„Man atrodo, kad konkursą komentuojantys žmonės įvedė eurovizinio standarto sąvoką. Tarsi nepastebėtų, kad pastaruosius penkerius metus toks neegzistuoja. Šią sąvoką reikėtų visiems išsitrinti iš galvų, nes tokios tiesiog nėra. Reikėtų siųsti geriausią dainą, kokią galime nusiųsti.

Eurovizinių dainų niekas niekada neprisimena. Įsimena tik pirmą dainą. Tačiau tos vietos egzistuoja tik lentelėje“, – eteryje kalbėdamasis su Kristina Pocyte sakė jis.

Kalbėdamas apie nugalėtojų pasirodymą L. Lučiūnas pabrėžė, kad jie turi puikų numerį, įsimenamą šokį ir gerą dainą. Tačiau kartu jis prisiminė, jog dalyvavimas tarptautiniame konkurse, kuris šiemet vyks Nyderlanduose, yra labai brangus. Vien dūmų uždanga kartui gali kainuoti 3000 eurų.

„Tačiau nereikia vertinti tų pinigų. Jų grupė iki šiol daug įdėjo. Jie turėjo puikius choreografus, vaizdo klipą nusifilmavę... Padarė labai didelį įdirbį <...>.

„Eurovizija“ labai brangus konkursas. Dažnai grupė stengiasi išnaudoti visuomeninio transliuotojo lėšas garsindami save, o ne patį konkursą. Tačiau reikia suprasti, kad „Eurovizija“ ne visoms šalims įdomus virusas“, – kalbėjo ekspertas.

Žurnalistei pasiteiravus, ar gali „The Roop“ pakliūti į finalą, L. Lučiūnas nedvejodamas atsakė, jog ne tik gali, bet ir skirtų jiems pakankamai aukštą vietą. „Man trūksta tik priedainio, bet jie turi dalykus, kuriuos žmonės įsimena. Per tris minutes jie sugebėjo padaryti žmonėms įspūdį. Jie buvo pirmi ir komisijos, ir žiūrovų nuomone. Taip pat Vaidas atrodo kaip „Maroon 5“ lyderis, šokis unikalus, daina gera. Jie turi daug gerų elementų, kuriuos žmones atpažins“.

Nors pats jis niekada nebalsuoja vykstant nacionalinei atrankai, patį konkursą ir jo atranką stebi. Kaip atrankos lyderę jis išskyrė ir atlikėją Aistę Pilvelytę, kuri nacionalinėje atrankoje savo laimę bandė jau 12 kartų.

„Jei atvirai, stipriausia kaip dainininkė finale yra Aistė Pilvelytė. Šią dainą, kurią dainavo, ji atliko šimtu procentų. Jei jos ši daina būtų nuskambėjusi prieš 5-6 metus, ji vienareikšmiškai būtų tarp top 5 geriausių dainų ir lyderių didžiojoje „Eurovizijoje“.

Tik dabar ši daina pavėlavo aranžuote ir dėl to gaila, bet tai nereiškia, kad Aistei reikia nusivilti. Tačiau manau, kad jei ji dar netingės ir padirbės su šia daina, ji gali sėkmingai groti tarp kitų šalių.

Visos dainos šviežesnės, bet ji geresnė. Visi, kas sako, kad tai senovinė daina, bet originalių daug nebuvo. Originaliausia ir naujausia laimėjo. Teisybė nugalėjo ir laimėtojai aiškūs. Visos dainos naujesnės, bet žymiai silpnesnės. Nereikia prisivaigti. Nebuvo čia daug tų naujų dainų“, – kalbėjo laidos svečias.

Tačiau sugrįždamas prie nugalėtojų pasirodymo jis paminėjo, kad jiems galbūt verta keisti drabužius, bet „Eurovizija“ yra televizijos laida, kur svarbu susitelkti į pasirodymo vizualizavimą ekrane.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (214)