Ketvirtadienį grupės lyderis Vaidotas Valiukevičius dalyvavo laidoje „Delfi premjera“, kurioje jis papasakojo apie šį laimėjimą ir kitus dainų konkurso užkulisius.

„Iš pradžių mūsų paprašė atsiųsti video sveikinimą. Mes tą padarėme, bet po to, likus savaitei, sulaukėme laiško su pasiūlyti atvykti į Hamburgą. Mes priėmėme šią idėją, ėmėme planuotis ir žiūrėti, ar apskritai tai yra įmanoma padaryti. Mūsų vadyba iškart ėmėsi veiksmų, labai daug ir ilgai dirbo dėl to, kad gautume leidimus kirsti sienas, nes iš Lietuvos jau nebebuvo galima išskristi, lėktuvo bilietai buvo tik iš Talino. Reikėjo kirsti Latvijos ir Estijos sienas karantino metu, tai nebuvo lengva, kai dabar viskas greitai keičiasi. Be to, reikėjo sutarti su vokiečiais viską, kiek laiko mes būname, kokių leidimų reikia, kad ten nereiktų likti ir izoliuotis. Viskas buvo suderinta per kelias dienas ir galiausiai mes nuskridome į Hamburgą. Turėjome du skrydžius – iš Franfurto į Hamburgą. Kelionės ilgos, per aplinkui, bet pasiekėme savo tikslą“, – eteryje pasakojo dainininkas.

Vokietijos „Eurovizijos“ renginys vyko Elbės filharmonijoje. Vaidotas sako, kad vien jau pasirodyti tokio įstabaus grožio pastate yra malonus įvertinimas.

„Vokiečiai pasižymi darbštumu ir tvarka, dėl to viskas vyko labai punktualiai ir preciziškai. Nebuvo jokių žiūrovų, buvo išdalinti atskiri kambariai, reikėjo laikytis saugaus atstumo, vaikščiojome su respiratoriais. Na, kaip ir visur – bandyta laikytis reikalavimų.

Penktadienį prasidėjo repeticijos, reikėjo viską suderinti: apšvietimas, garsas, vizualizacijos, filmavimo kampai – taip, kaip turi būti. Po repeticijos sulaukėme vyr. televizijos prodiuserio pagyrų, sakė, kad mes tikrai žinome, ko ir kaip norime. Tas yra smagu, nes mes pastabų turėjome daug. Jau manėme, kad visi bus susierzinę, kadangi dirbo jau suprakaitavę visi aplinkui, o mes vis tiek sakėme ne, dar ne taip. Bet tai buvo įvertinta. Mes norėjome skambėti ir atrodyti taip, kaip buvome suplanavę.

Šeštadienį vyko dar viena repeticija ir jau tiesioginis eteris su 5 mln. žiūrovų. Tai visai didelė auditorija“, – džiaugėsi pašnekovas.

Visas pokalbis – laidos įraše.

Vokietijos „Eurovizijos“ šou – „The Roop“ triumfas

Grupės daina „On Fire“ skambėjo Hamburge ir ją išgirsti galėjo milijonai Vokietijos televizijos kanalo ARD žiūrovų namuose, kadangi alternatyvus šou buvo filmuojamas be gyvos publikos.

Nors šis šou tebuvo paguodos renginys „Eurovizijos“ gerbėjams, čia pasirodę „The Roop“ pelnė žiūrovų simpatijas ir sulaukė išskirtinio dėmesio – Lietuva laimėjo!

„Buvo didžiulė garbė ir malonumas iškelti Lietuvos vėliavą Vokietijos kultūros lopšyje – Hamburgo Elbės Filharmonijoje! Mes tapome Vokietijos „Eurovizijos“ nugalėtojais! Labai geras jausmas! Ačiū visiems balsavusiems! Ačiū, Lietuva! Ačiū, Vokietija!“ – iškart po malonaus įvertinimo skelbė „The Roop“.

Antrąją vietą užėmė Islandijos atstovai, trečiąją – Rusijos grupė „Little Big“.

Iš viso šiame renginyje kovėsi 10 šalių: Lietuva (22 balai), Islandija (19 balų), Rusija (17 balų), Malta (10 balų), Danija (9 balai), Švedija (9 balai), Šveicarija (9 balai), Italija (8 balai), Bulgarija (8 balai) ir Azerbaidžanas (5 balai).

Vokietijoje skambant Lietuvos vardui mūsų šalies atstovai išdidžiai mojavo trispalve ir atsiėmė konkurso trofėjų, kuris, beje, buvo visai kaip oficialiosios „Eurovizijos“ statulėlė, tik kiek mažesnė.

Transliacijos vedėja Barbara Schöneberger, įteikusi prizą, kreipėsi į „The Roop“ kviesdama dar kartą atlikti Europą sužavėjusią dainą „On Fire“. Vokiečių garsenybė taip pat pridūrė, kad lietuviai tikrai turėtų patikėti savo pergale.


Mūsų šalies atstovai džiaugėsi sulaukę kvietimo iš Hamburgo, kadangi gyvai atlikti savo dainą be Lietuvos galėjo tik Islandija ir Danija.

Nugalėtojus ARD transliacijoje rinko televizijos žiūrovai ir speciali komisija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)