2021 m. „Eurovizijos“ dainų konkursui gegužės mėnesiui ruošiamasi ryžtingai, bet realistiškai, tikina organizatoriai.

Reaguodami į tebesitęsiančią koronaviruso pandemiją, Europos transliuotojų sąjunga (ETS), Nyderlandų transliuotojai (NPO, NOS ir AVROTROS) ir Roterdamas nusprendė, kad 65-asis dainų konkursas negali vykti „įprastai“.

Dainų konkursas įvyks gegužės 18, 20 ir 22 d. Visų dalyvių sveikata ir sauga yra svarbiausias prioritetas.

EBU ir Nyderlandų, kur įvyks konkursas, transliuotojams parengus keturis galimus planus, kurie užtikrintų saugumą dalyvių sveikatai, šiandien linkstama prie varianto B – visiems dalyvaujantiems būtų privaloma laikytis 1,5 m. atstumo. Taip pat būtų galimybė atvykti ir žiūrovams, tačiau dėl privalomo atstumo jų kiekis būtų ribotas. Taip pat organizatoriai į padėtį žiūri realistiškai ir neatmeta tikimybės, kad ateinančiomis savaitėmis bus nuspręsta surengti dar kuklesnę „Euroviziją“.

„Nepaisant pandemijos, šių metų gegužės mėnesį „Eurovizijos“ dainų konkursas neabejotinai sugrįš, tačiau, atsižvelgiant į aplinkybes, neįmanoma surengti tokio renginio, prie kokio visi yra įpratę“, – pranešė „Eurovizijos“ dainų konkurso vykdomasis prižiūrėtojas Martinas Österdahlas.

„Visų „Eurovizijos“ dainų konkurso dalyvių – nuo personalo iki atlikėjų – sauga ir sveikata yra pagrindinis mūsų prioritetas. Atidžiai stebime įvykius pasaulyje ir toliau nagrinėjame trijų peržiūrėtų scenarijų (B, C ir D), kurie buvo paskelbti praėjusių metų rudenį, įgyvendinimo galimybes, – tęsė jis. – Dėkojame Roterdamui už vėl prisiimtą įsipareigojimą, o visiems prie konkurso prisidedantiems transliuotojams – už paramą. Labai tikimės, kad gegužės mėnesį pavyks susirinkti Roterdame. Ateinančiomis savaitėmis padarysime viską, kas mūsų galioje, kad taip ir nutiktų.“

„Kadangi situacija nuolat keičiasi, niekur neskubame ir norime įsitikinti, jog mums pavyks surengti „Eurovizijos“ dainų konkursą kaip įmanoma geriau ir saugiau“, – pridūrė M. Österdahlas.

Tolesnis sprendimas dėl dainų konkurso eigos bus priimtas ateinančiomis savaitėmis.

Nyderlandų transliuotojų (NPO, NOS ir AVROTROS) „Eurovizijos“ reikalų vykdomasis prodiuseris Sietse’as Bakkeris sakė: „Kaip įmanoma ilgiau išlikdami lankstūs, stengiamės surengti geriausią „Eurovizijos“ dainų konkursą esant dabartinėms aplinkybėms. Mūsų pirminis tikslas – į Roterdamą atgabenti 41 atlikėją, pasirūpinti, kad jie galėtų dainuoti toje pačioje scenoje, ir priimti žurnalistus, norinčius aprašyti konkursą.“

Visiems scenarijams buvo sukurtas išsamus sveikatos ir saugos planas, siekiant užtikrinti didžiausią visų „Eurovizijos“ dainų konkurso dalyvių apsaugą. Taip pat buvo parengtas specialus koronaviruso protokolas, panašus į naudojamus „Formulės-1“ ir UEFA.

Iki šiol buvo pateikti ir dar trys planai:

Scenarijus A: įprastas „Eurovizijos“ dainų konkursas

Šioje situacijoje konkursas būtų organizuojamas įprasta tvarka ir transliuojamas iš Roterdamo. Būtų surengiami 9 pasirodymai (įskaitant generalines repeticijas), dalyvaujant visoms atlikėjams bei jų delegacijoms, užsiimant veiklomis Roterdame. Šio scenarijaus įgyvendinimas priklauso nuo to, ar bus įdiegta vakcina nuo koronaviruso.

Scenarijus C: pasirodymai savo šalyje

Dar vienas variantas – šalių, kurių valstybės draus keliauti į Roterdamą, atstovai pasirodymus rengs savo šalyse. Na, o šalių, kuriose kelionės nedraudžiamos, atstovai tiek atidarymo ceremonijoje, tiek ant „Eurovizijos“ scenos pasirodys tiesiogiai.

Scenarijus D: „Eurovizija“ be žiūrovų

Na, o jeigu bus uždrausta keliauti į Nyderlandus, konkursas vis tiek bus surengtas, tačiau salėje negalės būti žiūrovų. Tuo tarpu atlikėjai pasirodymus rengs savo šalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)