Viso po pirmosios atrankos laidos kovoti liko 30 atlikėjų ir grupių bei paaiškėjo, kad į kitą atrankos etapą keliauja Monika Marija, „Baltos varnos", MeandI, Gabrielius Vagelis, Andy Vaic ir atlikėja Petunija. Dar šeši keliaujantieji į antrą atrankos etapą paaiškės šį šeštadienį.

„Pabandom iš naujo", – tokiu šūkiu šiemet pradedama eurovizinė atranka, kuri atrodo išties atsinaujinusi. Šįkart komisijos kėdes užėmė: „Eurovizijos" ekspertas ir jos balsas Darius Užkuraitis, dirigentas bei trombonistas Jievaras Jasinskis, kultūros laidų vedėja Gerūta Griniūtė, dainininkė Aistė Smilgevičiūtė ir atlikėjas bei grupės „Skamp“ narys Viktoras Diawara.

Visi žiuri nariai šiemet dalyvių pasirodymus stebi ir komentuoja slaptame kambaryje – ne didžiojoje scenoje. Be to, savo įžvalgomis ir pastabomis profesionalai dalijasi ne po kiekvieno dalyvio pasirodymo, kaip būdavo anksčiau, o po keturių šou numerių. Pasak organizatorių, tokiu būdu atrankos laidose didžiausias dėmesys bus skiriamas patiems dalyviams ir jų prisistatymui.

„Eurovizijos" atranką šiemet veda atsinaujinęs vedėjų sąstatas: Gabrielė Martirosian, Giedrius Masalskis ir debiutuojanti Ieva Zasimauskaitė, kuri dalyvius kalbina žaliajame atrankos kambaryje. Ji šio šou užkulisius žino puikiai, kadangi 2018 m. atstovavo Lietuvai „Eurovizijos" dainų konkurse.

1. Rūta Loop „We came from this sun"

Rūta Loop „We came from sun"

Ši atlikėja scenoje pasirodė vilkėdama juodą palaidinę ir sidabro spalvos kelnes. Pasirodyme, kuriame ji dainavo apie saulę, jai talkino keturi šokėjai. Tuo metu ekrane tai atsirasdavo, tai dingdavo saulės vaizdas. Ritmingą dainą pasirinkusi Rūta Loop tikrai atitiko visus „Eurovizijos“ konkurso reikalavimus bei pelnė studijoje susirinkusių žiūrovų simpatijas.

2. Soliaris „Breath"

Soliaris „Breath"

Scenos senbuvis Algimantas Minalga – Soliaris nacionalinėje atrankoje dalyvavo jau ne kartą. Dainininko pasirodymą pagyvino scenos centre šokęs šokėjas. Soliariui dainuojant scenos krašte ekranai švietė raudona ir juoda spalvomis.

A. Minalga sakė, kad jo daina bei pagrindinė jos mintis sutapo su visą pasaulį šiuo metu neraminančiais gaisrais Australijoje. „Taip užsigalvojau, kad net pamiršau, kaip dainuoti“, – su šypsena sakė jis.

3. Kristina Jure „My Sound of Silence"

Kristina Jure „My Sound of Silence"

Pritariančiąja atlikėja daugelį metų buvusi Kristina šiemet pasiryžo savo sėkmę išbandyti konkurso atrankose. Lyrišką dainą „My Sound of Silence“ pasirinkusi dalyvė vilkėjo blizgią suknelę. Pasirodymo metu už nugaros keitėsi projekcijos, kuriose – žvaigždėtas dangus.

4. Alen Chicco „Somewhere Out There"

Alen Chicco „Somewhere Out There"

Dainininkas Tomas Alenčikas-Alen Chicco praėjusiais metais buvo vadinamas atrankos lyderiu. Šiemet jis vilkėjo juodą terminatoriaus kostiumą primenančius drabužius, o už jo stovėjo po kaukėmis veidus slepiantys keturi pritariantieji vokalistai, kurie dainos pabaigoje kaukes nusiėmė.

Kulminacinėmis dainos akimirkomis scena paskęsdavo juodoje spalvoje, o dainininką nušviesdavo prožektorius.

5. Indraya „You and I"

Indraya „You and I"

Ritmingą dainą pasirinkusi atlikėja Indraya scenoje vilkėjo blizgią šviesios spalvos suknelę. Jai netalkino nei šokėjai, nei pritariantieji vokalistai. Apie jausmus ir amžinąsias vertybes dainavusi atlikėja sulaukė daugybės ją palaikančių plojimų.

6. Germanas Skoris „Chemistry"

Germanas Skoris „Chemistry"

Pristatydama šį atlikėją Gabrielė Martirosian sakė, kad jis scenoje jau ne vienerius metus, tačiau dažniausiai talkindavo tokiems dainininkams kaip Andrius Mamontovas.

Prasidėjus pasirodymui dainininkui akomponavo gitaristas, būgnininkas ir trys pritariantieji vokalistai. Tranki daina ir nuolat besikeičiančios projekcijos sukūrė itin ryškų įspūdį.

7. Viktorija Miškūnaitė „The Ocean"

Viktorija Miškūnaitė „The Ocean"

Į sceną operos solistė V. Miškūnaitė atėjo lydima dviejų įspūdingą jos suknelę nešančių vyrų. Tamsų apdarą puošė jūros žvaigždės ir kitos dekoracijos. Scena keitėsi kartu su dainos melodija. Iš skaidraus vandens vaizdo ekrane viskas greitai pasikeisdavo į tamsius atspalvius, o dainininkė visus kerėjo įspūdingomis savo balso galimybėmis.

8. Antturi „I gotta do"

Antturi „I gotta do"

Paslaptingą slapyvardį pasirinkęs dainininkas atliko itin motyvuojančią veikti ir įgyvendinti savo tikslus dainą. Kartu su keturiais pritariančiaisiais vokalistais dainavęs Rimvydas Matukynas-Antturi yra ir „X faktoriaus“ žvaigždė, kuriam būdingas trankių pop stiliaus dainų stilius.

9. „Abrokenleg" „Electric boy"

„Abrokenleg" „Electric boy"

Originalų pseudonimą pasirinkusi Aistė Motiejūnaitė nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos scenoje buvo itin ryški. Išraiškinga suknele pasipuošusi dainininkė atliko trankią ir lengvai įsimenančią dainą „Electric boy“.

10. „Twosome“ „Playa“

Twosome „Playa"

„Eurovizijos“ atrankų pokštininkais praminti „Twosome“ pristatė naujausią ir šiam konkursui skirtą kūrinį. Dar kartą komišką dainą atlikę vyrukai nepaliko abejingų. Po šou „Šok Su Žvaigžde“ choreografas Paulius Šinkūnas kartu su bendražygiais Justinu Stanislovaičiu ir Zigmantu Baranausku sakė, kad čia dalyvaus paskutinį kartą, jei ir vėl nepavyks laimėti. Tokį savo verdiktą jie priminė ir žaliajame kambaryje juos pasitikusiai I. Zasimauskaitei. Na, o pergalės jie šįkart siekia su patriotišku ir linksmu kūriniu.

Žengdami į žaliąjį kambarį, kuriame jau laukė Ieva, jie taip pat nevengė pokštauti ir sušuko jau pirmojoje atrankoje pasirodžiusios Monikos Marijos vardą.

11. Monique „Make me human"

Monique „Make me human"

Iki šio vakaro paslaptyje naują dainą laikiusi dainininkė Monika Pundziūtė-Monique dainavo su pritariančiaisiais vokalistais ir vilkėdama šviesų kombinezoną. Galima pastebėti, kad tokį įvaizdį dainininkė pristatė pirmą kartą. Pirmą kartą ji taip pat pasirodė ir šio konkurso atrankose.

Viena ryškiausių šių dienų Lietuvos pop scenos žvaigždžių sakė, kad ši daina yra apie išsivadavimą iš savo kiauto.

12. Voldemars Petersons „Wings of freedom"

Voldemars Petersons „Wings of freedom"

Tamsų kostiumą pasirinkęs V. Petersons atliko ilgesingą ir lyrišką kūrinį. Jam pritarė keturi vokalistai, todėl daina skambėjo įspūdingai, o sudainavęs jis sakė, kad tai kūrinys apie jausmus ir tai, kaip svarbu paleisti tą žmogų, kuriam lemta eiti kitu keliu.

Primename, kad viso bus parodytos šešios laidos – trys atrankinės, dvi pusfinalių ir nacionalinės atrankos finalo laida. Atrankinėse laidose pasirodys po 12 atlikėjų, po kiekvienos laidos bus atsisveikinta su puse iš jų, sulaukusiais mažiausio įvertinimo. Po kiekvieno pusfinalio bus atsisveikinta dar su 5 atlikėjais. Taigi paskutinėje, šeštojoje, laidoje ant scenos pasirodys aštuoni dalyviai. Visi atlikėjai ir grupės atrankoje pasirodys atlikdami vieną kūrinį. Vaidotas Stackevičius šįkart buvo puikiai nusiteikęs ir pastebėjo, kad šįkart dalyvių ketvertukas nustebino ir puikiai nuteikė. Visi šie dalyviai pateko ir į Giedrės favoritų sąrašą.

Laimėtoją bendrai išrinks televizijos žiūrovai ir komisija, kurios penki nariai keisis kiekvienos laidos metu. Kaip balsavo komisijos nariai, bus skelbiama laidos pabaigoje, – taip siekiama, kad komisijos vertinimai nedarytų įtakos žiūrovų balsavimui. Visų dalyvių sąrašą galite pamatyti ČIA.

Vasario 15-ąją dieną nacionalinės atrankos finalo metu paaiškės, kam nusišypsos sėkmė vykti į gegužės 12–16 dienomis Roterdame (Nyderlanduose) vyksiantį tarptautinį konkursą. Šiemet „Eurovizijos" dainų konkursas vyks jau 65-ąjį kartą. Lietuva konkurse dalyvauja nuo 1994 metų. Aukščiausia iki šiol Lietuvos „Eurovizijoje" pasiekta vieta yra šeštoji vieta, kurią 2006 metais užėmė „LT United" su daina „We Are The Winners".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)