Šeštadienio vakarą nugriaudėjo „Eurovizijos“ finalas, kuriame iš viso susirungė 26 šalys. Galiausiai paaiškėjo, kad šių metų nugalėtoju tapo Nyderlandų atstovas Duncanas Laurence'as, atlikęs dainą „Arcade“.

Tiesa, dar iki šio paskelbimo Madonna žiūrovams dovanojo trumpą koncertą. Finalo pertraukos metu ji atliko dvi dainas: pirmoji – hitas „Like A Prayer“, antroji – naujas kūrinys „Future“, kurį 60-metė dainininkė atliko kartu su JAV reperiu Quavo.

Madonna / Foto: Vida Press, Scanpix PA

„Eurovizijos“ scenoje dainininkė ir jos šokėjai vilkėjo išskirtiniais kostiumais, tačiau bene labiausiai žiūrovų akį traukė neįprastas Madonnos aksesuaras – juodas odinis akies raištis su raide X.

Pasirodo, kad raidė X Madonnos aprangoje figūruoja ne šiaip sau – tai naujas jos personažas. Jau šią vasarą dainininkė išleidžia savo keturioliktąjį studijinį albumą, pavadinimu „Madame X“.

Akies raištį popkaralienė jau dėvėjo ir savo naujausiame vaizdo klipe „Medellín“ bei spaudos konferencijose, pristatant šią premjerą.

Su panašiu, tik kitaip dekoruotu raiščiu Madonna pasirodė ir muzikos apdovanojimų „Billboard“ scenoje.

Kalbama, kad pirmą kartą „Eurovizijoje“ koncertavusiai popkaralienei už trumpą pasirodymą Tel Avivo scenoje buvo sumokėtas 1 mln. JAV dolerių.

Izraelyje Madonna koncertavo jau trečią kartą.

Madonnos vaizdo klipas „Medellín“:

Madonnos šou prilygintas jos karjeros pabaigai

Nekantriai Madonnos laukę „Eurovizijos“ žiūrovai liko kiek nusivylę šou kokybe ir stebėjosi, kad už jos pasirodymą buvo skirtas dosnus honoraras.

Dainų konkurso gerbėjai savo nusivylimą reiškė ne tik socialiniuose tinkluose, dalyvaudami įvairiose atvirose diskusijose, bet ir komentuojant Madonnos įrašus „Instagram“ tinkle iš Tel Avivo. Internautai tikino, kad dainininkės balsas skambėjo silpnai ir dažnu atveju ji nepataikė į toną.

„Madonna ką tik baigė savo karjerą“, – rėžė vienas iš komentatorių.

„Negalime slėpti to fakto, kad šis pasirodymas buvo katastrofa. Siaubingas pasirodymas, siaubingas dainavimas ir siaubingos dainos. Galbūt atėjo metas pasisamdyti vokalo mokytoją arba išeiti į pensiją?“ – kritiką žarstė dar kitas internautas.

„Esu šokiruota. Myliu tave, Madonna, bet tavo pasirodymas „Eurovizijoje“ buvo tragiškas“, – po naujausia Madonnos nuotrauka antrino gerbėja.


Įdomu tai, kad pasipiktinimo, kaip teigiama, neprofesionaliu Madonnos pasirodymu neslepia ir pasaulio įžymybės.

Laidos „The Good Morning Britain“ vedėjas Piersas Morganas naujausią dainininkės šou taip pat prilygino su jos karjeros pabaiga.

„Ilsėkis ramybėje, Madonnos karjera“, – brūkštelėjo jis milijonams savo sekėjų „Twitter“ tinkle.



Apie „avarijai“ prilyginamą popatlikėjos pasirodymą skelbė keliolika užsienio naujienų portalų, tarp kurių ir – The Guardian, BBC, ABC News ir kt.

Politikuodama pažeidė taisykles

Negana to, 60-metė dainininkė buvo sukritikuota ir dėl siųstų politinių žinučių, nors Europos transliuotojų sąjunga (EBU) tai griežtai draudžia. Madonnos pasirodymo metu scenoje pasirodė du šokėjai, ant kurių nugarų puikavosi Izraelio ir Palestinos vėliavos. Abu artistai ties dainos žodžiais „Wake up“ (liet. atsibusk) ėmė ir išsiskyrė nueidami į skirtingas scenos puses.

Netrukus po to EBU išplatino oficialų pranešimą, kad tokia Madonnos pasirodymo dalis įvyko visai neplanuotai, mat generalinės repeticijos metu šokėjų su vėliavomis nebuvo.

„Eurovizija“ nėra politinis renginys ir Madonna tai žinojo“, – teigė dainų konkurso atstovai.

Tiesa, pati Madonna, regis, savo pasirodymu „Eurovizijoje“ yra gana patenkinta. Socialiniame tinkle ji dalinosi net keliomis skirtingomis akimirkomis iš Tel Avivo.

„Madame X“ (taip vadinasi Madonnos naujausias albumas) yra laisvės kovotoja. Esu dėkinga už galimybę skleisti taikos ir vienybės žinutę pasauliui“, – skelbė ji.

Dar gerokai prieš Madonnos pasirodymą „Eurovizijoje“ ją taip pat kritikavo škotų muzikantas Bobby Gillespie. Grupės „Primal Scream“ žvaigždė 60-metę Madonną dėl jos sprendimo pasirodyti „Eurovizijoje“ išvadino „prostitute“.

„Na, Madonna dėl pinigų padarytų bet ką, ji yra visiška prostitutė“, – teigė jis.

„Neturiu nieko prieš prostitutes, tačiau aš manau, kad visas šis reikalas yra skirtas normalizuoti situaciją Izraelyje, o tai yra nepagarba Palestinos žmonėms. Važiuojant pasirodyti ten, lyg tai būtų normalu. „Primal Scream“ niekada nevažiuotų rengti pasirodymo Izraelyje“, – sakė Bobby.

Muzikantas taip pat teigė, kad įprastai už žmogaus teises aktyviai pasisakanti Madonna yra „beviltiška“, pridurdamas: „Manau, kad Madonnai beviltiškai reikia sklaidos, ji beviltiška dėl pinigų. Jai bus už tai sumokėta. Jie moka labai, labai dosniai“.

DELFI primena, kad Madonnos sprendimas dalyvauti renginyje išprovokavo judėjimo „Boycott, Divestment and Sanctions“ („Boikotas, investicijų atsiėmimas ir sankcijos“, BDS) protestą. Šis judėjimas jau daug metų ragina investuotojus ir menininkus nevykti į Izraelį dėl dešimtmečius žydų vykdomos palestiniečių teritorijų okupacijos.

„Niekada nesiliausiu muzikuoti, kad įtikčiau kieno nors politiniams interesams, ir nesiliausiu kalbėjusi prieš žmogaus teisių pažeidimus, kurioje pasaulio dalyje jie bevyktų“, – pareiškė Madonna.

Drauge su Madonna į Izraelį atvyko jos 135 asmenų grupė, įskaitant reperį KoVu, 40 pritariančiųjų vokalistų, 25 šokėjus ir technikų komandą, skelbiama pranešimuose, cituojant Izraelio ir Kanados pilietybes turintį milijardierių Sylvaną Adamsą, apmokėjusį didžiąją dalį sąskaitos už šį pasirodymą.

Šeštadienį vykusiame konkurso finale dėl pergalės varžėsi jau tik 26 iš 41 konkurso dalyvių. Nugalėtoju šiemet tapo Olandijos atstovas Duncanas Laurence'as ir jo daina „Arcade“.

Madonos pasirodymas vyko per šou pertrauką.

Kritiką popkaralienei žarstė ir lietuviai

Milijonai žiūrovų, stebėjusių dainų konkurso finalą, taip pat išvydo ir popkaralienės pasirodymą. Deja, daugelio internautų nuomone, Madonna pasirodė ne itin įspūdingai. Tokios pozicijos laikosi ir Lietuvos pramogų pasaulyje žinomi veidai.

Atlikėja šeštadienio vakarą atliko dvi dainas. Pirmoji – hitas „Like A Prayer“, antroji – naujas kūrinys „Future“, kurį Madonna atliko kartu su JAV reperiu Quavo.

„Prašau, maldauju kas nors įjunkite Madonnai fonogramą... Tai bus pirmas kartas, kai tuo džiaugsiuosi. Su visa pagarba“, – feisbuke rašė Vaidas Baumila, kuris pats 2015 metais buvo išbandęs eurovizinę sceną.

„Nesumokėjo už pataikymą į natą“, – po jo įrašu juokavo ir prodiuserė Neringa Zeleniūtė.

„Pagal šios dienos dainavimą Madonna nepatektų į „Eurovizijos“ finalą“, – pastebėjo dainininkas Arvydas Vilčinskas.

„Tai Madonna nelaimėjo. O, va, Conchita vis dar puiki!“, – teigė aktorius Aistis Mickevičius.

„Madonna! Go home or, please, at least stop singing live (važiuok namo arba, prašau, bent liautis dainavus gyvai)“, – rėžė dainininkė Raminta Vyšniauskaitė.

„Madonna, prie visos pagarbos jai, galėjo pasirinkt fonogramą. Liūdna. Pusę natų pro šalį“, – kolegoms savo nuomone antrino dainininkas Soliaris.

„Madonna negalėjo leisti, kad San Marinas ją nustelbtų“, – juokavo kompozitorius Deivydas Zvonkus, pabrėždamas, kad ir San Marino atstovas turėjo šiek tiek problemų su pataikymu į toną.

„Ar čia man vienam atrodo, kad Madonnai šiek tiek ne ta diena šiandien?“, – savo bičiulių ir sekėjų feisbuke klausė dainininkas Dainotas Varnas.

„Madonna repeticijoje nebuvo?“, – stebėjosi choreografas Paulius Šinkūnas.

„Madonna irgi jaudinasi ne mažiau už dalyvius? Kas antra nata – pro šalį? Kas jai yra? Ar profesionalai nerepetuoja?“, – nuostabos popkaralienės pasirodymu taip pat neslėpė dainininkė Rasa Kaušiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)