Grupės „Primal Scream“ žvaigždė B. Gillespie 60-metę Madonną dėl jos sprendimo pasirodyti „Eurovizijoje“ išvadino „prostitute“.

„Na, Madonna dėl pinigų padarytų bet ką, ji yra visiška prostitutė“, – teigė jis.

„Neturiu nieko prieš prostitutes, tačiau aš manau, kad visas šis reikalas yra skirtas normalizuoti situaciją Izraelyje, o tai yra nepagarba Palestinos žmonėms. Važiuojant pasirodyti ten, lyg tai būtų normalu. „Primal Scream“ niekada nevažiuotų rengti pasirodymo Izraelyje“, – sakė Bobby.

Bobby Gillespie

Muzikantas taip pat teigė, kad įprastai už žmogaus teises aktyviai pasisakanti Madonna yra „beviltiška“, pridurdamas: „Manau, kad Madonnai beviltiškai reikia sklaidos, ji beviltiška dėl pinigų. Jai bus už tai sumokėta. Jie moka labai, labai dosniai“.

DELFI primena, kad Madonnos sprendimas dalyvauti renginyje išprovokavo judėjimo „Boycott, Divestment and Sanctions“ („Boikotas, investicijų atsiėmimas ir sankcijos“, BDS) protestą. Šis judėjimas jau daug metų ragina investuotojus ir menininkus nevykti į Izraelį dėl dešimtmečius žydų vykdomos palestiniečių teritorijų okupacijos.

Madonna

„Niekada nesiliausiu muzikuoti, kad įtikčiau kieno nors politiniams interesams, ir nesiliausiu kalbėjusi prieš žmogaus teisių pažeidimus, kurioje pasaulio dalyje jie bevyktų“, – pareiškė Madonna.

Jos pareiškimą antradienį perdavė JAV žiniasklaida. Drauge su Madonna į Izraelį atvyko jos 135 asmenų grupė, įskaitant reperį KoVu, 40 pritariančiųjų vokalistų, 25 šokėjus ir technikų komandą, skelbiama pranešimuose, cituojant Izraelio ir Kanados pilietybes turintį milijardierių Sylvaną Adamsą, apmokantį didžiąją dalį sąskaitos už šį pasirodymą.

Verta pastebėti, kad šalia arenos, kur jau netrukus prasidės dainų konkurso finalas, vyksta protestai. Kadangi žmonės būriuojasi taikiai, „Eurovizijos" fanai į tai žiūri palankiai, pabrėždami, kad šis dainų konkursas suteikia vietos pasireikšti visiems.

Šeštadienį vyksiančiame konkurso finale dėl pergalės varžysis jau tik 26 iš 41 konkurso dalyvių.

Madonos pasirodymas numatytas per pertrauką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)