Apie tai pranešta rytinėje radijo laidoje. Iš Islandijos radijo stoties tinklalapio išverstas tekstas: „Šiandien oficialiai bus paskelbta, kad šiemet konkursas bus atšauktas“.

Islandijos delegacijos vadovas Feliksas Bergssonas šios žinios viešai negalėjo patvirtinti teigdamas, jog Islandijos atstovai kalbasi su konkurso rengėjais.

„Jei taip būtų, būtų be galo liūdna. Pažiūrėsime, kaip baigsis šiandieninis susitikimas. Negaliu dabar nieko plačiau komentuoti“, – sakė atstovas.

„Kol kas laukiame sprendimo. Kaip tik vyksta posėdis. Kai tik bus kokių nors naujienų – būtinai pranešime“, – „Delfi“ teigė Audrius Giržadas ir pridūrė, kad kol kas oficialių žinių apie atšauktą dainų konkursą nėra.

Neseniai „Eurovizijos“ organizatoriai pareiškė, kad svarstoma, kokia gali būti konkurso situacija, kai visame pasaulyje siaučia koronavirusas.

„Kol kas per anksti komentuoti šiuos galimus scenarijus, nes jie priklauso nuo ateinančio laikotarpio įvykių. Vis dar telkiame dėmesį į nepamirštamo „Eurovizijos“ dainų konkurso rengimą“, – kovo 6 dieną NPO citavo Nyderlandų naujienų agentūra ANP.

Transliuotojas atsisakė komentuoti pranešimus, kad šis grandiozinis renginys galėtų vykti be įprastos tūkstančių žmonių auditorijos ir kad jis gali būti filmuojamas už uždarų durų Roterdamo arenoje.

Tikėtasi, kad iš viso 65 tūkst. žmonių turėjo dalyvauti devyniuose skirtinguose šou, įskaitant finalą, turintį įvykti gegužės 16 dieną Roterdamo „Ahoy“ arenoje. Nyderlandai iškovojo teisę rengti „Euroviziją“ po to, kai praėjusių metų konkurse Izraelio Tel Avivo mieste triumfavo olandų dainininkas Duncanas Laurence'as. Rugpjūčio mėnesį buvo paskelbta, kad 2020-ųjų „Eurovizija“ vyks Roterdame.

Svarstomi įvairūs scenarijai

Po to, kai pasaulį apėmė koronaviruso grėsmė, organizatoriai teigė svarstantys įvairius scenarijus:

1. Visos šalys gali pasirodyti atliekant gyvus pasirodymus savo studijose, akylai procesą stebėtų ir prižiūrėtų EBU.

2. Visi šie įrašai būtų transliuojami populiariu laiku skirtingose šalyse, žiūrovams galint balsuoti.

3. Komisija ir žiūrovų balsai prisitaikytų prie situacijos, o laimėtojas pelnytų įsimintiną ir garbingą paminėjimą.

4. „Eurovizija“ 2021-aisiais metais galėtų vykti vėl Roterdame. Šalys galėtų pasirinkti siųsti tuos pačius atlikėjus (tik su skirtinga daina) arba duoti šansą visai kitiems dainininkams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)