„Pabandom iš naujo“, – tokiu šūkiu šiemet pradedama eurovizinė atranka, kuri atrodo išties atsinaujinusi.

Šįkart komisijos kėdes užėmė: „Eurovizijos“ ekspertas ir jos balsas Darius Užkuraitis, prodiuseris Leonas Somovas, kultūros laidų vedėja Gerūta Griniūtė, dainininkė Giedrė Kilčiauskienė ir muzikos agentūros M.P.3 vadovas Vaidotas Stackevičius.

Visi žiuri nariai šiemet dalyvių pasirodymus stebi ir komentuoja slaptame kambaryje – ne didžiojoje scenoje. Be to, savo įžvalgomis ir pastabomis profesionalai dalijasi ne po kiekvieno dalyvio pasirodymo, kaip būdavo anksčiau, o po keturių šou numerių. Pasak organizatorių, tokiu būdu atrankos laidose didžiausias dėmesys bus skiriamas patiems dalyviams ir jų prisistatymui.

Į kitą etapą iš 12 dalyvių keliaus tik 6. Kas jie? Paaiškės šeštadienio vakarą balsavimo metu.

„Eurovizijos“ atranką šiemet veda atsinaujinęs vedėjų sąstatas: Gabrielė Martirosian, Giedrius Masalskis ir debiutuojanti Ieva Zasimauskaitė, kuri dalyvius kalbina žaliajame atrankos kambaryje. Dainininkė šio šou užkulisius žino puikiai, kadangi 2018 m. atstovavo Lietuvai „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Vasario 15-ąją dieną nacionalinės atrankos finalo metu paaiškės, kam nusišypsos sėkmė vykti į gegužės 12–16 dienomis Roterdame (Nyderlanduose) vyksiantį tarptautinį konkursą.

Šiemet „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks jau 65-ąjį kartą. Lietuva konkurse dalyvauja nuo 1994 metų. Aukščiausia iki šiol Lietuvos „Eurovizijoje“ pasiekta vieta yra šeštoji vieta, kurią 2006 metais užėmė „LT United“ su daina „We Are The Winners“.

Pirmosios nacionalinės atrankos dalyviai:

„Glossarium“

Pirmieji atrankos sceną išbandė roko grupė su daina „Game over“. Vos ką tik nuo scenos nulipusius muzikantus pirmiausiai kalbino I. Zasimauskaitė. Pasiteiravus, kodėl būtent jų daina turėtų atstovauti Lietuvai, grupė nesutriko. „Nes tai – gera daina. Manau, kad „Eurovizijai“ reiktų hardrocko“, – teigė jie.

„Baltos Varnos“

Dviejų seserų duetas į sceną įnešė visai kitokią nuotaiką. Dainininkės atliko ramų kūrinį lietuvių kalba, pavadinimu „Namų dvasia“. Organiškos ir jaučiančios viena kitą – taip dalyves apibūdino I. Zasimauskaitė. Emocingas pasirodymas labai patiko ir L. Somovui.

Justinas Lapatinskas

Dainininkas J. Lapatinkas į didžiąją eurovizinę sceną bando patekti su lyriška daina „Highway Story“. „Aš labai tikiu šia daina, todėl tikiuosi, kad ji nugalės. Noriu palinkėti žiūrovams, kad jie išsirinktų kūrinį, kurie jie norėtų matyti ir jį palaikytų“, – teigė atlikėjas.

Aistė Tomkevičiūtė-Aistay

Pirmąjį kartą „Eurovizijos“ atrankoje laimę bandanti Aistė žiūrovams pristatė kūrinį lietuvių kalba „Dangus man tu“. Mergina neslepia, kad yra savikritiška, todėl ir šįkart sau turėjo pastabų. „Gal reikėjo daugiau atiduoti savęs“, – po savo pasirodymo sakė dalyvė.

Agnė Šiaulytė-Petunija

Ritmingą kūrinį „Show Ya“ žiūrovams pristačiusi Petunija sulaukė teigiamų įvertinimų. Iškart po pasirodymo į žaliąjį kambarį atskubėjusi atlikėja neslėpė, kad yra didžiulio šio projekto gerbėja. „Šią dainą parašiau „Eurovizijai“ – esu didele jos fanė. Esu perėjusi visus „Eurovizijos etapus, todėl dabar parašiau jai dainą“, – sako ji.

Lukas Norkūnas

„Atsiprašyk“ – su tokia daina savo laimę šiame projekte bando L. Norkūnas. Gana netipiškas vaikino numeris nepaliko abejingų. „Neičiau ten dar kartą, man nepatinka, kai man sako, kaip turiu atrodyti ir kaip turiu dainuoti“, – taip praėjusiais metais kalbėjo atlikėjas, tačiau ir šiemet Lukas pasirodo „Eurovizijos“ atrankos scenoje. Vaikinas pasidžiaugė, kad netipiška daina bus naujajame jo albume.

Donata Virbilaitė

Ne pirmą kartą atrankos sceną bandanti Donata šiemet komisijai ir žiūrovams pristato dainą „Made of Wax“. Pasirodymo metu dainininkė pasirodė kartu su vyrišku plastikiniu manekenu, kurį vėliau pakeitė tokiais pat drabužiais vilkintis šokėjas. Dalyvė yra ne kartą sakiusi, kad nemėgsta stereotipų. „Kai man buvo 9-eri aš supratau, kad esu unikali, pasakiau mamai, jog esu kitokia, ryža – ir gerai“, – optimizmu tryško ji.

Andrius Vaicenavičius-Andy Vaic

Muzikai neabejingas Oksfordo universiteto doktorantas scenoje pristatė iš pirmo žvilgsnio žaismingą ir linksmą dainą „Why why why“, tačiau, geriau įsiklausius, galima išgirsti, kad šis kūrinys yra apie nepasitikėjimą savimi. „Aš pasirinkau mokslus, nes norėjau daugiau sužinoti. Muzika man buvo pagrindinė saviraiškos priemonė (...), tačiau labai džiaugiuosi, kad pasirinkau gyvenime daryti kitką, nes turiu daug apie ką dainuoti“, – po pasirodymo sakė grupės „Kūjeliai“ narys.

Jekaterina Fiodorova-Aika

Dainų kūrėja ir atlikėja Aika klausytojus bando pavergti su daina „Paradas“, kuri kviečia įsijausti į gyvenimą ir į jį įtraukti kuo daugiau spalvų. Kaip jai pavyksta išlaisvinti save? „Palieku komforto zoną“, – sako dainininkė. Pasiteiravus, ko ji šiemet tikisi iš projekto, Jekaterina norėtų išbandyti tai, ko ji dar nėra dariusi. „Šiemet tikiuosi, kad mano daina užeis į žmonių širdis“, – pridūrė ji.

Saulius Šemiotas-MEANDI

Šiuolaikiškas dviejų vaikinų kūrinys pirmojoje eurovizinėje atrankoje išsiskyrė savo spalvomis ir energija. „Manau, kad „Eurovizijai“ reikia ne eurovizinės dainos, tai reiškia kažko, kas neatitiktų standartų. Manau, kad mano daina yra visiškai nestandartinė, tai – gera daina“, – kalbėjo vokalistas.

Monika Marija

Su savo kūrybos daina „If I leave“ žengianti Monika Marija praėjusiais metais tik per plauką neatstovavo Lietuvai didžiajame dainų konkurse. Šiemet atlikėja scenoje pademonstravo ne ką mažesnę jėgą. Kas ją įkvėpė naujausiai dainai? „Šįkart tai buvo žmogus, nors įkvėpimą galima rasti bet kur“, – šyptelėjo ji. Daug klausytojų turinti atlikėja šiam dainų konkursui jaučia silpnybę. „Aš manau, kad „Eurovizija“ yra gera platforma pasirodyti ir pristatyti savo muziką. Ją stebi labai daug žmonių. Visi, kas mėgsta muziką, čia susirenka. Džiaugiuosi, kad galiu dalintis savo pasakojimu ir būti čia“, – kalbėjo ji.

Gabrielius Vagelis

Paskutinis į atrankos sceną lipo G. Vagelis. Ne pirmą kartą eurovizinę sceną išbandantis atlikėjas dainavo lietuviškai ir pristatė dainą „Tave čia randu“. Šiemet dainininkas tikisi pergalės. „Iš kur ryžtas? Iš gyvenimo, iš daug bandymų. Ketvirtas kartas – garantuoja“, – šyptelėjo jis. „Ši daina nebuvo rašyta „Eurovizijai“, bet ji turi kabliuką, todėl labai tikiuosi, kad žmonės jį pastebės“, – viliasi dalyvis.

Viso bus parodytos šešios laidos – trys atrankinės, dvi pusfinalių ir nacionalinės atrankos finalo laida. Atrankinėse laidose pasirodys po 12 atlikėjų, po kiekvienos laidos bus atsisveikinta su puse iš jų, sulaukusiais mažiausio įvertinimo. Po kiekvieno pusfinalio bus atsisveikinta dar su 5 atlikėjais. Taigi paskutinėje, šeštojoje, laidoje ant scenos pasirodys aštuoni dalyviai. Visi atlikėjai ir grupės atrankoje pasirodys atlikdami vieną kūrinį.

Laimėtoją bendrai išrinks televizijos žiūrovai ir komisija, kurios penki nariai keisis kiekvienos laidos metu. Kaip balsavo komisijos nariai, bus skelbiama laidos pabaigoje, – taip siekiama, kad komisijos vertinimai nedarytų įtakos žiūrovų balsavimui.

Visų dalyvių sąrašą galite pamatyti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)