Delfi laidoje „Gal pagaliau?“ virtualiu būdu apsilankę „The Roop“ nariai Vaidotas Valiukevičius, Mantas Banišauskas ir Robertas Baranauskas atskleidė, kaip jaučiasi sėkmingai praėję atrankas Lietuvoje, kokie iššūkiai laukia ateityje, įvardijo sumas, reikalingas būsimam pasirodymui Roterdame.

Pasiteiravus, ar po finalo jau spėjo išsimiegoti, grupės nariai tikino, kad praėjo dar tik dvi dienos, tad kokybiško poilsio dar nebuvo.

„Nesakyčiau, kad esame iki galo išsimiegoję, bet nepergyvenam dėl to. Jaučiamės ramiai – mes norime tęsti kelionę, apie kurią kalbėjome. Kaupiame visas jėgas ir jas nukreipiame į užsienį“, – tikino „The Roop“ lyderis Vaidotas.

„Jaučiuosi visiškai ramiai – ta įtampa kažkur dingo, nes mes ėjome link to labai tvirtai žinodami, ko mes norim ir ką mes darom, – jam antrino Mantas Banišauskas. – Šis žingsnelis įveiktas, bet iš karto reikia žiūrėti tolyn. Ta ramybė, kurią mes sugebam įsiskiepyti, iškart ir aplankė po šio savaitgalio.“

"The Roop"

Grupė „The Roop“ užsiminė ir apie tai, kokie jų tolimesni planai ir tikslai iki didžiosios „Eurovizijos“. Pasak narių, pernai padarytas įdirbis šiandien jiems leidžia jaustis kiek ramiau.

„Dabar mums reikia susikaupti ir įtikinti visą Europą, kad – štai ir mes, – šyptelėjo „The Roop“ narys Robertas Baranauskas. – Manau, kai laimėjome Lietuvos atrankas, mums yra lengviau, nes turime bagažą, įdirbį, kuris buvo pernai. Dabar toliau reikės dirbti su savimi, kad vėl padarytume šuolį.“

„Mes nebijome konkurentų – tegul jie būna bet kokio didumo. Mes nebijome iškristi iš pirmųjų vietų lažybose. Svarbiausia, ką turime per tris mėnesius padaryti – susitelkti į tris savaites iki pusfinalio. Tos trys savaitės turės būti šaunančios, aktyviausios. Dabar mes galvojame, kokius ginklus išsitrauksime tada, – Robertą papildė Vaidotas. – O dabar galbūt net leisime sau pailsėti.“

Nors „Eurovizijoje“ Lietuvai atstovausiantys „The Roop“ itin džiaugiasi savo suformuota komanda, kuri atlieka užkulisinius darbus, vis tik viskas pereina ir per jų rankas.

„Jie gali pasirūpinti ir jie pasirūpina. Esmė, kad mes nesame statytiniai. Viskas pereina per mūsų pačių filtrą. <...> Kad ir kokios dydžio yra komanda, jinai yra nuostabi, bet kiekviename žingsnyje esame ir mes“, – sakė V. Valiukevičius.

Grupės lyderis Vaidotas, regis, visada atsiduria dėmesio centre – įprastai būtent jis dalina interviu ar atstovauja „The Roop“ vardą įvairiuose projektuose. Tačiau kiti grupės nariai taip pat jaučiasi puikiai ir teigė nemanantys, kad V. Valiukevičius juos užgožia.

„Mes tikrai nesijaučiame esantys šešėlyje. Grupėje turime tarsi tokias roles, nors nesame jų labai stipriai apsibrėžę. Vaidotas – šalies prezidentas, dažniausiai mus atstovauja, kadangi jis yra grupės lyderis, jo veidas matomas labiausiai. Manau, tai normalu. Mes taip pat prisidedame ir esame matomi. Nuoskaudos tikrai nėra jokios“, – kalbėjo M. Banišauskas.

Apie santykius grupės viduje prakalbusi trijulė atvira – „The Roop“ nariai yra geriausi draugai, kartu nuėję jau netrumpą kelią.

„Manau, kad mes esame geriausi draugai, kadangi mes susitinkame grupės veikloje ir ta veikla mums yra pats geriausias dalykas“, – teigė Robertas.

„Kuo dažniau būname vienas su kitu, tuo labiau atsiranda ne trintis, o didesnis ryšys. Kartu repetuojame jau 11 metų, tad visi kampai jau yra apgludinti. Esame tikrai geri draugai. Tuo pačiu smagu, kad turime ir atskiras draugų grupes. Tad vienas kitam nenusibostame. Aš atsimenu, kai vasarą mes buvo išvykę į kaimo turizmo tokias trobeles kurti, aš taip gerai jaučiausi. Supratau, kad manęs niekas neerzina“, – tikino Vaidotas.

„Manau, mus užgrūdino ir draugystę sustiprino vasaros koncertai, kurų mes turėjome nemažai. Turėjome daug laiko praleisti kartu ir tuose pačiuose koncertuose, kur, na, visko gali nutikti. Viskas, kas ten vyko, mums pavyko puikiausiai. Neatsirado jokių problemų. Manau, tai buvo geras testas, ar mes galime ilgesnį laiką praleisti kartu. Ir jis buvo teigiamas“, – juokėsi Mantas.

"The Roop"

Paprašyta įvardinti sumą, kuri būtų reikalinga vykstant į „Euroviziją“, trijulė atviravo – 100 tūkst. eurų būtų startiniai pinigai.

„Niekada finansų nebūna per daug ruošiantis. Taip pat – svarbu ne tik finansai, bet ir tavo idėjos. Mes bandome sujungti šiuos du dalykus, mums reikia tokio vidurkio. Dabar finansų dar nėra, tik užvakar buvome paskelbti laimėtojais. Pradėsime galvoti, kaip juos pritraukti. <...> Planų yra. Norime pasirodyti kuo geriausiai, o tai tikrai kainuoja. Tikiu, kad tikrai pritrauksime pinigų. Aš tikiu, kad supras ir žmonės, galbūt ir įmonės, kad tai yra ta proga, kai galima stumtelti Lietuvos vardą, – įsitikinęs grupės lyderis. – Tačiau startinė suma būtų 100 tūkst. eurų.“

Paskelbus „The Roop“ pergalę socialiniuose tinkluose pasipylė ne tik sveikinimai, džiaugsmingi palinkėjimai atstovams „Eurovizijoje“, bet ir šmaikštūs pastebėjimai dėl pirmojo pasirodymo metu atsisegusio V. Valiukevičiaus kelnių užtrauktuko. „Laimėjo daina „Užtrauktukas“, – šmaikštavo internautai.

„Čia gyvenimas. Jis duoda naujų temų pokalbiams. Netgi yra pliusas, kad tai įvyko. Bet aš supratau, kada tai įvyko – garsistai skubėjo man uždėti ausinių siųstuvą ant kelnių tr, kadangi kelnės labai aptemptos, jas reikėjo kiek patempti, kad įdėti tą siųstuvą. Tad per tą patampymą truputėlį sujudino tą užtrauktuką. Tad per visą dainą tas užtrauktukas buvo įgavęs savo pagreitį“, – šypsojosi Vaidotas.

„On fire“ ar „Discoteque“? Tai tikriausiai vienas dažniausių klausimų, kurį pastaruoju metu išgirsta grupės nariai.

„Neteisinga yra lyginti dainas tarpusavy. Jas reikėtų lyginti nebent tame, kontekste, kuriame jos dalyvauja. „On fire“ buvo tikrai geroje situacijoje, mano asmenine nuomone – galbūt būtų turėjusi patekti į TOP 3. O ši daina atsiduria naujame kontekste”, – sakė Mantas.

Atsakinėdamas į laidos žiūrovų klausimą – ar būtų pavykę laimėti be grupės narės Miglės grožio? – „The Roop“ lyderis sakė, kad gražūs jie visi.

„Čia daug tų grožių buvo, aš net mačiau be savęs dar keturis grožius ant scenos, – juokėsi Vaidotas. – Kiekvienas žmogus yra savotiškai gražus, o Miglė yra fantastiškai charizmatiškas žmogus. Dėl to ji ir prisijungė prie komandos.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)