„Žinome, kad nerimaudami laukiate naujienų apie šių metų „Eurovizijos“ dainų konkursą. Kadangi dėl koronaviruso situacija nuolat keičiasi ir tenka konsultuotis su daugybe žmonių, reikia atsižvelgti į kiekvieną svarbią detalę. Prašome šiek tiek kantrybės. Viliamės, kad netrukus turėsime daugiau informacijos“, – rašyta oficialioje „Eurovizijos“ dainų konkurso „Twitter“ paskyroje.

Dabartinė situacija Nyderlanduose

Jau anksčiau buvo pranešta, kad Nyderlandų sveikatos apsaugos ministras Bruno Bruinsas paskelbė, jog visų ribojančių priemonių, numatytų iki kovo 31 dienos, galiojimas pratęstas iki balandžio 6 dienos. Tai reiškia, kad uždrausti visi susibūrimai, kuriuose dalyvauja daugiau nei šimtas žmonių. Ar šis draudimas bus pratęstas, turės patvirtinti vyriausybė.

Prieš konkursą vykstantys renginiai atidėti

Dėl Europos šalių vyriausybių taikomų sankcijų buvo atidėti artėjantys apšilimo renginiai, paprastai vykstantys prieš „Eurovizijos“ dainų konkursą: Londono „Eurovizijos“ vakarėlis, „Eurovision in Concert“, „Pre-Party ES“ ir „Israel Calling“, rašo escxtra.com.

Kokie variantai galimi?

Jeigu „Eurovizijos“ dainų konkursas negalės vykti taip, kaip buvo numatyta, akivaizdu, kad parengtas planas B, į kurio įgyvendinimą įtraukiami transliuotojai. Ar šis planas bus įgyvendinamas, paaiškės sulaukus daugiau informacijos iš Europos transliuotojų sąjungos (EBU).

Islandijos ir Izraelio žiniasklaidos pranešimai paskatino spėliones

Ar „Eurovizijos“ dainų konkursas oficialiai atšaukiamas? Toks klausimas antradienį kirbėjo visų galvose, o kontrolinė grupė surengė pasitarimą. Kontrolinė grupė – tai visų „Eurovizijoje“ dalyvaujančių narių vykdomasis komitetas. Šios grupės tikslas – „Eurovizijos“ dainų konkurso valdymas ir vadovavimas jo organizavimui.

Konkursą rengiančios šalies transliuotojai išlieka grupėje dar dvejus metus, kad padėtų ir patartų būsimiems rengėjams. Antradienį grupei teko susidurti su precedento neturinčia realybe: kaip rengti konkursą pandemijos laikotarpiu?

Ar „Eurovizija“ atšaukiama? Kontrolinė grupė sprendžia, kaip elgtis, susidūrus su pandemijos grėsme.

Pirmadienį šiemet turėjęs vykti Europos futbolo čempionatas buvo atidėtas vieneriems metams, o Prancūzijos atvirasis teniso čempionatas („French Open“) nukeltas į rugsėjį ir spalį. Tą pačią dieną ir už „Eurovizijos“ dainų konkurso organizavimą atsakingiems pareigūnams teko ieškoti galimų sprendimo variantų dėl pandemijos susiklosčiusioje situacijoje.

Pagrindinėje Izraelio nacionalinio transliuotojo KAN naujienų laidoje, cituojant neįvardintus šaltinius, buvo pranešta, kad konkursas bus atšauktas, o apie šį sprendimą, tikėtina, bus paskelbta trečiadienį.

KAN kultūros žurnalistė Shani Nahshoni pranešė, jog, „svarstant variantus atidėti arba atšaukti, panašu, šiemet bus pasirinktas atšaukimo variantas“. Ji pridūrė, kad EBU oficialų pranešimą pateiks „veikiausiai“ trečiadienį.

Apie tai prakalbo ir Islandijos žiniasklaida.

Svarbu pabrėžti, jog ši žinia nėra oficialiai patvirtinta.

Kontrolinei grupei artimi šaltiniai portalui „Wiwibloggs“ pasakojo, kad svarstomi bent trys variantai: surengti tik transliuojamą konkursą be žiūrovų, atidėti renginį vasaros pabaigai arba nukelti konkursą į 2021-ųjų gegužę ir surengti jį Roterdame.

Pirmadienį Islandijos žiniasklaida tikino, kad konkursas iš tiesų buvo atšauktas. Islandijos delegacijos vadovas Felixas Bergssonas sakė negalintis patvirtinti šios naujienos.

„Būtų nepaprastai liūdna, jei tai tai pasitvirtintų. Telieka laukti, kas paaiškės po susitikimo. Neturiu daugiau ką pasakyti apie tai, bet netikiu, kad konkursas bus atšauktas. Tiesiog negaliu tuo patikėti“, – sakė F. Bergssonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)