Paskutinis etapas – „Eurovizijosnacionalinės atrankos „Pabandom iš naujo!“ finalas – įvyks jau vasario 15-ąją dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje. Jame išvysime Aistę Pilvelytę, „The Roop“, Rūtą Loop, KaYrą, Moniką Mariją, Monique, MEANDI ir „The Backs“.

Belaukiant paskutinės projekto stotelės prieš Roterdamą, Delfi į svečius kviečia finalininkus, su kuriais kalbasi apie „Eurovizijos“ užkulisius, kuriuose yra ir šilto, ir šalto.

Pirmadienį Delfi TV studijoje apsilankė Aistė ir Rūta. Pasiteiravus, kokia nuotaika dabar yra jas apėmusi, abi dainininkės tikino, kad emocijos pozityvios. O paklausus apie konkurenciją, atsakymas buvo bemaž toks pats.

„Konkurencijos nejaučiu. Užkulisiuose nelabai ir susitinkame su kitais dalyviais. Kiekvienas turi atskiras patalpas ir to prasilenkimo, aktyvaus bendravimo nėra. Bet, žinoma, aš kiekvieną iš jų žinau ir pažįstu. Finale tikrai neturiu draugų, jie man yra kolegos. Tikrai galvoju, kad jie yra šaunuoliai, jog jie dainuoja, lipa į sceną – tai vienas sunkiausių darbų, mano nuomone. Labai jais žaviuosi, ypač jaunesne karta, kad jie eina ir daro, nestovi vietoje. Tai labai svarbu mūsų gyvenime. Į juos žiūriu tikrai ne kaip į konkurentus, aš jiems linkiu tik paties geriausio“, – tikino A. Pilvelytė.

Aistė Pilvelytė

Nors šiemet užkulisiuose tarp dalyvių tvyro gera nuotaika, praėjusiais metais Aistei teko patirti, ką reiškia pikto linkintys žmonės. Dainininkei ant savo daiktų teko aptikti neigiamą ir neretai su mirtimi tapatinamą simbolį.

„Kuomet dainavau dainą „I'm like a wolf“, yra buvusi tokia situacija, kad ant mano rankinuko grandinėlės buvo pririšta labai daug juodų mazgų – tai buvo juodas kaspinas. Tąkart iš tikro jautėsi ta konkurencija. Be to, buvo net išmėtyti mano drabužiai iš lagamino. Taip buvo. Bet čia nuo žmogaus vidaus priklauso, koks jis yra. Gal jis koks anarchistas.

Delfi primena, kad šiemet „Eurovizija“ vyks gegužės 12–16 dienomis Roterdame (Nyderlanduose). Lietuva pasirodys pirmajame pusfinalyje.

Visas pokalbis su A. Pilvelyte ir R. Loop – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (165)