Finale pasirodys dvidešimt šešių šalių atstovai. Išvysime Maltos, Albanijos, Čekijos, Vokietijos, Rusijos, Danijos, San Marino, Šiaurės Makedonijos, Švedijos, Slovėnijos, Kipro, Olandijos, Graikijos, Izraelio, Norvegijos, Jungtinės Karalystės, Islandijos, Estijos, Baltarusijos, Azerbaidžano, Prancūzijos, Italijos, Serbijos, Šveicarijos, Australijos ir Ispanijos atstovus.

Ne ką mažesnė šio vakaro intriga yra ir garsiosios atlikėjos Madonnos pasirodymas, kuri jau atvyko į Tel Avivą ir repetuoja eurovizinėje scenoje. Manoma, jog pasaulinė muzikos žvaigždė į sceną lips po visų atlikėjų pasirodymų.

Verta pastebėti, kad šalia arenos, kur jau netrukus prasidės dainų konkurso finalas, vyksta protestai.Kol vieni protestuotojai kovojo prieš Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu politiką, kiti su plakatais rinkosi išsakyti savo minčių apie žmogaus teises. Vėliau protestuotojų dėl skirtingų įsitikinimų tik daugėjo, tačiau tvarką akylai stebėjo pareigūnai ir kariškiai. Kadangi žmonės buriuojasi taikiai, „Eurovizijos" fanai į tai žiūri palankiai, pabrėždami, kad šis dainų konkursas suteikia vietos pasireikšti visiems.

„Atvykome stebėti „Eurovizijos“, kaip ir visi čia, o čia vykstantis Madonnos koncertas – tik malonus priedas. „Eurovizija„išsilaikė ilgiau už Madonną, todėl tai tikrai daug reiškia. Labai gaila, kad Lietuvos šį vakarą nematysime, bet palaikau Islandiją, Prancūziją ir Kiprą“, – sakė kaunietis Naglis.

Jo bičiulis Mindaugas sakė, jog šį vakarą palaikys Australijos atstovę ir tiesiog puikiai praleis vakarą. Tokį planą pasirinko ir Lietuvos atstovas Jurijus Veklenko, kuris svarstęs konkurso finalą stebėti viešbutyje, vis dėlto išvyko į areną.

Dar 1956 metais Šveicarijoje pradėta rengti „Eurovizija" kasmet pritraukia daugybę žiūrovų iš viso pasaulio.

Kalbama, jog šaliai didžiausias ne sporto renginys pasaulyje būna naudingas ekonomiškai, nes turistai čia atvykdami išleidžia nemažai pinigų, tačiau iki akimirkos, kai visi gali pamatyti įspūdingą reginį, organizatoriams tenka pakloti milijonus.

Skaičiuojama, kad Izraeliui viskas kainavo daugiau nei 28.5 mln. eurų. Skaičiuojama, kad pastaraisiais metais konkursą stebėjusių žmonių skaičius išaugo iki 600 mln. visame pasaulyje. Nemažai žiūrovų atvyksta ir į šalį, kurioje vyksta konkursas, tačiau šiemet Tel Avive sutikti turistai neslėpė, jog už tokią kelionę ir viešnagę šioje šalyje teko pakloti ir daugiau nei 10 000 eurų, todėl ne visi galėjo sau leisti keliauti į Izraelį. Vien bilieto į konkursą kainos siekė ir 290-490 eurų.

Visas šio projekto naujienas kviečiame sekti kartu su DELFI tiesiai iš Izraelio.

Fanai, kurie laukia finalo:

Fanai, kurie laukė pusfinalių:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)