Tel Avivo „Expo" arenoje vykstančio renginio vedėjai Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar ir Lucy Ayoub paskelbė vakaro pradžią ir palinkėjo visiems puikiai praleisti vakarą. Po jų pristatymo vyko muzikiniai pasirodymai, o vakarą, žinoma, pradėjo praėjusiais metais Portugalijoje Izraeliui pergalę iškovojusi atlikėja Netta Barzilai ir šalių atstovų pristatymas.

1. MALTA. Atlikėja Michela su daina „Chameleon"

Šiųmetis aštuoniolikmetės Maltos atstovės Michelos Pace pasirodymas finale ir daina „Chameleon" yra tarsi puikus vakarėlis. Jaunoji atlikėja tikrai geba išjudinti savo publiką.

Šio nuotaikingo pasirodymo metu dainininkė vilkėjo baltos spalvos kostiumėlį, o netrukus prie jos prisidėjo ir keturi šokėjai. Būtent tuomet pasirodymas tapo tik dar intensyvesnis. Kaip specialieji efektai buvo panaudoti ekranai, kurie sceną nudažė ryškiausiomis spalvomis.

Eurovizijos finalas. Malta: Michela – Chameleon

DELFI primena, kad pirmąkart televizijoje ji pasirodė „X faktoriaus" scenoje. Michela nugalėjo finale taip įtikinamai, tarsi vien dėl to būtų gimusi. Prieš tai ji buvo laimėjusi Lietuvoje vykusioje „Muzikos talentų lygoje", dalyvavo konkurso „Baltic Voices" finale ir „Ultimate Artist" programoje Hertfordšyre, kur dirbo su Rihannos prodiuseriu.

2. ALBANIJA. Atlikėja Jonida Maliqi su daina „Ktheju tokës"

Albanijai šiemet atstovauja Jonida Maligi, kurios pasirodyme iš tiesų netrūko dramatiškų akimirkų. Dainą „Ktheju tokës" atliekanti dainininkė scenoje stovėjo vilkėdama ilgą juodos spalvos suknelę su aukso elementais.

Scena jos pasirodymo metu buvo nusidažiusi raudona spalva. Ir nors pati dainininkė judėjo gana mažai, žiūrovai dėmesį galėjo sutelkti į ekranus, kur nuolat keitėsi vaizdai. J. Maligi talkino trys pritariantieji vokalistai. Palyginus su kitais pasirodymais, jis nebuvo toks dinamiškas, tačiau atlikėjos balsas – gana įspūdingas.

Šiųmetė Albanijos atstovė „Eurovizijoje" yra ne tik dainininkė, bet ir laidų vedėja, Albanijos televizijoje yra vedusi kelis muzikos ir šokių šou. Savo gimtojoje šalyje 435 tūkstančius „Instagram" sekėjų turinti dainininkė yra gerai žinoma influencerė ir mados ikona.

3. ČEKIJA. Grupė „Lake Malawi" su daina „Friend of a Friend"

Dar vieni šių metų „Eurovizijos" lyderiai yra grupė „Lake Malawi", kurie atstovauja Čekijai su daina „Friend Of A Friend". Lengvai įsimenama pop stiliaus daina dar prieš konkursą sulaukė didelio susidomėjimo ir konkurso gerbėjų dėmesio.

Šio pasirodymo metu atlikėjas bei pagrindinis grupės vokalistas Albertas Černý privertė šokti bene visą salę. Scena jų pasirodymo metu nusidažė ryškiomis spalvomis, o ekranuose keitėsi geometrinės figūros.

Albertas smagiai šoko ir nevengė bendrauti su kitais grupės nariais. Buvo galima pamanyti, jog jie dalyvauja ne „Eurovizijoje", o smagiame vakarėlyje.

„BBC London" išleidusi savo pirmąjį singlą „Always June", grupė „Lake Malawi" Prahoje apšildė grupę „Thirty Seconds to Mars" (2014).

2015 m. grupė surengė pasirodymą „The Great Escape" festivalyje Braitone ir išleido albumą „We Are Making Love Again", kurios singlas „Chinese Trees" surinko daugiausiai balsų „Amazing Radio" apklausoje. Vėliau grupė „Lake Malawi" sulaukė „The Kooks" ir Mikos vadybininkų dėmesio ir apšildė abiejų atlikėjų koncertus Prahos arenoje.

4. VOKIETIJA. Grupė „S!sters" su daina „Sister"

Iš karto į finalą keliavusios grupės „Sisters" atlikėjos iš tiesų nėra seserys, tačiau geros bičiulės čia atliko dainą „Sister".

Juodos spalvos su aukso detalėmis drabužius scenai pasirinkusios dainininkės lyrišką dainą atliko duetu, o joms dainuojant ekranuose buvo matomi jų atvaizdai, kurie vis dinamiškai keitėsi, taip papildydami pasirodymą.

Eurovizijos finalas. Vokietija: Grupė “S!sters” – Sister

Tiesa, šioms žavioms atlikėjoms iškliauti į Tel Avive vykstantį konkursą padėjo būtent žiūrovai, kurie palaikė „Sisters".


5. RUSIJA. Atlikėjas Sergėjus Lazarevas su daina „Scream"

Rusijai šiemet konkurse atstovaujantis Sergėjus Lazarevas nėra naujokas „Eurovizijoje". Rusijoje populiarus dainininkas Tel Avive vykstančiame konkurse atliko dainą „Scream". Jis vilkėjo baltos spalvos kostiumą, o iliuziją, jog dainuoja daugiau taip pat atrodančių atlikėjų, scenoje padėjo sukurti ekranai. Specialieji efektai šio pasirodymo metu iš tiesų stebino.

Netrukus scenoje pasirodė projekcijos, kurios priminė lietaus lašus. Kiek vėliau dramatišką dainą atliekantis dainininkas atsidūrė tarsi dėžėje iš kurios dainuodamas stengėsi ištrūkti, tačiau ši dėžė sudužo tik dainos pabaigoje sceną nutvieskus žaibui.

S. Lazarevas savo karjeroje bendradarbiavo su daugybe populiarių kompozitorių, tarp kurių buvo ir Robas Davisas, prodiusavęs Kylie Minogue hitą „Can't Get You Out Of My Head".

2007–2009 metais Sergejaus laukė dar prestižiškesni apdovanojimai, tarp jų metų artisto (Rusijos MTV muzikos apdovanojimai), geriausio metų atlikėjo („MUZ-TV" apdovanojimai) ir kiti. Kitas jo albumas, „Electric Touch", tapo auksiniu. Jį kūrė geriausi Europos prodiuseriai, jis buvo įrašytas Rusijoje, Anglijoje, Švedijoje ir JAV.

6. DANIJA. Atlikėja Leonora su daina „Love Is Forever"

Šeštoji į sceną lipo Danijos atstovė Leonora. Dainą „Love Is Forever". Smulki mergina šiam svarbiam vakarui pasirinko baltus marškinėlius ir juodas kelnes su petnešomis. Neilgai trukus nuo pasirodymo pradžios prie jos prisijungė ir dvi šokėjos.

Nuotaikingą dainą apie meilę dainavusi atlikėja kartu su pritariančiais jai šokėjais lingavo į taktą sėdėdami ant scenoje pastatytos konstrukcijos, primenančios kėdę.

Eurovizijos finalas. Danija: Leonora – Love Is Forever

Nors daina atrodė gana paprasta ir nesudėtinga, ji sukūrė šiltą ir jaukią atmosferą salėje.

Įdomu tai, kad „Eurovizijos" dainų konkurse Danija pirmą kartą dalyvavo 1957-aisiais, prabėgus metams po paties pirmojo konkurso. Skandinavijos šaliai savo pirmosios pergalės ilgai laukti nereikėjo: 1963-aisiais nugalėjo Grethe ir Jorgenas Ingmannai su daina „Dansevise". Kitos pergalės Danija sulaukė jau tik 2000-aisiais – šįkart tai buvo „Olsen Brothers" su daina „Fly On The Wings Of Love".

7. SAN MARINAS. Atlikėjas Serhatas su daina „Say Na Na Na"

San Marinui atstovaujančio Serhato pasirodymas buvo itin ryškus. Scenoje jis pasirodė kartu su šokėjais. Viso pasirodymo metu scena buvo ryški, o vaizdai ekranuose nuolat keitėsi. Už dainuojančio atlikėjo nugaros ekranuose vieni kitus keitė atskiri dainos žodžiai bei ryškios linijos.

Ant scenos kartu su Serhatu buvo ir šokėjos bei pritariančios vokalistės.

Šis atlikėjas yra itin populiarus ir Turkijoje bei Vokietijoje. Jis yra išleidęs tarptautinį šokių hitą su Je M'adore. Kūrinys keliose Europos šalyse užkariavo šokių muzikos topus, o Vokietijos didžėjų ir šokių muzikos topo viršūnėje karaliavo penkias savaites.

8. ŠIAURĖS MAKEDONIJA. Atlikėja Tamara Todevska su daina „Proud"

Lyrišką dainą atliekanti Tamara Todevska savo pasirodymui, kaip ir Rusijos atstovas S. Lazarevas, pasirinko iliuziją, jog scenoje stovi daugiau vienas atlikėjas. Ekranuose buvo matoma daugiau T. Todevskos atvaizdų, kuriuos vėliau pakeitė žmonių atvaizdai.

Šviesiaplaukė dainininkė vilkėjo ilgą smaragdinės spalvos suknelę. Ir nors scenoje ji nejudėjo, ekranai sukūrė gana įspūdingą ir dramatišką vaizdą, o pabaigoje viskas užtemo ir buvo matoma tik nuotrauka.

Eurovizijos finalas. Šiaurės Makedonija: Tamara Todevska – Proud

Įdomu tai, kad 2019 metų „Eurovizijos" dainų konkurse Tamara siekia antrosios vietos, mat ji pravardžiuojama „amžinai antra" – būtent šia vieta jai teko tenkintis daugybėje pop muzikos festivalių.

9. ŠVEDIJA: Atlikėjas Johnas Lundvikas su daina „Too Late for Love"

Devintasis pasirodė Švedijos atstovas Johnas Lundvikas su daina „Too Late For Love". Būtent šis Švedijos atstovas yra įvardijamas tarp konkurso favoritų. Jis scenoje pasirodė vilkėdamas tamsius marškinėlius, o jį iš visų pusių apšvietė prožektoriai.

Eurovizijos finalas. Švedija: Johnas Lundvikas – Too Late for Love

Šiame pasirodyme buvo gausu šviesos, kuri tarsi bandė skverbtis per sceną ir ekranus. Dainai įpusėjus atlikėjas pradėjo daugiau judėti ir šokti. Kartais atrodė, jog šviesą jis valdo savo rankų judesiais. Vėliau prie dainininko prisijungė ir pritariančios vokalistės.

Jau dabar šis kūrinys yra populiarus Švedijoje. Šalies TOP-50 daina pasiekė pirmąją poziciją ir šiuo metu yra viena dažniausiai Švedijos radijo stotyse grojamų dainų.

10. SLOVĖNIJA. Atlikėjai Zala Kralj ir Gašperas Šantlas su daina „Sebi"

Daugeliui „Eurovizijos" nugalėtojų pergalę atnešusia balta pasipuošęs Zala Kralj & Gašperas Šantlas duetas kūrinį „Sebi" sudainavo stovėdami vienas prieš kitą. Jiedu duetu tapo tik konkursui. Iki tol Zala perdainuodavo kitų atlikėjų kūrinius ir kūrė originalias dainas, o Gašperas grojo gitara ir kūrė muziką.

Kaip kalbama užsienio žiniasklaidoje, pora tiek scenoje, tiek ir gyvenime esantys atlikėjai lyrišką dainą atliko ramiai, o jiems dainuojant ekranuose keitėsi vaizdai.

Slovėnija: Zala Kralj ir Gašperas Šantlas – Sebi

Scena tapo galaktika, kurią keitė žvaigždėtas dangus. Sintezatoriumi grodamas Gašperas Šantlas viena ranka apkabino merginą ir nors repeticijose jiedu pasirodymą baigdavo taip ir nepasibučiavę, šįkart Gašperas savo partnerę pabučiavo į žandą.

Pirmą kartą „Eurovizijos" dainų konkurse Slovėnija dalyvavo 1993 m. 1995 ir 2001 m. Slovėnija pakilo į 7 vietą – tai geriausias iki šiol pasiektas šios šalies rezultatas.

11. KIPRAS. Atlikėja Tamta su daina „Replay"

Šiemet Kiprui atstovauja gražuolė atlikėja Tamta, kuri didžiojoje „Eurovizijos" scenoje atliko dainą „Replay". Tiesa, Gruzijoje gimusi ir užaugusi dainininkė tik būdama 21 m. ji persikėlė gyventi į Graikiją.

Dabar seksualioji Tamta yra viena sėkmingiausių ir įtakingiausių atlikėjų Graikijoje. Ji jau išleido keturis studijinius albumus, o jos sąskaitoje yra net 26 muzikiniai vaizdo klipai. Šįkart scenoje pasirodžiusi muzikos pasaulio žvaigždė taip pat buvo itin patraukli.

Eurovizijos finalas. Kipras: Tamta – Replay

„Eurovizijos" finalui ji pasirinko ryškų ir itin seksualų kostiumą, o scenoje jai talkino keturi šokėjai vyrai. Įpusėjus dainai Tamta pakeitė kostiumą ir liko vilkėti tik blizgų trik bei ilgaaulius aukštakulnius iš latekso. Kaip žinoma, Tamta turi daug gerbėjų Graikijoje, Kipre, Gruzijoje ir kitose šalyse, todėl ji yra laikoma viena iš konkurso lyderių.

12. OLANDIJA. Atlikėjas Duncanas Laurence su daina „Arcade"

Daugelio kritikų ir fanų nuomone, būtent šis atlikėjas turėtų šiemet atnešti pergalę savo šaliai. Prie pianino savo lyrišką kūrinį „Arcade" atliekantis Duncanas Laurence savo pasirodyme nenaudojo daugybės specialiųjų efektų, tačiau dainą pagyvino besikeičiančios spalvos ir vaizdas ekranuose.

Eurovizijos finalas. Olandija: Duncanas Laurence – Arcade

Scena pasirodymo metu buvo mėlynos spalvos, tačiau dainai įpusėjus ji tarsi užgeso, o prieš dainininką pasirodė šviečiantis rutulys, kuris netrukus pakilo, o scena vėl nušvito bei ekranuose keitėsi vaizdas. Net ir mūsų šalies atstovas, klausiamas, kurio kito dalyvio kūrinį ir jį pati palaiko, paminėjo būtent D. Laurence.

13. GRAIKIJA. Katerine Duska su daina „Better Love"

Graikijai šiemet atstovaujanti Katerine Duska yra itin populiari atlikėja savo šalyje. Ji šio vakaro pasirodymą pradėjo su penkiomis šokėjomis ir vilkėdama šviesių atspalvių suknelę.

Šis pasirodymas buvo įdomus taip pat ir dėl šokėjų, kurių dalis scenoje turėjo špagas bei mėtė kamuolį. K. Duska dainuojant scenoje, ekrane skleidėsi lotoso žiedas.

Eurovizijos finalas. Graikija: Katerine Duska – Better Love

Katerine kuriama ir atliekama muzika primena tamsų Lykke Li ir Jessie Ware garso tembrą, o jos skiriamuoju ženklu tapę savotiški soulo stiliaus balso gergždesiai pelnė dainininkei palyginimų su Amy Winehouse.

Savo hitu „One in a Million" ir perdainuota „Arctic Monkeys" daina „Do I Wanna Know" ji užsitarnavo indie žvaigždės statusą.

14. IZRAELIS. Kobi Marimi su daina „Home"

Nors praėjusiais metais Izraelis ir tapo „Eurovizijos" nugalėtoju, šiemet DELFI kalbinti izraeliečiai pergalės nesitiki. 27-erių dainininkas Kobi Marimi atliko lyrišką dainą. Juodą kostiumą vilkėjęs vyras savo pasirodymui pasitelkė ir liaudies muzikos akcentus, tačiau pati daina skambėjo gana šiuolaikiškai. Scenoje jam pritarė penki pritariantieji vokalistai.

Šio pasirodymo metu scena tapo panaši į šukes, kuriose atsispindi K. Marimi veidas. Dainai pasiekus kulminaiją virš scenos pasipylė lietaus lašus primenančios šviesos.

Eurovizijos finalas. Izraelis: Kobi Marimi – Home

K. Marini bręsdamas save regėjo kaip aktorių, tad jokios profesionalios muzikos patirties neturėjo tol, kol nenusprendė dalyvauti muzikiniame realybės šou „Rising Star".

Laidų metų Kobi sulaukdavo vis daugiau ir daugiau visuomenės dėmesio – tiek dėl savo unikalaus stiliaus, tiek ir dėl unikalaus balso. Vaikinui ne tik pavyko nukeliauti iki finalo, bet ir laimėti: pergalė jam atnešė galimybę atstovauti Izraeliui 2019 metų „Eurovizijos" dainų konkurse, skelbiama eurovision.tv.

15. NORVEGIJA. Grupė „KEiiNO" su daina „Spirit in the Sky"

Grupė „KEiiNO", kuri šiemet atstovauja Norvegijai, Tel Avivo scenoje atliko bene visus eurovizinius standartus laužantį kūrinį. Vienais iš „Eurovizijos" lyderių laikomi „KEiiNO" dainavo trise. Jų pasirodymo metu scenoje taip pat keitėsi spalvos ir iš žalios atspalviai greitai pereidavo į mėlyną, kuri padėjo sukurti kalnų iliuziją.

Dainos kulminacijoje pasirodė ir dūmai. Kiek vėliau ekranuose pasirodė hieroglifai, o sceną nutvieskė ugnies liepsnos. Šiame norvegų pasirodyme netrūko ir tautinių motyvų.

Ši grupė derina elektroninę pop muziką su šiaurietiškomis liaudies melodijomis ir tradicine samių dainavimo forma, vadinama joik. Šį trio 2018 metais subūrė platininis dainininkas ir dainų kūrėjas Tom Hugo, samių reperis ir joik atlikėjas Fredas Buljo ir dainininkė Alexandra Rotan.

16. JUNGTINĖ KARALYSTĖ. Atlikėjas Michaelas Rice'as su daina „Bigger than Us"

Iitn aktyvus kovotojas su diskriminacija atlikėjas Michaelas Rice'as taip pat atstovauja šalį, kuri, įeidama į didžiojo penketuko sąrašą, tiesiai keliauja į finalą. Atlikdamas dainą „Bigger Than Us" dainininkas vilkėjo juodą odinį švarką, mūvėjo juodas kelnes bei juodus marškinėlius. Jam scenoje talkino penki pritariantieji vokalistai, kurie vilkėjo baltos spalvos kostiumus.

Šio pasirodymo metu scenoje vis keitėsi spalvos. Ekranuose rodomi vaizdai priminė kosmosą ir tapo puikia pasirodymo iliustracija.

Eurovizijos finalas. Jungtinė Karalystė: Michaelas Rice’as – Bigger than Us

Michaelas, kuris augdamas visuomet žiūrėdavo „Euroviziją", žiūrovų dėmesį patraukė po „YouTube" vaizdo įrašo, kuriame jis dainuoja. Šis vaizdo įrašas sulaukė daugiau nei ketvirčio milijono peržiūrų ir padėjo jam patekti į „BBC One" šou „All Together Now" atranką ir galiausiai jį nugalėti. Didžiąją savo prizo, kurį sudarė daugiau nei 58 tūkstančiai eurų, dalį dainininkas atidavė savo mamai – tai buvo investicija į jos vaflių ir blynelių verslą.

Michaelo pasirodymas finale pavergė 94 iš 100 teisėjų, įskaitant „Spice Girls" narę Geri Halliwell. Michaelas yra entuziastingas kovotojas su patyčiomis. Jis įrašė singlą, skirtą su šia bėda kovojančiam judėjimui palaikyti. Dainininkas taip pat aplankė daugybę mokyklų visoje Jungtinėje Karalystėje, pasakodamas apie patyčių problemą, ypač todėl, kad ir pats buvo sulaukęs patyčių būtent todėl, jog dainavo.

17. ISLANDIJA. Grupė „Hatari" su daina „Hatrið mun sigra"

Šios grupės pasirodymo laukė daugelis. „Hatari" yra pati kontraversiškiausia šių metų „Eurovizijos" grupė. Itin iššaukiančiame jų pasirodyme netrūko metalo ir latekso detalių. Metalinis narvas scenoje pasirodymo metu buvo apgaubtas dūmų ir liepsnų užsklanda.

Viso islandų pasirodymo metu šalia vokalistų šoko baltos spalvos kostiumais pasipuošusios šokėjos, taip dar labiau paryškindamos grupės narių kostiumų išskirtinumą. Scenoje netrūko nei specialiųjų efektų, nei itin akį traukiančios raudonos spalvos ar liepsnos. Kaip skelbia eurovision.tv, kolektyvas „Hatari" buvo įkurtas 2015-aisiais Reikjavike (Islandijoje).

Iš pradžių jis gyvavo kaip Klemenso Hannigano ir Matthiaso Tryggvi Haraldssono tandemas, tačiau netrukus jį papildė kaukėtasis būgnininkas Einaras Hrafnas Stefanssonas. Be šio trejeto „Eurovizijos" scenoje pasirodys ir šokėjai – Solbjort Sigurdarðottir, Andreanas Sigurgeirsson bei Astros Guðjonsdottir.

18. ESTIJA. Atlikėjas Victoras Crone'as su daina „Storm"

Estijai šį vakarą atstovavo švedų kilmės atlikėjas Victoras Crone. Pasipuošęs juoda odine striuke, baltais marškinėliais ir juodomis kelnėmis jis atrodė paprastai, tačiau didžiausias dėmesys buvo skiriamas vis dėlto ne išvaizdai, o balsui.

Eurovizijos finalas. Estija: Victoras Crone’as – Storm

Ir šįkart atlikėjas savo pasirodymą pradėjo gana lyriškai grodamas gitara. Ekranuose, kurie buvo įrengti čia pat scenoje, buvo galima matyti tarsi audringą dangų primenančias vizualizacijas. Šio dainininko pasirodymo metu keitėsi ir scenos grindų spalvos.

Victoras Crone yra įdomus tuo, kad Švedijoje ir užaugo muzikų šeimoje: jo močiutė buvo dainininkė, o senelis – smuikininkas. Visgi muzika būsimą atlikėją sudomino tik sulaukus 12-os, kai tėvai nupirko jam pirmąją gitarą.

19. BALTARUSIJA. Atlikėja ZENA su daina „Like It"

Baltarusijai šiemet atstovaujanti Zena yra jauniausia šių metų konkurso dalyvė. 16-metė mergina „Eurovizijoje“ atliko dainą „Like it“. Akivaizdu, jog koncertuoti mergina pradėjo dar vaikystėje bei iki dabar ji yra pelniusi keletą svarbių apdovanojimų, nes scenoje ji ne tik puikiai judėjo, bet ir be jokių trikdžių atliko savo dainą.

Eurovizijos finalas. Baltarusija: ZENA – Like It

Mergina vilkėjo baltos spalvos kostiumėlį su raštais bei baltus ilgaaulius. Zenai uždainavus scena nusidažė rožine spalva. Šiame nuotaikingame pasirodyme netrūko specialųjų efektų, kurie viską tik pagyvino. Kiek vėliau specialiųjų efektų sąrašą papildė dūmai, ugnies liepsnos ir šviesos. Kartu su jaunąja atlikėja pasirodę šokėjai demonstravo įspūdingus triukus. Neįmanoma nepastebėti ir to, kad Zena atrodė itin seksualiai.

Patrauklų įvaizdį mergina buvo pasirinkusi ir oranžiniam kilimui dar pastarąjį sekmadienį. Tiesa, Zena yra ir tikra socialinių tinklų žvaigždė. Jos „Instagram“ paskyrą yra užsiprenumeravę daugiau nei 93 tūkst., o „YouTube“ puslapį – 48 tūkst. gerbėjų. Pastarojo peržiūros jau viršija 15 mln. Laisvalaikiu ZENA mėgsta šokti ir piešti.

20. AZERBAIDŽANAS. Atlikėjas Chingizas su daina „Truth"

Azerbaidžano atstovas Chingizas jau įrašytas į „Eurovizijos“ gražuoliukų sąrašą. Išvaizdus dainininkas savo pasirodymo metu dėvėjo džinsus ir juodus marškinėlius bei pilką liemenę. Jam dainuojant sfenoje stovėjo apšviesta trikampio figūra, o ekranuose iš smulkių detalių buvo sukurtas moters atvaizdas. Jam atliekant dainą „Truth“ scenos grindyse pasirodė ugnies iliuzija iš kurios staiga iškilo žmogaus figūra, o jai pakilus sceną nušvietė smulkios švieselės, kurios dainos pabaigoje tiesiog užgeso.

Eurovizijos finalas. Azerbaidžianas: Chingizas – Truth

Būdamas trylikos, Chingizas su motina ir broliu persikėlė gyventi į Baku, kur galiausiai buvo pakviestas dalyvauti Azerbaidžano „Pop Idol“ versijos atrankoje. Sulaukęs milžiniško žiuri narių ir žiūrovų palaikymo, dainininkas šį šou laimėjo.

Ši pergalė pavertė jį kylančia Azerbaidžano muzikos industrijos žvaigžde, o 2013 metais jis jau atstovavo savo šaliai tarptautiniame konkurse „Naujoji banga“, kuris vyko Latvijos mieste Jūrmaloje. Po trejų metų jis dalyvavo konkurse „Ukrainos balsas“.

21. PRANCŪZIJA. Atlikėjas Bilalas Hassani „Roi"

Šiųmetis Prancūzijos atstovo Bilalo Hassani pasirodymas jau dabar yra laikomas vienu geriausių. Ilgais baltais plaukais ir baltu kostiumėliu pasipuošęs atlikėjas dainą atliko padedamas dviejų šokėjų. Daugelis komentatorių vos tik pamatę šį pasirodymą akcentavo, jog viena šokėja buvo stambi, o kita – itin liekna. Internautai dar iki finalo diskutavo, jog taip Prancūzijos atstovas norėjo pabrėžti tolerancijos svarbą.

B. Hassani savo pasirodymui pasitelkė itin daug specialiųjų efektų. Jam dainuojant prancūziškai ir angliškai ekranuose vis keitėsi vaizdai. Buvo matomi vaizdo įrašai iš šio pasirodymo šokėjų gyvenimo, dainos žodžiai ir įvairios figūros. Norint pagyvinti šį pasirodymą, buvo naudojami ir prožektoriai.

Eurovizijos finalas. Prancūzija: Bilalas Hassani – Roi

Kalbant apie patį atlikėja, jis yra ir tikra socialinių tinklų žvaigždė. Talentingas devyniolikmetis Paryžiuje laimėjo konkursą „Destination Eurovision“, jį palaikė 35 proc. visų balsavusių, tad jam ir atiteko garbė bei atsakomybė atstovauti Prancūzijai šių metų konkurse Tel Avive. Bilalis konkurse atliks dainą „Roi“, skleidžiančią meilės sau ir vilties žinią. Dainą sukūrė muzikos grupė „Madame Monsieur“, praeitais metais atstovavusi Prancūzijai konkurse Lisabonoje. Emocionalus dainai sukurtas vaizdo klipas jau sulaukė daugiau nei milijono peržiūrų.

22. ITALIJA. Atlikėjas Mahmoodas su daina „Soldi"

Italijos santykis su „Eurovizija“ visada buvo komplikuotas. Ši šalis tai itin aktyviai dalyvaudavo konkurse, tai atsisakydavo jame dalyvauti. Tačiau dabar Italija yra viena iš didžiojo penketo šalių ir Mahmoodo pasirodymas taip pat keliavo tiesiai į finalą.

Nepaisant to, jog pusfinaliuose šiam jaunam atlikėjui kovoti neteko, jis dar iki finalo buvo laikomas vienu iš „Eurovizijos“ lyderių. Ir nors šiame Italijos pasirodyme nebuvo naudojami kokie nors ypatingi specialieji efektai, ekranuose visuomet buvo matomi dainos, kuri atliekama italų kalba, žodžiai anglų kalba. Juos keitė įvairios figūros ir vaiko atvaizdas. Jis pasirodė be pritariančiųjų vokalistų, tačiau scenoje judėjo kartu su trimis šokėjais.

Eurovizijos finalas. Italija: Mahmoodas – Soldi

Populiarus reperis vilkėjo raudonus aukso spalva siuvinėtus marškinėlius ir juodas kelnes, o šokėjai – juodus kostiumus.

Mahmoodas gimė Milane 1992-aisiais, jo motina yra italė, o tėvas – egiptietis. 2016-aisiais jis dalyvavo „Sanremo Giovani“ su daina „Dimentica“, o 2017-aisiais bendradarbiavo su superžvaigždėmis Fabri Fibra ir Michele Bravi. Po metų jis drauge su Dardustu sukūrė hitu tapusį singlą „Nero Bali“, kurį atliko Elodie ir Michele Bravim, eurovision.tv. Mahmoodas taip pat padėjo Marco Mengoni kurti albumą „Atlantico'“, kuriame yra radijo stotis užkariavusi daina „Hola“, atliekama kartu su Tomu Walkeriu. Su repo žvaigžde Gue Pequeno Mahmoodas išleido dainą „Doppio Whisky“.


23. SERBIJA. Atlikėja Nevena Božović su daina „Kruna"

Šį vakarą devintoji į sceną užlipo Serbijos atstovė Nevena Božovič, kuri atliko itin lyrišką kūrinį „Kruna“. Ilgaplaukė gražuolė dainavo vilkėdama ilgą juodą suknelę. Seksualumo šiam įvaizdžiui suteikė skeltukas, kuris leido parodyti grakščias dainininkės kojas.

Eurovizijos finalas. Serbija: Nevena Božović – Kruna

Specialieji efektai Nevenos pasirodymo metu sukūrė tarsi ledo skulptūros įvaizdį, o scena keitė spalvas iš melsvos į baltą. Specialieji efektai šį pasirodymą iš tiesų pagyvino bei leido pajausti scenos didį. Remiantis lažybininkais N. Božovič turėtų patekti į finalą. Po pirmojo dalyvavimo „Eurovizijoje“, kai buvo tik 13-os, dainininkė yra pasirodžiusi daugelyje muzikos festivalių ir konkursų. Atlikusi dainą „Write to Me“, ji laimėjo trečią vietą 2007-ųjų vaikų „Eurovizijoje“.

24. ŠVEICARIJA. Atlikėjas Luca Hänni su daina „She Got Me"

Dar 1956 metais pirmąją „Euroviziją" surengusiai Šveicarijai šiemet atstovauja atlikėjas Luva, kurio pasirodymas prasidėjo scenai nusidažius raudona šviesa. Netrukus prie šokančio atlikėjo prisijungė ir šokėjai. Stebinti, kodėl dainininkas taip puikiai juda scenoje, neturėtų, nes dar 2017 metais jis tapo Vokietijos šokių šou „Dance Dance Dance" nugalėtoju.

Eurovizijos finalas. Šveicarija: Luca Hänni – She Got Me

Atlikėjas savo pasirodymui pasirinko juodus drabužius, o šokėjai vilkėjo ryškiai raudonus kostiumus. Dinamiškas ir energingas pasirodymas buvo pagyvintas specialiaisiais efektais ekranuose. Nuolat keitėsi ir spalvos, o pasirodymo pabaigoje ir vėl buvo galima išvysti liepsnas. Tiesa, jis dar prieš pasirodymą sakė, jog sau išsikėlė tikslą būtinai patekti į finalą.


25. AUSTRALIJA. Atlikėja Kate Miller-Heidke su daina „Zero Gravity"

Viena konkurso lyderių, kuriai prognozuojama vieta finale ar net pergalė, yra australė atlikėja Kate Miller-Heidke. Sidabro spalvos suknele pasipuošusi dainininkė, atrodo, tarsi sklandė oru. Jos galvą puošė karūna. Kūrinį „Zero Gravity" atlikusi dainininkė pasirodymo metu šoko kartu su dviem tamsias blizgias sukneles vilkėjusiomis šokėjomis. Itin puošni šviesiaplaukė iš tiesų atrodė tarsi pasipriešinus bet kokiems gravitacijos dėsniams bei kilo vis aukščiau ir aukščiau.

Su šokėjomis Kate sklandė ore ir paliko neišdildomą įspūdį tiek arenoje ją stebėjusiems žiūrovams, tiek ir tiems, kurie pasirodymą matė televizijos ekrane. Australijos atstovė šių metų „Eurovizijoje" Kate Miller-Heidke yra plačiai pripažinta dainų autorė, per savo karjerą išmėginusi šiuolaikinės popmuzikos, folkloro ir operos žanrus.

Eurovizijos finalas. Australija: Kate Miller-Heidke – Zero Gravity

Australijoje ji yra išleidusi keturis studijinius albumus. Jų dainos buvo įvertintos kaip platininės. Kaip skelbia užsienio žiniasklaida, šiuo metu dainininkė įrašinėja savo penktą studijinį albumą.


26. ISPANIJA. Atlikėjas Miki su daina „La Venda"

Kadangi „Eurovizijoje" savo dainą galima atlikti bet kokia kalba, Ispanija šiemet pasirinko būtent savo valstybinę kalbą, kuria dainavo charizmatiškasis Miki. „La Venda" scenoje sudainavęs atlikėjas šoko kartu su keturiais šokėjais. Jis vilkėjo juodus, o jo šokėjai – spalvingus drabužius.

Scenoje stovėjo šešis kambarius primenanti konstrukcija. Ispanijos atstovas dainavo tai joje, tai ant pačios scenos. Kuriant šį pasirodymą buvo pasistengta iš peties.

Eurovizijos finalas. Ispanija: Miki – La Venda

Kaip rašo eurovision.tv, muzikinis peizažas, kuriame Katalonijos rumba ir Lotynų Amerikos perkusijos skambesys susilieja su šiltais ragelių garsais, Miki tikrai nesvetimas, ypač turint omenyje, kad jis buvo perdainuotus kūrinius atliekančios grupės „Dalton Bang" lyderis.

Šešių narių grupei, kurią sukūrė geriausi mokyklos draugai, didžiulę įtaką darė Katalonijos scena. Tačiau grupė įkvėpimo taip pat sėmėsi ir iš soulo, ska, regio ir Lotynų Amerikos popmuzikos. Grupė ilgą laiką džiugino energijos kupinais pasirodymais – publika jautėsi tarytum dalyvaujanti fiestoje. O kai atėjo triumfo metas, Miki įrodė esąs jo nusipelnęs.

Po visų pasirodymų į sceną lipo ir ankstesnių metų nugalėtojai, kurie atliko kitų nugalėtojų dainas. Netta Barzilai pabaigoje atliko dainą „Nana Banana!“. Tiesa, susirinkusieji galėjo įsitikinti ir tuo, jog į „Euroviziją“ iš tiesų atvyko Madonna.

Popžvaigždė kvietė visus mėgautis muzika ir sakė, jog nepaisant to, kas taps nugalėtoju, visi jie jau dabar yra nugalėtojai, nes nuėjo ilgą kelią iki galėjo užlipti ant šios scenos.

Bendra balų lentelė:

  1. Olandija 492
  2. Italija 465
  3. Rusija 369
  4. Šveicarija 360
  5. Norvegija 338
  6. Švedija 332
  7. Azerbaidžanas 297
  8. Šiaurės Makedonija 295
  9. Australija 285
  10. Islandija 234
  11. Čekija 157
  12. Danija 120
  13. Slovėnija 105
  14. Prancūzija 105
  15. Kipras 101
  16. Malta 95
  17. Serbija 92
  18. Albanija 90
  19. Estija 86
  20. San Marinas 81
  21. Graikija 71
  22. Ispanija 60
  23. Izraelis 47
  24. Vokietija 32
  25. Baltarusija 31
  26. Jungtinė Karalystė 16


Dar 1956 metais Šveicarijoje pradėta rengti „Eurovizija" kasmet pritraukia daugybę žiūrovų iš viso pasaulio. Kalbama, jog šaliai didžiausias ne sporto renginys pasaulyje būna naudingas ekonomiškai, nes turistai čia atvykdami išleidžia nemažai pinigų, tačiau iki akimirkos, kai visi gali pamatyti įspūdingą reginį, organizatoriams tenka pakloti milijonus.

Skaičiuojama, kad Izraeliui viskas kainavo daugiau nei 28.5 mln. eurų. Pastaraisiais metais konkursą stebėjusių žmonių skaičius išaugo iki 600 mln. visame pasaulyje.

Nemažai žiūrovų atvyksta ir į šalį, kurioje vyksta konkursas, tačiau šiemet Tel Avive sutikti turistai neslėpė, jog už tokią kelionę ir viešnagę šioje šalyje teko pakloti ir daugiau nei 10 000 eurų, todėl ne visi galėjo sau leisti keliauti į Izraelį. Vien bilieto į konkursą kainos siekė ir 290-490 eurų.

Šiuo metu Tel Avive dirbanti naujienų portalo DELFI komanda savo išskirtinius reportažus ir naujausią medžiagą publikuoja ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1122)