Dar iki šio filmavimo paaiškėjo, kad viena iš antrojo pusfinalio dalyvių pasitraukė iš nacionalinių atrankų laidų. Modernų pasirodymą žiūrovams dovanojusi Evgenya Redko šį savo žingsnį priėmė dėl sveikatos problemų. Ramūnas Zilnys filmavime atskleidė, kad dalyvė kenčia stiprius nugaros skausmus ir jai nuoširdžiai pasiuntė linkėjimus greičiau pasveikti.

Dėl šios priežasties eurovizinėje scenoje šįkart pasirodė ne 9 atlikėjai, kaip buvo planuota anksčiau, o 8. Šeštadienį tiesioginio balsavimo metu bus atsisveikinta su 5 iš jų. O finalinėje laidoje, kuri vyks Kauno „Žalgirio“ arenoje, ant scenos susikaus 8 atlikėjai.

Gabrielė Martirosian, Giedrius Masalskis

Antrojo pusfinalio dalyvių pasirodymus vertino prodiuseris Leonas Somovas, muzikos apžvalgininkas R. Zilnys, dainininkė Giedrė Kilčiauskienė, radijo ir televizijos laidų vedėja Gerūta Griniūtė ir muzikantas Jievaras Jasinskis.

Šių metų „Eurovizijos“ nacionalinę atranką veda LRT laidų vedėjai Gabrielė Martirosian ir Giedrius Masalskis bei dainininkė Ieva Zasimauskaitė, prieš dvejus metus atstovavusi Lietuvai „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Komisijos, žiūrovų balsai ir tai, kas keliauja į finalą, paaiškės šį šeštadienį.

Antrojo pusfinalio dalyviai:

MEANDI – „Drip“

Saulius Šemiotas yra vadinamas vienu didžiausių eurovizinių atradimų šiemet. Atlikėjas kuriam laikui buvo pristabdęs savo muzikinį kelią, tačiau grįžo ir dabar yra ten, kur jam maloniausia – kartu su muzika.

Pirmasis į sceną žengęs atlikėjas kartu su grupe pristatė šiuolaikišką kūrinį. Dalyvių trio išsiskyrė savo jaunatviška energija ir ryškiu įvaizdžiu. Be to, šių muzikantų gerbėjų laukia džiugi žinia – grupė netrukus pristatys šios dainos vaizdo klipą.

„Klipą montavome ilgai, beveik metus, kadangi viską filmavome su žaliuoju ekranu. <...> Galiausiai bus puikus produktas, kurio labai laukiame“, – po pasirodymo kalbėjo grupės lyderis.

Pasiteiravus, ar finale grupės pasirodyme galima tikėtis kokių nors pokyčių, Saulius patikino, kad visada stengiasi rasti geriausią variantą. „Nesu tas atlikėjas, kuris kaskart mėgtų keisti pasirodymą, tačiau stengsimės blogus dalykus pakeisti gerais“, – šyptelėjo pašnekovas.

Petunija – „Show Ya“

Antroji eurovizinę sceną išbandė atlikėja Petunija, kuri jau ankstesnėse šou laidose neslėpė esanti muzikinio projekto gerbėja.

„Šią dainą parašiau „Eurovizijai“ – esu didele jos fanė <...>, todėl dabar parašiau jai dainą“, – sako ji.

Ritmingą kūrinį „Show Ya“ žiūrovams pristačiusi dainininkė po savo numerio spindėjo gera energija, nepaisant to, kad šįkart jos pasirodymas buvo papildytas naujovėmis – scenoje ji pasirodė ne viena.

„Tai, kad mano komanda prisijungė prie manęs, kurios lydi mane ir gyvenime, yra puiku. Man svarbu turėti jas scenoje. Esame geriausios draugės“, – kalbėjo Petunija, kuri pridūrė, kad su kompanija scenoje yra kur kas drąsiau.

Germanas Skoris – „Chemistry (Breaking Free)“

Pristatydama šį atlikėją G. Martirosian jau anksčiau pabrėžė, kad jis scenoje skaičiuoja du dešimtmečius, tačiau dažniausiai iki šiol jis talkindavo kitiems dainininkams, pavyzdžiui, Andriui Mamontovui.

Dainininkui pasirodyme akomponavo gitaristas, būgnininkas ir trys pritariantieji vokalistai. Tranki daina ir nuolat besikeičiančios projekcijos sukūrė itin ryškų įspūdį. Daug patirties turintis atrankos dalyvis iš kitų išsiskyrė ir tuo, kad, regis, visiškai nesijaudino.

„Mano tikslas nėra ambicijos, aš tiesiog noriu dainuoti tą muziką, kuri man skamba širdyje. Šūkis „Pabandome iš naujo“ man labai tinka. Aš bandau iš naujo“, – šyptelėjo jis.

Po savo pasirodymo dalyvis prisipažino, kad savo muzikiniame kelyje jam tenka būti visų galų meistru – vadybininku, atlikėju, kompozitoriumi ir t.t. Koks tokio gyvenimo būdo pliusas?

„Didžiausias privalumas yra tas, kad tu nieko neprivalai klausyti – darai, ką nori“, – neslėpė jis.

Monique – „Make me human“

Pirmą kartą eurovizinėse kovose besirungianti Monika Pundziūtė-Monique neslepia, kad šiam savo pasirodymui ji skyrė daug jėgų ir laiko.

„Aš esu panirusi į šitos dainos atskirą pasaulį. Ir kaip niekad stipriai tai jaučiu. Nukeliavau iki tolimiausių, jautriausių ir skaudžiausių sielos kampelių, kad tik tu išgirdęs dainą pasijustum lyg namie. Lyg ji tave supranta. Ir kad tu ne vienas“, – apie kūrinį jau anksčiau sakė Monique.

Kaip DELFI TV eteryje pasakojo viena ryškiausių šių dienų Lietuvos popscenos atlikėjų, šis kūrinys gimė kartu su kompozitoriaus V. Bikaus pagalba. Išgirdusi pirmuosius šios dainos akordus Monika pravirko.

„Toks jausmas, kad jis įlindo į mano galvą, aprašė viską, kaip aš jaučiuosi ir sudėjo visa tai į dainą. Nuo pat pirmos akimirkos aš ėmiau tikėti šia daina. Netgi slapčia pagalvojau, kad čia yra tas žirgas, su kuriuo galėčiau joti net į karą. Nebijočiau nieko su šia daina“, – ryžtingai pasakojo dainininkė.

Monique šiam pasirodymui ruošėsi ypatingai daug – galbūt todėl dainininkė jau dabar laikoma viena realiausių pretendenčių nugalėti. Su tuo sutinka ir komisija, ir žiūrovų vertinimai ankstesnėse laidose.

Jausmingą kūrinį atlikusi Monika ir po pasirodymo išlaikė tą pačią nuotaiką. „Man atrodo, kad nuostabu gyvenant bet kurią dieną iš jos pasiimti kaip įmanoma daugiau. Reikia negalvoti, kad esi tobulas ir toks vienintelis pasaulyje. Tokiu būdu tu mokaisi“, – sako ji.

Rokas Povilius – „Vilnius Calling“

Rokas šou scenoje įnešė kiek kitokią nuotaiką. Dalyvis visiems susirinkusiems pristatė dainą apie lietuvį, kuris pakyla nuo sofos ir skuba į didžiąją „Euroviziją“.

Pasak atlikėjo, jį šiam kūriniui įkvėpė sėkmingas „LT United“ pavyzdys. „Ir gera idėja lemia pergalę“, – tiki Rokas.

„Net jei ir šaipomės iš „Eurovizijos“, mums šiek tiek skauda dėl to, kad dar nelaimėjome. Laimėjo latviai, estai, todėl jaučiamės vieniši dėl to, kad dar nelaimėjome. Norėčiau parodyti, ką mes manome apie „Euroviziją“, – sako dalyvis.

Dainininkas įsitikinęs – Europoje, ko gero, nėra kitos tokios tautos, kuri taip aistringai sirgtų ir dėl krepšinio, ir dėl „Eurovizijos“.

Monika Marija – „If I leave“

Su savo kūrybos daina „If I leave“ žengianti Monika Marija praėjusiais metais tik per plauką neatstovavo Lietuvai didžiajame dainų konkurse. Šiemet atlikėja scenoje demonstruoja ne ką mažesnę jėgą. Kas ją įkvėpė naujausiai dainai?

„Šįkart tai buvo žmogus, nors įkvėpimą galima rasti bet kur“, – šyptelėjo ji.

Daug klausytojų turinti atlikėja, kuri taip pat laikoma viena rimčiausių projekto lyderių, šiam dainų konkursui jaučia silpnybę.

„Aš manau, kad „Eurovizija“ yra gera platforma pasirodyti ir pristatyti savo muziką. Ją stebi labai daug žmonių. Visi, kas mėgsta muziką, čia susirenka. Džiaugiuosi, kad galiu dalintis savo pasakojimu ir būti čia“, – kalbėjo ji.

Daug dėmesio, koncertų ir įspūdžių – kas Monika padeda nepalūžti, kai būna sunku?

„Gal labai banaliai nuskambės, bet man padeda kūryba. Ši daina yra būtent apie tai, kad kai būna sunku ir norisi išeiti – kūryba padeda judėti į priekį“, – po savo pasirodymo kalbėjo ji.

Andy Vaic – „Why why why“

Muzikai neabejingas Oksfordo universiteto doktorantas scenoje pristatė iš pirmo žvilgsnio žaismingą ir linksmą dainą „Why why why“, tačiau, geriau įsiklausius, galima išgirsti, kad šis kūrinys yra apie nepasitikėjimą savimi.

„Aš pasirinkau mokslus, nes norėjau daugiau sužinoti. Muzika man buvo pagrindinė saviraiškos priemonė <...>, tačiau labai džiaugiuosi, kad pasirinkau gyvenime daryti kitką, nes turiu daug apie ką dainuoti“, – sako grupės „Kūjeliai“ narys.

Nors prieš savo pasirodymą dalyvis labai jaudinosi, po jo jis spindėjo pasitikėjimu savimi.

Scenoje kartu su atlikėju buvo ir labai artimas žmogus – jo brolis, kurį dainininkas pavadino tikru gyvenimo kompanionu.

„The Backs“ – „Fully“

Grupė „The Backs“ – tai keturios scenos profesionalės: Silvija Pankūnaitė, Eglė Gadeikytė, Berta Timinskaitė ir Algė Matekūnaitė.

Jos ilgą laiką scenoje buvo matomos pritariančiųjų vokalisčių vaidmenyje šalia populiariausių Lietuvos atlikėjų, dalyvavo didžiausiuose šalies muzikiniuose, televizijos projektuose, o susiburti į savo grupę jas paskatino noras daugiau dėmesio skirti savo kūrybinėms idėjoms.

Koncertuodamos drauge keturios vokalistės atrado naują skambesį – dabar atlieka ne tik gospel muziką, bet ir autorinius kūrinius.

Merginoms yra tekę pažinti ir didžiąją eurovizinę sceną – kaip tąkart jautėsi pritariančiosios atlikėjos? „Jos bijo, tačiau jokiu būdu tos baimės negalima rodyti, nes mes nesame svarbiausios, svarbiausias – pagrindinis atlikėjas“, – sako merginos.

DELFI primena, kad „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos „Pabandom iš naujo!“ scenoje šiemet iš viso pasirodė 36 muzikos atlikėjai ir grupės. Kas iš jų atstovaus Lietuvai 65-ojoje „Eurovizijoje“, vyksiančioje gegužės 12–16 dienomis Roterdame (Nyderlanduose), paaiškės jau vasario 15 dieną nacionalinės atrankos finalo metu.

Beje, neseniai paaiškėjo, kad būsimas Lietuvos atstovas ar atstovė pasirodys pirmojo pusfinalio pirmojoje dalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)