Komisijos nariai daugiausiai balų skyrė Gebrasy, Evitai Cololo, Militai, Voldemars Peterson ir Gabrieliui Vageliui, mažiausiai – grupei „BE U“.

Žiūrovai savo simpatijas atidavė Gebrasy, Martynai, Titui ir Benui, grupei „BE U“ bei Norbertui, mažiausiai palaikymo sulaukė Aistė Brokenleg.

Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus paaiškėjo, kad su „The Roop“ „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos finale susikaus Gebrasy, Martyna, Evita Cololo, Voldemars Petersons bei Titas ir Benas.

Finale taip pat varžysis ir grupė „The Roop“, kuriems šiais metais iškart skiriama vieta pasirodymui atrankų finale.

Kas iš jų atstovaus Lietuvai „Eurovizijoje“, vyksiančioje gegužės 18-22 dienomis Roterdame (Nyderlanduose), paaiškės vasario 6 dieną nacionalinės atrankos finalo metu.

Šiais metais, atsižvelgiant į dinamišką pandemijos situaciją, yra numatyti net keli „Eurovizijos“ scenarijai. Dėl pandemijos taip pat ir nacionalinės atrankos „Pabandom iš naujo!” vyksta laikantis saugumo reikalavimų: filmavimai vyksta be žiūrovų, ribojami dalyvių susitikimai, komisija filmuojama atskiroje studijoje.

Laidos eiga ir komentarai

Šįvakar laidoje „Pabandom iš naujo!“ pasirodė ir dėl kelialapio į finalą kovojo Gebrasy, Gabrielius Vagelis, Evita Cololo, Norbertas, Aistė Brokenleg, Voldemars Petersons, Titas ir Benas, Martyna Jezepčikaitė, Milita Daikerytė ir grupė „BE U“.

Iš Šilutės atvykusi grupė Be U pusfinalyje pasirodė pirmieji. Jie atliko dainą „Love yourself“.

Grupę kartu su pritariančiuoju vokalistu sudaro penki vaikinai ir mergina. Šilkinio balso vokalistę vyrukai šmaikščiai vadina „mamule“ – mat moteris augina penkerių metukų vaiką.

„Su mumis intensyviai dirba Gytis Ivanauskas ir Toma Vaškevičiūtė“, – apie pasiruošimą pusfinaliui kalbėjo grupės nariai.

„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos pusfinalio dalyviai BE U

Nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje buvo galima išvysti ir aktorę bei atlikėją Aistę Brokenleg – ji taip pat pateko į pusfinalį. Ne pirmą kartą konkurse dalyvaujanti menininkė atrankose rungiasi su daina „Home“.

„Nesu konkursų žmogus, bet man buvo įdomu pasidalinti savo daina. Tai reflektuoja, tad man pasidarė labai įdomu“, – prisipažino Aistė.

„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos pusfinalio dalyvė Aistė Brokenleg

Dainų autorius ir atlikėjas Gabrielius Vagelis šiemet nusprendė dar kartą išmėginti save nacionalinėje „Eurovizijos“ dainų konkurso atrankoje. Konkurso pusfinalyje jis pasirodo su savo kūrybos daina „My Guy“.

Šis kartas – jau penktasis G. Vagelio bandymas nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje. Du kartus dainininkas nukeliavo iki pat didžiojo finalo, dar du kartus – iki pusfinalio. Kaip teigia pats atlikėjas, „Eurovizija“ jam yra svajonė dar nuo mažų dienų.

„Matau, kad šiais metais esu labiausiai užtikrintas“, – prisipažįsta G. Vagelis.

„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos pusfinalio dalyvis Gabrielius Vagelis

Martyna Jezepčikaitė pusfinalyje atliko dainą „Thank you very much“.

„Manau, kad tai yra pats reikalingiausias žingsnis mano gyvenime“, – pirmosiose atrankose kalbėjo mergina, įvairiuose konkursuose dalyvaujanti nuo 15 metų.

„Esu jos kritikė, o ji kartais supyksta – aš sakau, kad galėjo būti geriau ir kad tu gali geriau“, – sake Martynos mama.

„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos pusfinalio dalyvė Martyna

Nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje su daina „Man in Need“ savo jėgas pirmą kartą išbandė ir Norbertas. Atlikėjui pasisekė – jis pateko į konkurso pusfinalį.

Visgi muzikoje jis nėra naujokas – prieš kelerius metus jaunuolis sužibėjo muzikiniame televizijos projekte „X faktorius“.

„Matau, kur galima tobulėti ir žinau, kaip išgauti geresnį rezultatą “, – šyptelėjo 20-metis.

„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos pusfinalio dalyvis Norbertas

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos pusfinalyje šeštuoju numeriu pasirodė Evita Cololo pasirodo su daina „Be paslapčių“.

„Šią dainą dainuoju nuoširdžiai, iš vidaus”, – prisipažino pirmosiose atrankose komisijos simpatijų sulaukusi Evita.

Evita savo daina tiki ir viliasi, kad ji ras savo klausytoją.

„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos pusfinalio dalyvė Evita Cololo

Jautrią dainą „No“ ant scenos atliko pusbroliai iš Panevėžio Titas ir Benas.

„Prieš keletą metų nebūtume pagalvoję, kad viskas taip gerai susiklostys“, – prisipažino duetas ir užsiminė, kad jau galvoja apie albumą.

Titas ir Benas „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos pusfinalyje

Su satyriniu kūriniu „Never Fall For You Again?“ į „Eurovizijos“ pusfinalį pateko ir Voldemars Petersons.

„Manau, kad šie metai – mano metai. Bent jau atrankos atžvilgiu, – sakė atlikėjas ir prisipažino, jog dainas kuria ne tik sau. Vaikinas montuoja klipus, dirba su atlikėjomis Ieva Zasimauskaite bei Donata Virbilaite.

Voldemars Petersons pasirodymo akimirka pusfinalyje

Garsi vizažistė, neseniai vėl į sceną sugrįžusi Milita Daikerytė į pusfinalį žengė devintoji su daina „Shadows“.

„Po paskutiniu projekto nedainavau penkerius metus – 100 procentų save atidaviau darbui grožio srityje, tapau darboholike, – pasakojo Milita. – Grožis pavogė muzikinę karjerą.”

Tačiau Milita vis tik grįžo į sceną.

„Jaučiuosi atvertusi naują, švarų lapą muzikiniame pasaulyje“, – teigė atlikėja.

„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos pusfinalio dalyvė Milita Daikerytė

Dainininkas ir dainų kūrėjas Audrius Petrauskas, slapyvardžiu Gebrasy jau ketvirtąjį kartą išmėgina savo galimybes nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje.

Šiais metais atlikėjas be kliūčių pateko į pusfinalį ir pasirodė paskutinysis: atliko savo kūrybos dainą „Where’d You Wanna Go?“. Ir kitiems dainas kuriantis vaikinas teigė, kad šiais metais yra užtikrintas kaip niekada anksčiau.

Po visų pasirodymų savo pusfinalio favoritus įvardijo ir komisijos nariai.

„Gebrasy, Milita, Evita Cololo ir Voldamers Peterson – atlikėjai, už kurių dainas balsuosiu, – sakė Ramūnas Zilnys. – Titai ir Benai – jūs šaunūs, bet nemanau, kad galima laimėti su daina, kurios pavadinimas „No“.

„Evitą Cololo ir Gebrasy drąsiai siųsčiau į finalą“, – neslėpė Gerūta Griniūtė.

„Manau, kad pirmoje vietoje bus Gebrasy. Tai yra nerealus hitas, – įspūdžiais po visų atlikėjų pasirodymo dalinosi Stano. – Taip pat patiko Evitos daina. Ji dainuoja tobulai. Kur ji buvo visą laiką?“

„Man labiausiai įstrigo Gebrasy. Taip pat Milita, Evita“, – teigė Jievaras Jasinskas.

„Labai patiko, kad Militos pasirodymas sustiprėjo, atėjo šokėjos. Gebrasy pasirodymas labai konceptualus. Taip pat turiu simpatiją Voldemarui Petersonui, – šypsojosi Aistė Smilgevičiūtė. – O Evita sužavėjo savo ramybe ir organiškumu.“

Skaitytojų balsavimas

Delfi skaitytojai išrinko, ką į konkurso nacionalinės atrankos finalą siųstų jie.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (498)