Specialioje „Delfi“ laidoje „Eurovizija: gal pagaliau?“ kalbintas dainininkas papasakojo, kodėl priėmė sprendimą pasirodyti vienas.

„Šio sprendimo ieškojau jau ilgą laiką, nes rašau tikrai daug muzikos ir norėjau ją pristatyti. Dėl karantino su grupe repeticijų neturėjome daugiau nei pusę metų, nuo paskutinio mūsų koncerto rugpjūtį. Tad muzikinės svajonės dabar galiu siekti tik su savo muzika. Tas sprendimas neatėjo iš niekur. Pradėjau rašyti dainas kartu su Faustu Venckumi. Kadangi tai darėme visus praėjusius metus, tai buvo puiki proga pristatyti tai, ką mes kuriame“, – kalbėjo Gebrasy.

Nemažų simpatijų sulaukęs A. Petrauskas tapo stipriausiu varžovu šiemet ypač liaupsinamiems „The Roop“. Kadangi šiai grupei, dar nė nepasirodžiusiai ant atrankos scenos ir keliaujančiai tiesiai į finalą, iš anksto skrieja didžioji dauguma simpatijų, komentatoriai su Audriumi dalijasi užuojautomis – „Gaila, kad tokią puikią dainą pristatai šiemet, kai viskas jau nuspręsta“. Tačiau pats atlikėjas sako nė kiek dėl to neišgyvenantis.

„Man reikėjo šito pasirodymo ir išėjimo į viešumą kaip žmogui ir kaip atlikėjui. Praėjusieji metai buvo labai sunkūs, koncertų beveik nebeliko, tad aš buvau užsidaręs namuose ir rašiau dainas. Man norėjosi išnešti jas į viešumą. Nei vienu procentu nesigailiu, kad šiemet dalyvauju su šia daina. Netaupiau jos, nes man to labai reikėjo“, – atviravo Gebrasy.

Visą pokalbį su Gebrasy išgirsite vaizdo įraše straipsnio viršuje.

Jautri Audriaus daina gerokai skiriasi nuo dar vienų konkurso favoritų, „The Roop“ dainos „Discoteque“. Paklaustas, koks, jo manymu, stilius „Eurovizijoje“ pavergia didesnę auditoriją, pašnekovas prisiminė ne vieną lyrišką kūrinį pristačiusį atlikėją.

„Eurovizija“ yra gana nenuspėjama. Mes matėme daugybę skirtingų variantų. Pavyzdžiui, Salvadoras Sobralis ir Duncanas Laurensas laimėjo pristatę lyriškas dainas. Taip pat negalima pamiršti ir Izraelio pasirodymo. Manau, kad ir mano, ir „The Roop“ dainos galėtų puikiai atstovauti „Eurovizijoje“. Labai žavu, kad mūsų dainos ir pasirodymai yra tokie skirtingi. „The Roop“ kūrinys verčia šokti, o mano daina – susimąstyti ir paskęsti melodijoje“, – kalbėjo Gebrasy.

Dalyvaujant atrankoje į „Euroviziją“ išvengti komentarų būtų sudėtinga. Juk nugalėtojas reprezentuoja Lietuvą prieš plačią Europos auditoriją. Audrius taip pat sulaukė daugybės pasiūlymų, ką reikėtų patobulinti.

„Buvo visokių pasiūlymų. Siūlė keisti aprangą. Pakeičiau aprangą, tuomet sakė gražinti senąją. Tad nežinau... greičiausiai liksiu prie paskutinio varianto. Taip pat buvo pasiūlymų į sceną pasikviesti šokėjus, tačiau aš pagalvojau, kad šiai danai norėtųsi pasilikti ant scenos vienam“, – sakė pašnekovas.

Taip pat galima pastebėti, kad Andrius kur kas mažiau investuoja į savo ir savo dainos reklamą nei minėtieji didžiausi jo konkurentai. „Nėra taip, kad šiai dainai nereikėtų viešinimo. Tiesiog mano paskirtų resursų lygis nėra pakankamas. Tačiau tai jau yra mano asmeninė problema. Aš tiesiog stengiuosi daryti viską, ką galiu. Niekada neatsisakau interviu, kur galiu, ten kalbu, pristatau savo dainą. Taip pat stengiuosi rūpintis savo socialine medija, atsakinėju visiems į komentarus ir stengiuosi bendrauti su mane palaikančiais žmonėmis“, – patikino Gebrasy.

Diplomuotas anglų filologas neslepia, kad svajoja pragyventi iš savo kuriamų dainų. Deja, kol kas Audrius savo finansus palygino su „The Roop“ situacija praėjusiais metais.

„Yra labai daug nematomo darbo, kurį reikia atlikti. Aš puikiai žinau, ką reiškia dalyvauti „Eurovizijos“ atrankoje, kai sąskaitoje – trys šimtai eurų. Dabar jaučiuosi panašiai, kaip grupė „The Roop“, dalyvaudami atrankoje praėjusiais metais. Labai noriu pasveikinti juos nuėjus tokį sėkmingą kelią“, – kalbėjo Gebrasy.

O ką atrankose šiais metais palaikote jūs? Išreiškšite nuomonę apklausoje:

Delfi primena, kad atrankų finalas – jau šį šeštadienį, vasario 6 d. 21 val. Jame varžysis: Gebrasy, Martyna, Evita Cololo, Voldemaras Petersonas, Titas ir Benas bei praeitų metų atrankų laimėtojai – grupė „The Roop“.

Finalo vakarą visi atlikėjai dainas atliks gyvai tiesioginio eterio metu. Šį kartą studijoje komisijos nebus. Kadangi finale ją sudarys gausesnis būrys ekspertų, jie pasirodymus stebės per ekranus ir į transliaciją pasijungs nuotoliniu būdu.

Gegužės 18–22 dienomis Roterdame (Nyderlanduose) įvyks didžioji „Eurovizija“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)