atskleidė, kaip būtų sveikinama grupė, jeigu gegužę vyksiančiame konkurse iškovotų pergalę. Tiesa, dėl karantino pandemijos, šventė būtų rengiama pagal visus saugumo reikalavimus.

„Neabejoju, kad „The Roop“ turi labai daug šansų šiais metais laimėti „Eurovizijoje“. Jei taip ir įvyks, mano pažadas: Vilniuje surengsime tokią diskoteką po atviru dangumi, kokios Europa dar nematė – kaip jų dainoje „Discoteque“!

Pernai Vilnių pavertėme didžiausia lauko kavine po atviru dangumi, didžiausia atvira meno galerija, o šiemet jis virs didžiausia atvira šokių aikštele, kurioje miestiečiai galės, kaip „The Roop“ dainuoja, „discoteque right at their home” – diskoteka džiaugtis savo namuose.

Tikiu lietuvių pergale konkurse, o jos proga ryškią ir įkvepiančią nuotaiką paskleisime visame mieste. Žinoma, laikantis visų tuo metu galiosiančių saugumo reikalavimų.

„The Roop“ kūrinys ne vienam padėjo bent akimirkai pamiršti niūrias aktualijas, o disco ritmas – atsikratyti pandeminio nuovargio, tad palaikykime savo atstovus, kad ir kur bebūtume.

Turite fantastiškų idėjų, kokia galėtų būti Atvira diskoteka Vilniuje? Pasidalinkite čia: www.opendiscoteque.lt“, – pridėdamas grotažymę #OpenDiscotequeVilnius #VilniusEurovision2022 feisbuke rašė R. Šimašius.

Šių metų „Eurovizija“ vyks gegužės 18–22 dienomis Roterdame (Nyderlanduose).

Vis tiktai verta nepamiršti, kad po truputį artėjant didžiosios „Eurovizijos“ konkursui, didėja ir jau išrinktų dainų skaičius. Ilgą laiką lydere, pasak lažybininkų, buvo Lietuva. Ši pozicija tik dar labiau sutvirtėjo, kai grupė „The Roop“ tapo oficialiais šalies atstovais. Visgi dainų konkurso gerbėjų požiūris laikui bėgant kiek pasikeitė ir lietuviai pirmąją vietą turėjo užleisti islandams.

2021 metų „Eurovizijos“ dainų konkurse Islandijai atstovaus grupė „Dadi & Gagnamagnid“. Šie muzikantai šaliai atstovavo ir praėjusiais metais, kai konkursas dėl koronaviruso neįvyko ir buvo atšauktas.

Verta pastebėti, kad lyderiaujančią poziciją lažybininkų lentelėje eurovisionworld.com „Dadi & Gagnamagnid“ sugebėjo užimti nė neturėdami oficialios dainos – ši turėtų būti pristatyta kovo 13-ąją.

Tačiau lažybininkų prognozės tėra spėlionės ir realūs pretendentai laimėti „Euroviziją“ gali dar stipriai keistis. Juolab, kad nemaža dalis dalyvių dar nėra pristatę savo dainų.

Tarptautinio dainų konkurso gerbėjai įžvelgia lietuvių ir islandų panašumus. Abi grupės savo pasirodymuose pasitelkia netikėtumo faktorių, lengvą humorą ir šokį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)