Iškart po finalo, kur ir buvo išrinktas šių metų konkurso nacionalinės atrankos laimėtojas, grupė surengė spaudos konferenciją ir atsakė į žurnalistų klausimus.

„Išduosiu buitinę paslaptį – Monique vadybininkas gyvena už sienos, tai kaži ką jis galvojo, kai aš nuolat niūniavau dainą „Make me human“. O jei rimtai, jei būtume skaičiavę, kiek gerbėjų turime, būtų nebuvę prasminga net eiti į konkursą. Bet mes tikėjome ta daina“, – spaudos konferencijoje po finalo sakė Vaidotas Valiukevičius.

Kiti grupės dalyviai sakė, kad jiems dabar teks prašyti neapmokamų atostogų, kad galėtų vykti į Roterdamą.

„Sausio 3 dieną supratome, kad turime dainą „Eurovizijai“ ir reikia pradėti ruoštis. Susiradau Marijaną Staniulėną, kuris kūrė choreografiją ir nusprendėme, kad reikia šokio, kurį šoktų ir dešimtmetė, ir pagyvenęs žmogus“, – pasakojo Vaidotas.

Paklaustas, kiek kainavo pasirodymas „Eurovizijos“ atrankose, V. Valiukevičius teigė, kad kai nusprendė, jog dalyvaus, neturėjo tam biudžeto, todėl teko aukų prašyti bičiulių. Ir, kas nustebino Vaidotą, daugelis jų neatsisakė padėti.

Taip pat grupės lyderis atskleidė, kad prieš finalą spėjo dar numigti bute, kurį išsinuomavo Kaune ir teigė, kad dabar vyks ne švęsti pergalės, o vėl gerai išsimiegoti.

Baigiantis spaudos konferencijai, V. Valiukevičius paprašė dar jam paduoti mikrofoną ir prakalbęs angliškai pasiuntė žinutę užsieniui. Jis padėkojo už palaikymą ir pasakė: „Būkite pasirengę pasilinksminti, mes atvykstam!“.

Kaip vyko balsavimai ir ką apie pasirodymus sakė komisija galite perskaityti ČIA.

Primename, kad šeštadienį vyko vienas svarbiausių mūsų šalies muzikinių įvykių – „Eurovizijos“ nacionalinių atrankų finalas. Artėjant vidurnakčiui paaiškėjo, ką šiemet siųsime į Roterdamą atstovauti Lietuvai didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje. Kauno „Žalgirio“ arenoje dėl kelialapio į Nyderlandus kovojo aštuoni dalyviai, o laimėtoją lėmė žiūrovų bei komisijos balsai.

Finale pasirodymus surengė Aistė Pilvelytė, Rūta Loop, KaYra, Monika Marija, MeandI, „The Roop“, „The Backs“ bei Monique.

Lietuva savo atstovą į „Euroviziją“ siųs jau 21-ąjį kartą.

Finale dalyvius vertino dvigubai didesnė komisija nei per atrankines laidas. Komisiją sudarė Lietuvos ir užsienio populiariosios muzikos profesionalai, kurie prieš renginį pasirašė nešališkumo deklaraciją ir įsipareigojo pasirodymus vertinti nešališkai.

Už žiūrovų skambučius ir trumpąsias žinutes surinktų lėšų dalis, kuri tenka LRT, bus skirta nacionalinės atrankos laimėtojui. Nugalėtojų ir komandos taip pat lauks ir dvi piniginės premijos. Asociacija LATGA atranką laimėjusios dainos autoriams įsteigė 3 tūkst. eurų dydžio premiją, dar 2 tūkst. eurų ši autorius vienijanti organizacija skirs dainos aranžuotės tobulinimui ir kūrinio sklaidai užsienio šalyse.

„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos laimėtojas paaiškėjo komisijos ir žiūrovų balsavimo rezultatus pavertus euroviziniais balais ir juos susumavus tokia tvarka:

- pagal žiūrovų balsavimo rezultatus dalyvis, užėmęs pirmą vietą, gauna 12 eurovizinių balų, antrą vietą – 10 balų, trečią – 8 balus, ketvirtą – 7 balus, penktą – 6 balus, šeštą vietą – 5 balus, septintą – 4 balus, aštuntą – 3 balus.

- kiekvienas komisijos narys įvertina pasirodžiusius dalyvius skirdamas atitinkamai 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3 balus (komisijos narys negali skirti tiek pat balų keliems dalyviams). Visų komisijos narių balsai yra susumuojami, pirmą vietą pagal komisijos skirtus balus užėmęs dalyvis gauna 12 eurovizinių balų, antrą vietą – 10 balų, trečią – 8 balus ir t. t.

- tuomet susumuojami žiūrovų ir komisijos euroviziniai balai. Daugiausia balų surinkęs atlikėjas užima pirmąją vietą. Jei susumavus komisijos ir žiūrovų eurovizinius balus, atlikėjai surenka vienodą jų skaičių, aukštesnę vietą užima dalyvis, sulaukęs didesnio komisijos įvertinimo.

Šių metų „Eurovizijos“ nacionalinę atranką vedė LRT laidų vedėjai Gabrielė Martirosian ir Giedrius Masalskis bei dainininkė Ieva Zasimauskaitė, Lietuvai atstovavusi „Eurovizijoje“ 2018 metais.

Didžioji „Eurovizija“ šiemet vyks Roterdame (Nyderlanduose) gegužės 12–16 dienomis. Lietuvos atstovas pasirodys pirmajame didžiosios „Eurovizijos“ pusfinalyje gegužės 12 dieną. Pirmajame pusfinalyje taip pat pasirodys dar 16 šalių atstovai: Airijos, Australijos, Azerbaidžano, Baltarusijos, Belgijos, Izraelio, Kipro, Kroatijos, Norvegijos, Maltos, Rumunijos, Rusijos, Slovėnijos, Šiaurės Makedonijos, Švedijos, Ukrainos.

„Eurovizijos“ konkurse Lietuva dalyvauja nuo 1994-ųjų. Lietuvai yra atstovavę Ovidijus Vyšniauskas, Aistė Smilgevičiūtė, „Skamp“, Aivaras Stepukonis, Linas ir Simona, „Laura & The Lovers“, „LT United“, „4Fun“, Jeronimas Milius, Sasha Son, „InCulto“, Evelina Sašenko, Donatas Montvydas (du kartus), Andrius Pojavis, Vilija Matačiūnaitė, Monika Linkytė & Vaidas Baumila, „Fusedmarc“, Ieva Zasimauskaitė, Jurijus Veklenko. Aukščiausią vietą, šeštąją, iki šiol yra užėmę „LT United“ su daina „We Are The Winners“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)