Skelbiant jų pasirodymo rezultatus, islandų grupė „Hatari“ prieš kameras netikėtai demonstravo Palestiną palaikančius plakatus. Pastebėjus, kas vyksta, kameros skubiai nusuktos į šalį, o dainų konkurso vedėjai, akivaizdžiai pasimetę, pradėjo skelbti kitus rezultatus.

Tel Avive dar prieš prasidedant konkursui buvo surengta ne viena protesto akcija, reikalaujanti boikotuoti „Euroviziją“ ir taip palaikyti palestiniečius. 2019 metų dainų konkursas – vienas iš labiausiai prieštaringai vertinamų istorijoje, o Tel Avivas teisę organizuoti renginį iškovojo praeitais metais Lisabonoje laimėjus šalies atlikėjai Nettai su daina „Toy“.

Boikotuoti šių metų konkursą Izraelyje raginta ne kartą. Aktyvistai ragino atkreipti dėmesį į Palestinos teritorijų okupaciją ir neseniai suintensyvėjusią agresiją tarp Izraelio kariuomenės ir sukilėlių Gazoje.

Prasidėjus pirmajam konkurso pusfinaliui, prie arenos „Expo Tel Aviv“, kur šiais metais vyko konkursas, ir Habimos aikštėje surengtas protestas, kurio dalyviai reikalavo Izraelį nutraukti Gazos blokadą. Kol vyko repeticijos, nestigo plakatų su užrašais „Laisvė Palestinai“ ir „Boikotuokime Euroviziją“. Vienas plakatas siuntė tokią žinutę: „Dainos ir blizgučiai nepaslėps tėvynės okupacijos fakto“. Kiti taikiai mojavo Palestinos vėliavomis.

Kritikos dėl sprendimo pasirodyti konkurso finale sulaukė ir Madonna.

Prieš pat pasirodymą „Eurovizijos“ finale, kur atliko savo naują hitą „Future“ ir 30 metų klasiką „Like a Prayer“, Madonna kalbėjosi su šou vedėju Assi Azaru. Ir nors konkrečiai šia jautria tema ir nieko nepasakė, užsiminė, jog pasakys kai ką „akivaizdaus“, aiškindama, kodėl sutiko pasirodyti konkurse.

„Tik pažiūrėkite į tas visas delegacijas mums už nugaros. Aplankiau tiek šalių, tai didžiulė man gyvenime tekusi privilegija, ir vienintelis dalykas, kas mane ten nuvedė, yra muzika. Taigi, niekada nenuvertinkime muzikos galios suvienyti žmones“, – prieš pasirodymą kalbėjo popkaralienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (207)