Paskelbus „The Roop“ pergalę socialiniuose tinkluose pasipylė ne tik sveikinimai, džiaugsmingi palinkėjimai atstovams „Eurovizijoje“, bet ir šmaikštūs pastebėjimai dėl pirmojo pasirodymo metu atsisegusio V. Valiukevičiaus kelnių užtrauktuko. „Laimėjo daina „Užtrauktukas“, – šmaikštavo internautai.

Tuo tarpu pats atlikėjas vėliau nuvykęs į LRT konferenciją iš to tik pasijuokė. Kalbėdamas apie tai, ką ruošiantis pasirodymui didžiojoje scenoje grupė žada keisti, V. Valiukevičius sakė: „Liksime ir toliau geltonoji komanda. Na, gal tik patvarkysime užtrauktukus ar ką nors“.

Šeštadienį laimėję kelialapį „Euroviziją“, kuri vyks Nyderlanduose, Roterdame, gegužės 18–22 dienomis, nugalėtojai buvo pakviesti dar kartą užlipti ant scenos ir atlikti savo eurovizinį kūrinį „Discoteque“. Laimei, šįkart jokių problemų su apranga nekilo.

Pasirodymo metu grupės "The Roop" lyderiui atsisegė kelnių užtrauktukas/ Foto: LRT

Prieš pasirodymą grupės lyderis dar buvo paprašytas pasidalinti šviežiausiomis emocijomis. V. Valiukevičius iš pradžių nelengvai rinko žodžius, juokavo: „Tikrai reikia? Nebuvau pasiruošęs, nemačiau scenarijaus“. Tačiau paskui neslėpdamas pergalingo jaudulio, padėkojo gimtinei už palaikymą.

„Iš tikro truputį „Deja vu“. Aš tiesiog labai noriu padėkoti visiems, kurie balsavo – ir komisijai, ir žiūrovams. Žiūrovai, vau, jūs nuostabūs. Aš kai iš pradžių, kai pamačiau rezultatus, pagalvojau, kad balsavo 7400. Bet girdžiu kažkas sako: „Ne, ne, 74 tūkst.“. Tai yra kažkas neįtikėtino, man labai trūksta žodžių, aš nepasiruošęs kalbos. Bet mūsų grupė yra be galo dėkinga. Tikrai toliau nešime Lietuvos vėliavą“, – kalbėjo V. Valiukevičius.

Praėjusiais metais dėl koronaviruso pandemijos pasirodyti populiariausioje pasaulio laidoje progos netekę „The Roop“ per metus spėjo išgarsėti ne tik gimtinėje, bet ir visoje Europoje. Na, o kadangi ši grupė sulaukė milžiniško dėmesio ir pagal „Eurovizijos“ dainų konkurso taisykles praėjusiais metais surengtame internetiniame balsavime ženkliai pralenkė antrąją vietą, imta diskutuoti – gal nebesukti galvos ir į 2021-uosius nukeltą šou išsiųsti būtent juos? Taip būtų įvertintas grupės įdirbis, finansinės išlaidos ir kitos pastangos. Vis dėlto po visų diskusijų „The Roop“ sulaukė tik vienos lengvatos – iš karto pakliuvo į atrankos finalą, tad jiems nereikėjo pasirodyti atrankose su kitais „Pabandom iš naujo“ dalyviais.

Nors nei pirmoje, nei antroje laidoje „The Roop“ nepasirodė, antrosios transliacijos metu buvo pristatyta grupės eurovizinė daina ir vaizdo klipas „Discoteque“. Šis kūrinys dar tos pačios dienos rytą sukėlė tikrą audrą internete, kai buvo neteisėtai išplatintas anksčiau laiko. Dar nė nesulaukus pusfinalio, „The Roop“ yra drąsiai vadinami bene stipriausiais kandidatais laimėti kelialapį į „Euroviziją“. Sėkmę jiems prognozuoja ir muzikos apžvalgininkai iš visos Europos.

Pirmą kartą atrankoje šiemet pasirodę „The Roop“ šeštadienį pristatė ir šokį, tad nulipę nuo scenos dar sunkiai kvėpavo. Grupės lyderis Vaidotas Valiukevičius pakvietė žmones už sau patikus pasirodymus balsuoti ne tik mintimis.

„Mūsų Lietuvos istorijoje tai buvo pasitaikę ne kartą – ir politikoje, ir visur. Kviečiu palaikyti savo mėgstamus dalyvius skambučiais“, – kalbėjo Vaidotas.

Paklaustas, kokių komentarų iš visuomenės sulaukė besiruošiant finalui, V. Valiukevičius pasidžiaugė susidomėjimu.

„Tikrai daug žmonių įsitraukė į mūsų pasirodymą, patarė daryti vienaip ar kitaip. Tačiau svarbiausia suprasti, ko mes patys norime. Tuo ir vadovavomės“, – patikino grupės lyderis.

Komisija vieningai grupę „The Roop“ vadino stipriausiais šių metų atrankoje.

„Labai džiugina ir akį, ir ausį. Gera matyti tokį konceptualiai išpildytą ir stilingą pasirodymą“, – komentavo I. Narkutė.
„Ši daina man atrodo labiausiai verta keliauti į Roterdamą“, – patikino R. Zilnys.

„Šis pasirodymas turi viską: puiki idėja, daina, šokis ir energija, kurią pajusti nesutrukdė net TV ekranas“, – komentavo G. Griniūtė.

„The Roop“ nariai pasakoja, kad nostalgiško skambesio pripildytą dainą jie kūrė galvodami apie šokius ir vidinį išsilaisvinimą. Šie du elementai puikiai apibūdina visus grupės kūrinius – unikalų jų skambesį ir stilistiką. Dainą grupė išleido su viena didžiausių įrašų kompanijų pasaulyje „Warner Music Group“ – jos padaliniu Baltijos šalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (361)