Antroje „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos laidoje dalyvių pasirodymus komentavo ir vertino 1999-aisiais Izraelyje vykusioje „Eurovizijoje” atlikusi, ko gero, vieną gražiausių lietuviškų dainų, apdovanota medaliu „Už nuopelnus Lietuvai“ Aistė Smilgevičiūtė, dainininkas, prodiuseris, grupių „Skamp” ir „KAnDIs” bei projekto „LT United” narys Viktoras Diawara, LRT televizijos ir radijo laidų bei renginių vedėja, žurnalistė, pianistė Gerūta Griniūtė, kompozitorius, aranžuotojas, trombonininkas, su grupe „InCulto“ išbandęs didžiosios „Eurovizijos” sceną Jievaras Jasinskis ir LRT OPUS vyriausiasis redaktorius, muzikologas Darius Užkuraitis, asmeninėje kolekcijoje sukaupęs apie keturis tūkstančius kompaktinių plokštelių.

Šių metų „Eurovizijos“ nacionalinę atranką veda LRT laidų vedėjai Gabrielė Martirosian ir Giedrius Masalskis bei dainininkė Ieva Zasimauskaitė, prieš dvejus metus atstovavusi Lietuvai „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Rezultatai:

Kaip balsavo komisija, žiūrovai pamatė laidos pabaigoje – taip buvo siekiama, kad jos narių vertinimai nedarytų įtakos žiūrovų apsisprendimui. Siekiant neskatinti telefoninio balsavimo varžybų, žiūrovų balsai taip pat buvo parodyti po visų atlikėjų pasirodymo. Kas iš dalyvių pateko į kitą etapą, paaiškėjo laidos pabaigoje susumavus komisijos balus ir žiūrovų balsus.

Komisijos nuomone, antrosios laidos lydere tapo Monique, kuriai dainą sukūrė kompozitorius Vytautas Bikus. Žiuri pastebėjo, kad dainininkė sugebėjo prikaustyti dėmesį iki paskutinės minutės. Be to, savo pasirodyme ji apgalvojo smulkmenas, o jos atlikimas prilygintas pasaulinėms muzikos žvaigždėms, tokioms kaip Billie Eilish.

Laidos gale paaiškėjo, kad į pusfinalį keliauja Monique, Kristina Jure, Rūta Loop, Viktorija Miškūnaitė, Alen Chicco ir Germanas Skoris.

„Sudie“ projektui tarė Soliaris, Indraya, Twosome, Antturi, „Abrokenleg“ ir Voldemars Petersons.

Komisijos balsai: Monique – 60, Rūta Loop – 45, Alen Chicco – 39, Viktorija Miškūnaitė – 34, Kristina Jure – 28, Soliaris – 22, Germanas Skoris – 18, „Abrokenleg“ – 14, Voldemars Petersons – 12, Antturi – 11, Twosome – 4 ir Indraya – 3.

Žiūrovų balsai: Kristina Jure – 1071, Monique – 851, Viktorija Miškūnaitė – 670, Rūta Loop – 523, Alen Chicco – 522, Twosome – 517, Germanas Skoris – 428, Antturi – 266, Indraya – 264, Soliaris – 179, Voldemars Petersons – 155 ir „Abrokenleg“ – 142.

Bendri balai: Monique – 12, Kristina Jure – 10, Rūta Loop – 8, Viktorija Miškūnaitė – 7, Alen Chicco – 6, Germanas Skoris – 5, Soliaris – 4, Twosome – 3, Antturi – 2, „Abrokenleg“ – 1, Indraya – 0 ir Voldemars Petersons – 0.

Dalyvių pasirodymai:

Rūta Loop – „We came from this sun“

Pirmoji į eurovizinę sceną antrojoje atrankos laidoje žengė jausmingoji Rūta Loop. Pasirodyme atlikėjai talkino keturi šokėjai. Tuo metu ekrane tai atsirasdavo, tai dingdavo saulės motyvai. Ritmingą dainą pasirinkusi dainininkė tikrai atitiko visus „Eurovizijos“ konkurso keliamus reikalavimus bei pelnė studijoje susirinkusių žiūrovų simpatijas.

Rūta Loop „We came from sun"

„Tai daina, kurioje pabunda esybė, tavo vidinis aš. Žinau, kad gyvenime jauteisi vienišas, gal net atstumtas, neįvertintas, įskaudintas ar tiesiog kitoks. Imk mano ranką ir nepamiršk šviesos, kurią nešiojiesi savo viduje. Tai daina, kurioje būvimas kitokiu yra pliusas, daina, kuri per visą tavo kūną įžiebia šviesą ir jėgą“, – savo kūrinį pristato dainininkė.

„Ir jeigu tu pajusi tą jėgų ir emocijų pliūpsnį, vadinasi, mes tave pasiekėme. Nerealiai myliu kūrybą, visą procesą ir šitą dainą. Ji man suteikia stiprybės ir tikrumo. Aš nebijau būti kitokia. O tu?!“ – į savo gerbėjus kreipėsi atrankos dalyvė.

Soliaris – „Breath

Scenos senbuvis Algimantas Minalga – Soliaris nacionalinėje atrankoje dalyvauja jau ne pirmą kartą. Dainininko pasirodymą pagyvino scenos centre šokęs ir aukso dulkėmis pasipuošęs šokėjas.

Įdomu tai, kad atlikėjo dainoje yra užslėpta svarbi žinutė. Pagrindinė jos mintis sutapo su visą pasaulį šiuo metu neraminančiais gaisrais Australijoje ir ekologija.

Soliaris „Breath"

„Man tai labai svarbu, ypatingai dabar. Mes šią dainą parašėme anksčiau, tačiau taip jau sutapo, kad šiuo metu Australijos gaisrai yra opi problema, kuri padarė didžiulę žalą. Daug žmonių tam aukoja pinigus. Viskas sutapo. Tikiu, kad mes kalbame apie tai ne veltui. Esu dar tarsi išskridęs. Dainavau ir įsivaizdavau tuos dalykus ir net pamiršau, kaip reikia dainuoti“, – su šypsena po pasirodymo sakė jis.

Kristina Jure „My Sound of Silence

Po sėkmingo dalyvavimo muzikiniame šou „X faktorius“, Kristina Jure sugrįžta į eterį su 2020 metų „Eurovizijos“ atrankoms skirta daina „My Sound of Silence“. Kūrinį dalyvei sukūrė talentingas dainų tekstų autorius ir prodiuseris, „X faktoriuje“ taip pat išgarsėjęs neregys Aurimas Papečkys.

Kristina pasakoja – jai paskambino Aurimas ir pasakė, kad ji turi dalyvauti „Eurovizijos“ dainų konkurse. Jis parašė labai dinamišką, gražią dainą apie garsą tyloje. Kristina prisipažįsta, kad pirmą kartą išgirdusi dainą liko sužavėta jos išskirtinumu, gilia prasme ir tuo, kad „Eurovizijoje“ tiek daug muzikos spalvų turinčių dainų lieka vis mažiau.

Kristina Jure „My Sound of Silence"

„Neturėjau kito pasirinkimo tik kaip sutikti. Mes labai daug dirbome studijoje prie šios dainos prasmės ir jos atlikimo, nes Aurimas viską viską itin gerai girdi“, – sako atlikėja ir priduria, kad tokios ryškios, muzikaliai spalvingos originalios dainos nėra dažnos. Išgirdusi dainą, ji buvo sužavėta ir tikrai neturėjo pasirinkimo atsisakyti ją atlikti.

„Ši daina yra tarytum filmas apie muziką. Dabar sunkiausia užduotis – kūrinį paversti geru reginiu. Daina labai didinga, miuziklinė, jaudinuosi, kad tik pavyktų ją tinkamai išpildyti scenoje“, – sako atlikėja ir tikisi, kad daina taps „Eurovizijos“ laimėtoja.

Alen Chicco „Somewhere Out There

Dainininkas Tomas Alenčikas praėjusiais metais buvo vadinamas atrankų lyderiu. Ar šiemet jį lydės sėkmė?

„Mano daina yra apie kovą. Apie kovą, kuri vyksta žmogaus viduje, kai jis papuola į tokią situaciją, kai atrodo, kad išeities nėra, jog jis pačiame dugne, prarado viską, jam niekas neįdomu“, – naująją dainą „Eurovizijos“ atrankoms pristato Alen Chicco.

Pasak atlikėjo, daina sudėta iš skirtingų patirčių – beviltiškumo ir tikėjimo kovos.

Alen Chicco „Somewhere Out There"

„Eurovizijoje“ yra labai daug kičo ir beprasmių tekstų. Aš einu norėdamas parodyti savo istoriją, kuri atspindi ir kitų žmonių istorijas. Aš žinau, kad yra labai daug klausytojų, kurie jaučiasi panašiai, kaip aš. Aš manau, kad tokios dainos truputį pakelia nuo žemės ir atveria akis. Tikiuosi, kad ji suteiks kam nors vilties – jūs ne vienas, aš čia ir šiuo keliu galime eiti kartu“, – sako atlikėjas.

Indraya „You and I

Ritmingą dainą pasirinkusiai atlikėjai Indrayai scenoje netalkino nei šokėjai, nei pritariantieji vokalistai. Nepaisant to, apie jausmus ir amžinąsias vertybes dainavusi atlikėja sulaukė daugybės ją palaikančiųjų plojimų. Be to, Indrė Čiukauskienė į sceną sugrįžo net po 20 metų.

„Šiemet dalyvauju „Eurovizijos“ atrankoje, tad metai prasideda iš tiesų visu 100 proc. Nekantrauju pasidalinti su jumis savo nauja daina“, – į savo gerbėjus kreipėsi atlikėja.

Kurti ir nesižvalgyti Indrę paskatino šeima.

Indraya „You and I"

„Čia ateiti mane motyvavo vyras, kuris yra muzikantas, todėl namuose būna daug emocijų“, – šypsojosi dainininkė.

„Man labai svarbi šeima, jai stengiuosi skirti 100 proc. savo laiko ir energijos“, – iškart po pasirodymo pridūrė dalyvė.

Germanas Skoris „Chemistry

Pristatydama šį atlikėją G. Martirosian pabrėžė, kad jis scenoje skaičiuoja jau du dešimtmečius, tačiau dažniausiai iki šiol talkindavo kitiems dainininkams, pavyzdžiui, Andriui Mamontovui.

Dainininkui pasirodyme akomponavo gitaristas, būgnininkas ir trys pritariantieji vokalistai. Tranki daina ir nuolat besikeičiančios projekcijos sukūrė itin ryškų įspūdį.

Daug patirties turintys atrankos dalyvis iš kitų išsiskyrė ne tik sukaupta patirtimi, bet ir tuo, kad, regis, visiškai nesijaudino.

Germanas Skoris „Chemistry"

„Mano tikslas nėra ambicijos, aš tiesiog noriu dainuoti tą muziką, kuri man skamba širdyje. Šūkis „Pabandome iš naujo“ man labai tinka. Aš bandau iš naujo“, – šyptelėjo jis.

Viktorija Miškūnaitė „The Ocean

Į sceną operos solistė V. Miškūnaitė atėjo lydima dviejų įspūdingą jos suknelę nešančių vyrų. Tamsų apdarą puošė jūros žvaigždės ir kitos dekoracijos. Tiesa, net ir akį traukiantis įvaizdis nekerėjo taip stipriai, kaip dainininkės balsas.

„Muzika yra skirta paliesti žmogaus jausmus, sielą“, – įsitikinusi ji.

Auksinio scenos kryžiaus laureatė džiaugėsi, kad jos didžiausi gerbėjai ir palaikytojai yra du jos vaikai, kurie, beje, buvo patys pirmieji sužinoję, kad jų mama dalyvaus „Eurovizijos“ atrankoje.

„Niekada nemaniau, kad turiu operinį balsą ar kokius duomenis. Tik atsimenu, kad nuo vaikystės svajojau dainuoti. Į operą mane pastūmėjo draugai. Surizikavau ir įstojau pirmuoju numeriu“, – prisimena atrankos dalyvė.

Viktorija Miškūnaitė „The Ocean"

Antturi „I gotta do

Muzikiniame projekte „X faktorius“ išgarsėjęs ir jame antrąją vietą užėmęs atlikėjas, kuriam įprastai būdingas popmuzikos stilius, sėkmę atrankose bando su motyvuojančia veikti ir įgyvendinti savo tikslus daina.

„Ši daina yra apie išsilaisvinimą nuo sunkių praeities patirčių. Noras pažinti save ir pasaulį“, – kalbėjo atlikėjas.

Paklaustas, kam skirta ši daina, atlikėjas atsakė – tiems, kuriuos aplanko klausimai: kokia yra viso ko prasmė, koks tikslas? Dėl ko gyvena ir daro tai, ką daro?

„Mes visi gauname galimybę ką nors keisti, ieškoti iš naujo. Ši daina – tai vidinės drąsos paieškos tam, kad galėtume gyventi platų ir laisvą gyvenimą. Tai himnas drąsai, norui tobulėti, išdrįsti keisti dalykus savo gyvenime“, – tvirtino Antturi.

Antturi „I gotta do"

Atlikėjo Antturi pasirodymą lydi šiuolaikiški vizualiniai sprendimai, jie sustiprina dainos žinutę ir suteikia jaunatvišką bei pozityvią emociją.

„Abrokenleg „Electric boy

Aistė Motiejūnaitė nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos scenoje įnešė visai kitokią, avangardinę nuotaiką ir buvo itin ryški. Išraiškinga suknele pasipuošusi dainininkė atliko trankią ir lengvai įsimenančią dainą „Electric boy“.

„Esu dainų kūrėja, aktorė. „Abrokenleg“ yra mano grupė, kurios lyderė esu aš. <...> Taip, gal tai nėra pats protingiausias pavadinimas, bet jis puikiai prilipo“, – nusijuokė atrankos dalyvė.

Apie vieną populiariausių dainų konkursų atlikėja galvojo ilgai, tačiau, kaip ji pati sakė, „tuščiais šoviniais nešaudo“ ir laukė tinkamos dainos.

„Pasaulis yra pilnas energijos ir meilės, reikia tik mokėti atsipalaiduoti ir tai priimti bei pajausti. Labai tikiuosi, kad man pavyks jums tai parodyti“, – į žiūrovus kreipėsi Aistė.

„Abrokenleg" „Electric boy"

Dainininkė stengiasi, kad kūryboje nebūtų nuobodu, todėl savęs ji nestato į jokius rėmus.

„Twosome „Playa

Specialiai „Eurovizijai“ susibūręs vokalinis, instrumentinis ir šokio ansamblis „Twosome“ ir vėl pristatė naują dainą, su kuria šiais metais bando sužavėti atrankų žiūrovus.

Po sėkmingo kelio projekte „Šok su žvaigžde“ choreografas Paulius Šinkūnas kartu su bendražygiais Justinu Stanislovaičiu ir Zigmantu Baranausku šiame projekte jėgas esą mėgina paskutinį kartą.

„Trečias kartas nemeluoja, o ketvirto nebus. Šiais metais dalyvaujame, nes jaučiame, kad sukūrėme gerą dainą, kuri pakels nuo kėdžių net žiūrovus namuose. Manau, vienas svarbiausių dalykų dainoje yra sukelti emocijas, o mūsų daina yra pripildyta būtent teigiamų emocijų,“ – teigė P. Šinkūnas.

Grupė „Twosome“ savo kelią pradėjo 2018 metų nacionalinių atrankų į „Euroviziją“ metu ir, kaip teigia grupės nariai, šie metai parodys, ar grupė tęs savo egzistavimą.

Twosome „Playa"

„Daina smagi, kviečianti šokti ir kartu skanduoti. Taip pat daina turėtų nepalikti abejingais tų, kurių antroji religija yra populiariausias Lietuvos sportas krepšinis“, – sakė J. Stanislovaitis.

Monique „Make me human

Ilgą laiką paslaptyje naują dainą laikiusi dainininkė Monika Pundziūtė-Monique neslepia, kad savo euroviziniam pasirodymui skyrė daug jėgų ir laiko.

„Aš esu panirusi į šitos dainos atskirą pasaulį. Ir kaip niekad stipriai tai jaučiu. Nukeliavau iki tolimiausių, jautriausių ir skaudžiausių sielos kampelių, kad tik tu išgirdęs dainą pasijustum lyg namie. Lyg ji tave supranta. Ir kad tu ne vienas“, – apie kūrinį sako Monique.

Kaip DELFI TV eteryje pasakojo viena ryškiausių šių dienų Lietuvos popscenos atlikėjų, šis kūrinys gimė kartu su kompozitoriaus V. Bikaus pagalba. Išgirdusi pirmuosius šios dainos akordus Monika pravirko.

Monique „Make me human"

„Toks jausmas, kad jis įlindo į mano galvą, aprašė viską, kaip aš jaučiuosi ir sudėjo visa tai į dainą. Nuo pat pirmos akimirkos aš ėmiau tikėti šia daina. Netgi slapčia pagalvojau, kad čia yra tas žirgas, su kuriuo galėčiau joti net į karą. Nebijočiau nieko su šia daina“, – ryžtingai pasakojo dainininkė.

Tai pirmasis Monique kartas eurovizinėse atrankose. Atlikėja tikisi, kad šis jos pasirodymas ne tik pelnys žiūrovų bei komisijos simpatijas Lietuvoje, bet ir Europoje.

Voldemars Petersons „Wings of freedom

Paskutinysis eurovizinę atrankų sceną išbandė V. Petersons, kuris komisijai ir žiūrovams pristatė ilgesingą bei lyrišką kūrinį. Scenoje jam pritarė keturi vokalistai. Po savo pasirodymo atlikėjas sakė, kad jo kūrinys yra apie jausmus ir tai, kaip svarbu paleisti tą žmogų, kuriam lemta eiti kitu keliu.

„Tai mano naujo muzikinio etapo autorinė daina, kuria aš labai tikiu. Pagrindinis tikslas nėra didžioji „Eurovizija“. Suprantu, kad tam konkursui yra tikrai tinkamesnių dainų, bet mano esmė, kad ją išgirstų kuo daugiau žmonių ir nugultų į širdis tų, kurie joje atras kažką artimo ir savo“, – sako atlikėjas.

Kaune gyvenantis ir latviško kraujo turintis Voldemars dirba teatre bei sako, kad iki šiol gyvenime nėra pamiršęs vaikiško žaismingumo.

Voldemars Petersons „Wings of freedom"

„Svarbiausia savimi pasitikėti pačiam, o tada atsiras ir kiti, kurie tave palaikys“, – tiki dainininkas.

„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos „Pabandom iš naujo!“ scenoje šiemet iš viso pasirodys 36 muzikos atlikėjai ir grupės. Kas iš jų atstovaus Lietuvai „Eurovizijoje“, vyksiančioje gegužės 12–16 dienomis Roterdame (Nyderlanduose), paaiškės jau vasario 15 dieną nacionalinės atrankos finalo metu.

Visos antrosios nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (341)