Tai, kad „The Roop“ iš tiesų laikomi realiais pretendentais užimti solidžias vietas, kalbėta ir anksčiau, tačiau tuo metu mūsų šalies atstovui buvo žadama vieta penketuke arba, geriausiu atveju, trejetuke.

Praėjus kuriam laikui, situacija kiek pasikeitė ir tik į gerąją pusę. Viena populiariausių lažybų svetainių, susijusių su „Eurovizija“, eurovisionworld.com skelbia, kad Lietuva ne tik užtikrintai nesitraukia iš lyderių pozicijų, bet ir užima pirmąją vietą bendroje „Kas laimės „Euroviziją“ 2020-aisiais?“ reitingo lentelėje.

eurovisionworld.com reitingų lentelė

Iki šiol pirmoje vietoje tvirtai laikėsi Italijos atstovas Diodato su daina „Fai rumore“ – dabar jis nusileido į antrąją vietą. Trečioje vietoje kol kas lieka Rumunija, ketvirtoje – Švedija, o penktoje – Rusija.

Ir tai ne vienintelė vieta, kurioje pirmauja šių metų Lietuvos atstovai. Tie, kas domisi „Eurovizija“, veikiausiai žino ir populiariausią, nepriklausomą tinklaraštį wiwibloggs.com, kuris kasmet skelbia karščiausias naujienas apie vieną populiariausių dainų konkursų pasaulyje.

Šio tinklaraščio autoriai nusprendė surengti balsavimą iš jau išrinktų šalių atstovų. Vasario 23-iąją dieną surengtoje apklausoje savo balsus atidavė beveik 10 tūkst. internautų. Didžioji jų dalis – 21 proc. – tikina, kad šiemet jiems labiausiai patinka „The Roop“.

wiwibloggs.com apklausos rezultatai

Internautai savo balsą iš viso galėjo atiduoti vienai iš 14 valstybių. Antrąją vietą šiame balsavime užima Albanija, trečiąją – Norvegija, ketvirtąją – Ukraina, penktąją – Italija.

Be to, kaip tikina ištikimiausi dainų konkurso gerbėjai, daina „On Fire“ pirmoji iš „Eurovizijoje“ dalyvausiančių dainų „Youtube“ tinkle surinko 1 mln. peržiūrų (šiuo metu kūrinys turi 1,7 mln. peržiūrų). O oficialiame „Eurovizijos“ kanale Lietuvos atstovų daina kol kas pastebima kaip populiariausia.

Delfi primena, kad šiemet „Eurovizijoje“ dalyvaus 41 šalis. „The Roop“ gegužės 12-ąją dieną Roterdame pasirodys pirmajame pusfinalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (334)