2021 metų „Eurovizijos“ dainų konkurse Islandijai atstovaus grupė „Dadi & Gagnamagnid“. Šie muzikantai šaliai atstovavo ir praėjusiais metais, kai konkursas dėl koronaviruso neįvyko ir buvo atšauktas.

Verta pastebėti, kad lyderiaujančią poziciją lažybininkų lentelėje eurovisionworld.com „Dadi & Gagnamagnid“ sugebėjo užimti nė neturėdami oficialios dainos – ši turėtų būti pristatyta kovo 13-ąją.

Lažybininkų prognozės / Foto: eurovisionworld.com

Įdomu tai, kad ir praėjusiais metais islandai su tuometine daina „Think About Things“ taip pat buvo didžiausi lietuvių kūrinio „On Fire“ konkurentai. Taigi, situacija yra linkusi kartotis.

Visgi verta pabrėžti, kad lažybininkų prognozės tėra spėlionės ir realūs pretendentai laimėti „Euroviziją“ gali dar stipriai keistis. Juolab, kad nemaža dalis dalyvių dar nėra pristatę savo dainų.

Tarptautinio dainų konkurso gerbėjai įžvelgia lietuvių ir islandų panašumus. Abi grupės savo pasirodymuose pasitelkia netikėtumo faktorių, lengvą humorą ir šokį.

2017 metais grupė „Dadi & Gagnamagnid“ jau bandė laimę atrankose į konkursą, bet tais metais teisę atstovauti Islandijai „Eurovizijoje“ laimėjo atlikėja Svala su daina „Paper“.

Islandija debiutavo „Eurovizijos“ dainų konkurse 1986 metais.

Geriausi rezultatai buvo pasiekti du kartus: 2009 metais atlikėja Yohanna užėmė antrą vietą, o 1999 metais Selma irgi užėmė antrą vietą.

Nuo tada, kai 2004 metais pradėti rengti „Eurovizijos“ pusfinaliai, Islandija iš 16-os kartų 9-is kartus pateko į finalą.

Islandija – vienintelė Šiaurės Europos šalis, kuri dar nėra laimėjusi „Eurovizijos“. Dar vienas panašumas, kadangi Lietuvai šiame dainų konkurse taip pat nėra nusišypsojusi pergalinga sėkmė.

Šių metų „Eurovizija“ vyks gegužės 18–22 dienomis Roterdame (Nyderlanduose), Lietuvai atstovaus grupė „The Roop“ su daina „Discoteque“.

Šiais metais, atsižvelgiant į dinamišką pandemijos situaciją, yra numatyti net keli „Eurovizijos“ scenarijai, tačiau, kaip tikina organizatoriai, šou tikrai įvyks.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (235)