Pasirodo, kad grupė „The Roop“, šiemet į didžiąją „Euroviziją“ norinti patekti su daina „Discoteque“, iki šiol sulaukia įvairiausių gerbėjų pasiūlymų ir pastebėjimų, kuo savo pasirodymą atrankų finale jie galėtų dar patobulinti.

„Oi, žmonės labai išradingi. Jie tiek daug turi pasiūlymų. Ką aš supratau, dar nuo praėjusių metų, kad vis dėlto reikia klausyti savęs, ką keisti ir ko ne. Ateina tiek pasiūlymų ir jie yra tokie priešingi vienas kitam – neįmanoma jų visų įgyvendinti. Net nežinau, ar verta įgarsinti tuos pasiūlymus. Na, pavyzdžiui, buvo sakoma, kad reikėtų vėl į sceną neštis veidrodžius, po to tai, kad tegul šoka visi, tuomet buvo atvirkštinis, kad gal geriau būčiau būk vienas arba kad nusiplėščiau švarką ir likčiau tik su marškinėliais. Tas yra smagu, kad žmonės yra įsitraukę, jie stebi, nori tau padėti, parašo, skiria tam laiko. Tai yra smagu“, – šypsojosi grupės lyderis.

Vaidotas Valiukevičius eteryje neslėpė, kad klijuojamas favoritų ar net galimų laimėtojų titulas „The Roop“ verčia ne tik pasitempti, bet ir jausti spaudimą.

„Yra spaudimas. Daugiausiai spaudimo mes turime patys sau, nes norime užbaigti tą kelionę, kuri buvo nutraukta. Mes to neslepiame. Mes tikrai to norime ir jaučiame, kad galime nunešti Lietuvos vėliavą labai toli“, – šyptelėjo jis.

Jokia paslaptis, kad nacionalinė atranka dar gali mestelėti siurprizų. Dalis projekto aistruolių nuogąstauja, kad išankstinė nuomonė, jog „The Roop“ jau yra nugalėtojai, gali pakišti koją, mat žmonės gali tiesiog pamiršti už juos balsuoti finale – neva „jie ir taip laimės“.

„Mes matėme Lietuvos istorijoje, pavyzdžiui, politikoje, jau tokių ar panašių atvejų jau yra buvę. Galvoju, kad dar reikės pakalbėti per socialinius tinklus, kad jei kažkas žmonėms patinka iš atrankos – ar mes, ar kiti – už juos ne tik paplokite prie ekrano, bet ir nusiųskite palaikymo žinutę. Aš supratau, kad ne visi žino, kad tie surinkti pinigai nenueis LRT. Visi pinigai, surinkti iš skambučių ir žinučių, atskaičius valstybės mokesčius, nueis laimėtojui, kuris tuos pinigus galės panaudoti pasiruošimui. O pasiruošimas tikrai daug kainuoja. Taigi, jeigu jūs matote, kad jums kažkas patinka – atiduokite balsą. Tai labai svarbu“, – pabrėžė Vaidotas.

Daina „Discoteque“ vos per kelias dienas pagerino šalies rekordus ir tapo klausomiausiu kūriniu net keliose kategorijose Lietuvoje. Ar tokio populiarumo grupės lyderis tikėjosi? V. Valiukevičius eteryje plačiau papasakojo, kokį ilgą kelią grupei teko nueiti ir prabilo apie tai, kas dažnai lieka už kadro.

„Norėjau, bet tikėti, kad taip būtinai įvyks 100 proc. – nebuvo įmanoma, dėl to tu nesi tikras. Mes tiesiog dirbome ties tuo kiekvieną dieną. Žmonės galvoja, ką gi veikia artistas per visas dienas? Atrodo, kad jis tik užlipa ant scenos, padainuoja, pasiima pinigus ir eina miegoti. Ne, taip nėra. Aš, pavyzdžiui, kiekvieną dieną keliuosi 7 val. ryte, o 8 val. jau pradedu darbus. Daugelis darbų yra tiesiog mąstymas, aš paskiriu savo valandas idėjų generavimui, atsakinėjame į laiškus, strateguojame. Galvojame, kelis mėnesiu į priekį, mąstome, kas bus po trijų mėnesių. Visą laiką aš su tuo gyvenu. Ir su šita daina, prieš ją išleidžiant, buvo dirbama kelis mėnesius. Dirbdavome kiekvieną dieną. Keliesi, dirbi ir galvoji. Kūrybinė, meno sritis – dažnai į ją žiūrima keistai, ypatingai Lietuvoje, neretai nesuprantama, kad tai – taip pat didžiulis darbas, kurio didžioji dalis yra nematoma ir galiausiai pasireiškia vos kelių minučių pavidalu. Po tiek įdėto bendro darbo aš labai džiaugiuosi šiais rezultatais.

Negaliu patikėti. Aišku, mes dabar jau tapome įprasti „The Roop“, esame matomi, apie mus dažnai rašo ir t.t. Bet to anksčiau nebuvo. Mes prieš dešimt metų susitikome ir visą tą laiką arėme kiekvieną savaitę, kad taip būtų. Aš, mielieji, prieš pusantrų metų buvau bedarbis. Prieš išleidžiant „On Fire“ mano sąskaitoje buvo 300 eurų. Aš neturėjau jokių koncertų planų, nežinojau, kas bus. Viskas. Nieko mes neturėjome. Ėjome į žmones ir sakėme, kad neturime pinigų, bet turime idėjų – ar galite padėti? Taip ir pradėjome. Tuomet ant mūsų bangos prasidėjo karantinas. Turėdami koncertų vasarą mes atsidėjome pinigus. Mes ne šiaip juos iššvaistėme – kažkiek pragyvenimui, kažkiek tolimesnei veiklai. Viską taip dėliojome ir po to iš to kažką kūrėme. Noriu pasakyti, kad negalvokite, jog viskas taip lengva. Nėra lengva, bet yra noras ir darai. O galiausiai atėjome iki to momento, kad apie mus rašo ne tik Lietuva, bet ir užsienis. Tai yra didelis, kankinantis ir kartais net demotyvuojantis darbas, bet esame dabar viskuo patenkinti“, – atviravo dainininkas.

O ką atrankose šiais metais palaikote jūs?

Delfi primena, kad atrankų finalas – jau šį šeštadienį, vasario 6 d. 21 val. Jame varžysis: Gebrasy, Martyna, Evita Cololo, Voldemaras Petersonas, Titas ir Benas bei praeitų metų atrankų laimėtojai – grupė „The Roop“.

Finalo vakarą visi atlikėjai dainas atliks gyvai tiesioginio eterio metu. Šį kartą studijoje komisijos nebus. Kadangi finale ją sudarys gausesnis būrys ekspertų, jie pasirodymus stebės per ekranus ir į transliaciją pasijungs nuotoliniu būdu.

Gegužės 18–22 dienomis Roterdame (Nyderlanduose) įvyks didžioji „Eurovizija“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)