Apie tai, kad ne visi balai buvo skaičiuojami teisingai, pirmieji prakalbo įtarimus pareiškę fanai. Vis daugėjant įtarimų, pradėta svarstyti apie tikrąją Lietuvos atstovo poziciją po balsavimo antrajame pusfinalyje.

DELFI jau rašė, kad Jurijui pritrūko tik vieno balo kelialapiui į „Eurovizijos“ dainų konkurso finalą. Paaiškėjus, kad kitąmet „Eurovizija“ vyks Olandijoje, atskleisti ir balsavimo rezultatai. Gana netikėti jie buvo į finalą nepatekusiam Lietuvos atstovui Jurijui Veklenko.

Mūsų šalies atstovas „Eurovizijoje“ konkursą buvo priverstas palikti vos tik pasibaigus antrajam pusfinaliui. Kadangi abiejuose pusfinaliuose buvo atrenkama po dešimt geriausių atlikėjų, dešimtoji vieta atiteko vienu balu už Jurijų daugiau surinkusiai Leonorai iš Danijos. „Run With The Lions“ Izraelyje atlikęs dainininkas pelnė 93 balus, o Leonora su daina „Love Is Forever“ – 94.

DELFI TV studijoje klausiamas, kas jo lauktų paaiškėjus, jog iš tiesų į finalą turėjo keliauti Jurijus, o ne Danijos atstovė, dainininkas nusišypsojo. „Nieko. Tiesiog būčiau pirmuoju finalininku, kuris finale nedainavo ne savo noru“, – šypsodamasi sakė jis.

Jurijus Veklenko, Karolina Marcinkevičiūtė

„Viskas kas buvo ir nutiko, taip ir turėjo nutikti. Galvoti apie tai, kas galėjo nutikti, yra pakankamai kvaila ir aš to niekada nedarau. Esu patenkintas ir gavome papildomų laisvų dienų (šypsosi).

<...> Tačiau dabar jau nėra prasmės. Nemanau, kad tai ką nors pakeistų“, – sakė jis.

Tiesa, Jurijus, dar iki paaiškėjant konkurso rezultatams, pergalės linkėjo būtent Olandijos atstovui Duncanui Laurence. Dainą „Arcade“ atlikęs dainininkas tapo nenuginčijamu konkurso lyderiu ir laimėjo šių metų konkursą. „Labai tikiuosi, kad jis neužmigs ant laurų. Duncanas yra tikrai paprastas ir malonus žmogus“, – prasitarė jis.

Tiesa, net jei „Eurovizijos“ organizatoriai patvirtintų, jog J. Veklenko turėjo atsidurti finale, Jurijus grįžti neketina. „Kitais metais tikrai nedalyvausiu. Reikia leisti ir kitiems išbandyti savo laimę. Tam žmogui, kuris laimės kitąmet, labai norėčiau palinkėti į ateitį stiprybės ir turėti tokią pačią komandą, kokią turiu ir aš“, – sako dainininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (183)