„Stresas tiesioginiame eteryje yra dešimt kartų didesnis. Tačiau taip pat tai motyvuoja užlipti ant scenos ir parodyti, ką moki geriausiai. Visi stebės iš karto, nieko neiškirpsi ir nepakeisi. Iš tiesų tai yra labai naudinga patirtis“, – specialioje „Delfi“ laidoje „Eurovizija: gal pagaliau?“ kalbėjo dainininkė.

Evitos daina „Be Paslapčių“ iš kitų dalyvių kūrinių išsiskiria ne tik skambesiu, bet ir netikėta vaizdo klipo idėja. 41 tūkst. kartų „Youtube“ peržiūrėtas vaizdo klipas nufilmuotas tarytum mobiliojo įrenginio kamera. Šią idėją Evita išpildė ir ant scenos atrankos metu.

„Nuomonių dėl vaizdo klipo buvo įvairių. Vieni suprato, kiti – ne. Jie galvoja – kodėl taip plaukioja vaizdas? Iš tiesų šita daina yra apie santykį. Kadangi karantino metu mes visi susmigę į mobiliuosius, mano idėja buvo dainuoti per ekraną žiūrint tiesiai į žiūrovą“, – paaiškino atlikėja.

Nors pasirodymo radikaliai finalui keisti nežada, Evita tikisi kiek pašlifuoti savo akių ir kūno kalbą. Mergina tiki, kad atliekant dainą lietuvių kalba šios savybės labai svarbios.

„Kaip tik perklausiau prancūzų dainą. Ji labai jautri, net šiurpas per kūną eina. Prancūzų kalbos aš nesuprantu, tačiau dainos perteikimas ir žinutė mane palietė. Aš irgi dainuoju savo gimtąja kalba, todėl man tai taip pat be galo svarbu. Kartais pagalvoju, kas būtų, jeigu aš išvažiuočiau? Manau, kad tikrai nenuvilčiau savo šalies. Stengčiausi, kad tie, kurie nesupranta lietuvių kalbos, esmę suprastų iš mano emocijų, žvilgsnio ir kalbos“, – kalbėjo pašnekovė.

Visą pokalbį galite išvysti straipsnio viršuje.

Nors šiandien kalba drąsiau, Evita prisipažįsta, kad ruošdamasi atrankai į finalą pakliūti nė nesitikėjo.

„Aš tikrai negalvojau, kad pateksiu į finalą. Maniau, apie pusfinalį dar galima pasvajoti, tačiau finalas atrodė labai tolimas taškas. Kadangi vienoje scenoje jau dalyvavau ir man pavyko laimėti, norėjau pačiupinėti ir šią. Man buvo be galo įdomu, norėjau šių potyrių, – užsimindama apie pergalę projekte „Lietuvos balsas“, kalbėjo Evita. – Be to, man be galo svarbi yra komisijos nuomonė. Smagu išgirsti profesionalų nuomones apie dainos žodžius, aranžuotę. O kai tie žodžiai dar ir gražūs, man tai yra didelis pasiekimas. Tikiuosi, kad savo kūriniu pasiekiau žmones, kurie suprato, ką noriu perteikti. Man tai yra nuostabus potyris“.

Evita prakalbo ir apie prognozuojamą grupės „The Roop“ sėkmę. Paklausta, kaip jaučiasi, kuomet apie šią grupę kalbama kaip apie potencialius atrankos nugalėtojus, Evita pasidžiaugė jų sėkme.

„Maksimaliai palaikau „The Roop“ jau nuo praėjusių metų. Ir daina „On Fire“, ir nauja daina – labai geros. Jie išleido labai puikų kūrinį, kuris nuaidėjo per visą pasaulį, tad nenuostabu, kad jautė spaudimą išleisti dar geresnį, kuris nenuviltų. Tai yra didelis ir sunkus darbas. Jiems puikiai pavyko ir aš už juos balsuočiau“, – kalbėjo Evita.

Kaip manote, kuris dalyvis verčiausias pasirodyti didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje? Balsuokite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)