Jis apie tai parašė sekmadienį instagrame:

„Taip, dabar oficialiai [pranešu]! Vykstame nugalėti „Eurovizijoje 2021“ – kartu su Natalija Gordienko, atstovausime Moldovą. Mūsų tarptautinė komanda ruošia labai puikią premjerą! Nauja daina – jau labai greitai! Ar esate pasiruošę siurprizui? Pradedame skaičiuoti likusį laiką.“


Dėl koronaviruso grėsmės Moldova nusprendė neberengti nacionalinės atrankos į tarptautinį dainų konkursą ir iškart siųsti N. Gordienko, kuri buvo išrinkta atstovauti savo šaliai 2020-aisiais.

Tiesa, kol kas su kokia daina Natalija bandys užkariauti Roterdamą nėra aišku. Jos premjera – kovo 8 d.

Neskelbiama ir apie tai, kokį vaidmenį jos pasirodyme dainų konkurse atliks minėtasis F. Kirkorovas. Spėliojama, kad rusų atlikėjas su Moldovos atstove gali keliauti visai ne kaip scenos partneris, o kaip vienas iš komandos narių, kurie įprastai padeda užkulisiuose.

F. Kirkorovas Lietuvoje nėra laukiamas svečias – jam penkerius metus uždrausta atvykti į šalį.

„Viešai Krymo okupaciją pateisinantys atlikėjai neturėtų būti toleruojami nė vienoje demokratiškoje valstybėje. Turime vienareikšmišką poziciją tokių veikėjų klausimu, todėl abejonių dėl F. Kirkorovo įtraukimo į nepageidaujamų Lietuvoje žmonių sąrašą nekilo“, – pranešime spaudai cituojama vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Šiais metais, atsižvelgiant į dinamišką pandemijos situaciją, yra numatyti net keli „Eurovizijos“ scenarijai. Dėl pandemijos taip pat ir nacionalinės atrankos „Pabandom iš naujo!” vyksta laikantis saugumo reikalavimų: filmavimai vyksta be žiūrovų, ribojami dalyvių susitikimai, komisija filmuojama atskiroje studijoje.

Kas atstovaus Lietuvai „Eurovizijoje“, vyksiančioje gegužės 18–22 dienomis Roterdame (Nyderlanduose), paaiškės vasario 6 dieną nacionalinės atrankos finalo metu.

Po kovų pusfinaliuose paaiškėjo, kad su „The Roop“ „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos finale susikaus Gebrasy, Martyna, Evita Cololo, Voldemars Petersons bei Titas ir Benas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)