Praėjusį trečiadienį Europos transliuotojų sąjunga (EBU) nuliūdino daugelį ir paskelbė atšaukianti 65-ąjį „Eurovizijos“ dainų konkursą, turėjusį vykti Nyderlandų mieste Roterdame. Atšaukimo priežastis – koronaviruso protrūkis ir daugelio Europos valstybių įvesti keliavimo ribojimai.

Sugalvojo kitą būdą išsiaiškinti laimėtoją

Tačiau, kadangi konkursas turėjo įvykti visai netrukus ir 41 šalis dalyvė jau išsirinko joms atstovausiančius pasirodymus, EBU paskelbė ketinanti atėjus tinkamam metui pagerbti dalyvius ir jų dainas. Pramogų svetainė „ESCToday“ taip pat nusprendė prisidėti ir šiuo mūsų išgyvenamu tamsiu laikotarpiu suteikti truputį optimizmo.

Po pirmojo pusfinalio balsavimo - Lietuvos pergalė

„Eurovizijos“ namų konkursas jau įsivažiavo: išrinkta 10 į didįjį finalą patekusių pasirodymų.

Besivadovaudamas „Eurovizijos“ dainų konkurso taisyklėmis, puslapis „ESCToday“ antradienį surengė #EurovisionHomeContest („Eurovizijos“ namų konkursą) – tiesioginį balsavimą už 17 pasirodymų, kurie turėjo varžytis pirmajame konkurso pusfinalyje gegužės 12 d. Šiame renginyje itin svarbūs žiūrovai, patogiai įsitaisę namuose ir balsuojantys už labiausiai patikusį pasirodymą.

Pasibaigus balsavimui, tapo aišku, kad šių metų favoritė Lietuva, kuriai atstovauja „The Roop“ su daina „On Fire“, surinkusi 10516 balsų, tapo pusfinalio nugalėtoja. Antrąją vietą užėmusius Rusijos atstovus ji aplenkė daugiau nei septyniais tūkst. balsų. Bronzos medalį iškovojo 2587 balsų sulaukusi Malta. Likusios į didįjį finalą patekusios šalys:

• Norvegija;
• Kipras;
• Azerbaidžanas;
• Izraelis;
• Rumunija;
• Švedija;
• Šiaurės Makedonija.

Eurovizijos pirmo pusfinalio balsavimas

Jei šis balsavimas būtų tikras, tai būtų pirmas kartas, kai Australija ir Ukraina pirmą kartą savo dalyvavimo „Eurovizijoje“ istorijoje nepatenka į finalą.

#EurovisionHomeContest (#EurovizijosNamųKonkurso) finalininkų sąrašas paaiškės ketvirtadienį – tądien vyks antrasis pusfinalis, kuriame bus balsuojama už 18 pasirodymų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)