Nors Slovėnija gali džiaugtis iškovotu bilietu į „Eurovizijos“ finalą, tačiau, pasak Tel Avive dirbančios žiniasklaidos ir šio dainų konkurso fanų, simpatijos šios šalies atstovams akimirksniu mažėja.

Z. Kralj ir G. Šantlas davė „nemandagų“ atsaką vienam iš spaudos konferencijoje dirbusių žurnalistų antradienio vakarą. Duetas, kuris realiame gyvenime yra pora, sėdėjo kartu prie dalyvių staliuko ir sulaukęs klausimo jų pusėn į jį atsakė gana grubiai.

„Na, aš manau, kad jūs uždavinėjate tokius nuobodžius klausimus, dėl kurių interviu metu mes dažniausiai užsimanome namo“, – rėžė G. Šantlas.

Iškart po tokio tiesmuko slovėno atsako salėje kilo šioks toks nemalonus šurmulys.

Toks poros elgesys greitai sulaukė „Eurovizijos“ gerbėjų kritikos – esą šie dalyviai nevertina ne tik pačių organizatorių, bet ir rodo nepagarbą bei nedėkingumą fanams, kurių dėka jie ir pakliuvo į šou finalą. Drąsesni socialiniuose tinkluose net rėžė, kad jų nebelaukiama šeštadienį vyksiančiame projekto finale.

Tiesa, ne visi pirmojo pusfinalio dalyviai manė, kad žiniasklaidos klausimai kelia nuobodulį. Estų komanda iškart po slovėnų akibrokšto šūktelėjo: „Mes norime padėkoti žiniasklaidai“. Tokia frazė salėje akimirksniu sulaukė palaikančių plojimų.

Netrukus po to buvo paskelbta, kad spaudos konferencija jau baigta.

Dar gerokai prieš šią konferenciją slovėnų duetas taip pat nedemonstravo didelio entuziazmo. Jiedu pasiskundė dėl prastai veikiančio oro kondicionieriaus.

„Na, ta oro vėdinimo sistema šiuo metu tiesiog žudo mane“, – sakė Zala, kuomet jos buvo paklausta apie emocijas, patekus į konkurso finalą.

DELFI primena, kad į finalą iš pirmojo pusfinalio kartu su Slovėnija taip pat pateko Graikija, Baltarusija, Serbija, Kipras, Estija, Čekija, Australija, Islandija ir San Marinas.

Šių metų konkursas, kuris visus „Eurovizijos“ gerbėjus nukėlė į Izraelio sostinę Tel Avivą, šaliai viso kainavo daugiau nei 28.5 mln. eurų. Konkursas, kaip ir kasmet turi ir savo šūkį. Šiemet juo tapo raginimas „išdrįsk svajoti“.

Visas šio projekto naujienas kviečiame sekti kartu su DELFI žurnalistais, kurie šiuo metu dirba Izraelyje.

Pirmasis pusfinalis:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (221)