Radijo ir televizijos laidų vedėjas Giedrius Masalskis paskelbė, jog Lietuvos komisija Olandijai skiria 12 balų, Azerbaidžanui – 10, Švedijai – 8, Islandijai – 6, Vokietijai – 5, Slovėnijai – 4, Italijai – 3, Australijai – 2, Rusijai – 1.
Duncanas Laurence

Būtent Nyderlandų atlikėjui pergalė buvo prognozuojama dar prieš didįjį finalą. Jį palaikė ir kai kurie kiti konkurso dalyviai, girdami už profesionalumą ir puikią dainą.
Duncanas Laurence

Bendra balų lentelė:

  1. Olandija 492
  2. Italija 465
  3. Rusija 369
  4. Šveicarija 360
  5. Norvegija 338
  6. Švedija 332
  7. Azerbaidžanas 297
  8. Šiaurės Makedonija 295
  9. Australija 285
  10. Islandija 234
  11. Čekija 157
  12. Danija 120
  13. Slovėnija 105
  14. Prancūzija 105
  15. Kipras 101
  16. Malta 95
  17. Serbija 92
  18. Albanija 90
  19. Estija 86
  20. San Marinas 81
  21. Graikija 71
  22. Ispanija 60
  23. Izraelis 47
  24. Vokietija 32
  25. Baltarusija 31
  26. Jungtinė Karalystė 16

Rusui Sergejui Lazarevui Lietuvos gyventojai skyrė 12 taškų, tuo metu komisija dainininką paliko dešimtoje vietoje su vienu tašku.

Balsavę lietuviai antrą vietą paskyrė italui Mahmoodui – jis liko antras ir visame konkurse. Penktą vietą „Eurovizijoje“ užėmusi Norvegijos grupė „KEiiNO“ pagal Lietuvos žiūrovų balsavimą liko trečia.

Tuo metu nacionalinė žiuri daugiausiai balų skyrė dainininko D. Laurence'o pasirodymui „Arcade“ iš Nyderlandų. Jis laimėjo konkursą iš viso surinkęs 492 taškus. Pirmą vietą šiam pasirodymui skyrė trys iš penkių komisijos narių.

Antrą vietą Lietuvos komisija skyrė septintam konkurse likusiam Azerbaidžanui, o trečią – šeštai likusiai Švedijai.

Gyventojų balsavime paskutiniai liko Jungtinės Karalystės, Albanijos ir Serbijos atstovai, paskutinės trys nacionalinės žiuri skirtos vietos atiteko Baltarusijai, Izraeliui ir Ispanijai.

Lietuvos komisijos balsai

Nacionalinę Lietuvos žiuri sudarė kompozitorius Vytautas Bikus, dainininkai Andrius Mamontovas, Jurgis Brūzga ir Girmantė Vaitkutė bei laidų vedėja Gerūta Griniūtė.

Paskelbus detalius balsavimo duomenis taip pat paaiškėjo, kad Lietuvos atstovas Jurijus Veklenko į konkurso finalą nepateko per plauką.

Antrajame pusfinalyje ketvirtadienį su daina „Run With The Lions“ pasirodęs 28-ių atlikėjas surinko 93 taškus ir užėmė 11 vietą. Nuo dešimtą vietą užėmusios ir į finalą jau patekusios Danijos Lietuvą skyrė vienas taškas.

Tiesa, šiemet balų skaičiuoklė buvo pakeista ir parodžius šalių komisijų balus, viską iki pat paskutinės sekundės lėmė žiūrovų balsai. Būtent jie nugalėtojui ir padėjo išsiveržti į priekį, aplenkti iki tol pirmavusias ir dėl pirmosios vietos ilgai kovojusią Italiją bei Šiaurės Makedoniją.

Pergalės nesitikėjo

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Tel Avive „Eurovizijos“ estafetę gavęs ir savo spaudos konferencijos metu dainą „Arcade“ atlikęs Olandijos atstovas sunkiai rinko žodžius bei sakė, jog tokios dramatiškos pergalės tikrai nesitikėjo.

„Koks velnias čia nutiko?“, – atsikvėpė nugalėtojas, sėdėdamas prieš žurnalistų minią.

Būtent jo baladė „Arcade“ leido parvežti pergalę Nyderlandams po 44 metų pertraukos.

Spaudos konferencijos metu paklaustas, kaip stipriai plakė jo širdis prieš paskelbiant konkurso nugalėtoją, jis sakė, jog tikrai daugiau nei reikėtų. Besišypsodamas atlikėjas atrodė iš tiesų sumišęs.

„Pirmiausiai norėčiau padėkoti Nettai. Mano svajonė tikrai išsipildė. Negaliu patikėti“, – kalbėjo jis.

Konferencijos metu jis buvo paklaustas, kokią žinią norėtų perduoti LGBT bendruomenei, kuriai priklauso ir pats. Dainininkas nedvejodamas atsakė, jog svarbiausia vis dėlto yra matyti save ir kitus žmones kaip asmenis. „Svarbiausias dalykas, žinoma, yra išlikti tikru ir matyti save kaip kitus žmones. Kaip žmogų, kuris yra pajėgus galbūt laimėti šį trofėjų. Išlikite su tuo, ką mylite ir mylėkite vienas kitą už tai, kas esate. Ir, žinoma, visada svajokite“, – linkėjo jis.

D. Laurence'as neslėpė, jog pastarosios dienos ir repeticijos buvo sudėtingos, tačiau jis galvojo apie tai, kas yra svarbiausia jo dainoje ir susitelkė. „Supratau, kas yra svarbiausia <...>. Visa tai įvyko ir šis trofėjus yra mūsų sunkaus komandinio darbo rezultatas.

Aš taip ilgai laukiau tų rezultatų, sakiau sau: nagi nagi. Jūs taip ilgai tai (skelbia rezultatus) darote. Nedarykite to (juokiasi)“, – kreipėsi jis į renginio vedėjus su šypsena.

Tiesa, šį vakarą pasirodžiusios pop scenos karalienės Madonnos pasirodymu jis taip pat negalėjo pasimėgauti, nes sceną stebėjo per ekranus bei itin jaudinosi.

„Tačiau ji atliko puikų darbą su savo pasirodymu. Ta pradžia buvo nuostabi ir tokia paslaptinga“. Nors jau kuris laikas jam buvo pranašaujama pergalė, Duncanas atrodė iš tiesų sumišęs. D. Laurence'as pabrėžė, jog iki jam pavyko įgyvendinti didžiąją savo svajonę, jis buvo paprastas dainų kūrėjas ir dainas rašė savo miegamajame, todėl svajoti ir siekti savo tikslų įgyvendinimo turėtų kiekvienas.

Tačiau klausimas, kas padėjo nugalėti, jam pasirodė sudėtingas. „Viskas yra įmanoma. Jei sąžiningai, nežinau (kas padėjo laimėti). Žmonės balsavo už mane, o aš nežinau. Tikiu, kad turbūt aš paliečiau juos savo pasirodymu“, – įsitikinęs atlikėjas.

2016 metais dainininkas prisipažino esąs biseksualus bei paragino kitus būti tolerantiškesniais ir supratingesniais. Jis taip pat pasakojo, kaip jo meilė muzikai suteikė užuovėją „mažuoju Hariu Poteriu" pravardžiuotam vaikinui augant.

„Vaikystėje ir paauglystėje man nebuvo lengva, – pasakojo dainininkas. – Patyriau patyčių, nes buvau „storas", „bjaurus", „gėjus" ir „dėvėjau juokingus drabužius ir akinius", skelbia „Globalvizija".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (668)