Aktyviai visą antrąjį pusfinalį stebėjęs ir apie jį socialiniuose tinkluose rašęs komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis, išgirdęs, kad Lietuva nepateko į finalą, neslėpė apmaudo.

„Europa neturi skonio ir tai – oficialu! Ačiū Jurijui už puikų pasirodymą!“ – feisbuke rašė jis.

„Po šito klaikaus kičo festivalio pasirodymų – Jurijus buvo atgaiva ausiai ir geram skoniui! Bravo! Bravo! Ačiū!“ – dar iki balsavimo rezultatų paskelbimo Lietuvos atstovą gyrė S. Vaitulionis.

Modelis Simona Starkutė instagrame svarstė, kad Europa galėjo už Jurijų balsuoti ne tik dėl jo puikaus balso, bet ir dėl geros išvaizdos.

„Kad jau daina nepatiko, tai bent už vyro grožį galėjo prabalsuoti“, – juokavo ji.

Kiek kitokios nuomonės apie Jurijų buvo dainininkas Radži. Jis savo feisbuke negailėjo ir kritikos šių metų Lietuvos atstovui.

„Ką daryti... Gaila... Sudainavo gerai, bet atrodėme skurdžiai visame „Eurovizijos“ kontekste! Galime padėkoti savo valstybei“, – rėžė atlikėjas.

Dainininkė Roma Mačiulytė taip pat pasisakė apie apmaudą sukėlusius rezultatus.

„Bet Jurijus atliko kūrinį puikiai ir be priekaištų. O jis nekaltas, kad išėjo vienas, kaip našlaitis, niekas finansiškai nenorėjo padėti, kad būtų geriau. Valstybei ne tas galvoje. Savo intrigomis gyveno ir gyvena. Dvasios ir kultūros skurdžiai“, – atlikėjui Radži antrino moteris.

„Euroviziją“ stebėjęs dainininkas Arvydas Vilčinskas nedaugžodžiavo: „Kiti tiesiog buvo geresni ir įdomesni“.

„Gal kitais metais? O šiais, būkime atviri, kiek vilką bešertum, vis tiek pas dramblį didesnis“, – pridūrė jis.

Dainininkas Anatolijus Oleinik savo bičiulių ir sekėjų klausė apie būsimą finalą: „Na, va, tai kaip dabar šeštadienį žiūrėti?“.

Fausta Marija Leščiauskaitė po antrojo pusfinalio sugebėjo neprarasti optimizmo.

„Nepatekom! Na, ir kas! Kaip gerai pasirodėme! Labanakt, šeštadienį susitinkame pasilinksminti su San Marinu“, – šyptelėjo ji savo bičiuliams ir sekėjams.

Tuo tarpu žurnalistė Sandra Žutautienė feisbuke prisipažino apie apniukusias liūdnas emocijas.

„Labai noriu keiktis, bet mama neleido. Tai bent tikiuosi, kad beskonių europiečių ausys kaista ir raudonuoja. Lietuva – Jurijus – liūtai“, – kartojo ji.

Faktą, kad finalą stebėsime be Jurijaus, Tadas Rimgaila priėmė su humoru.

„Kitais metais važiuoju į „Euroviziją“, dainuosiu: „Ei, na na na“, ieškau pritariančiųjų vokalistų, kas norėtų prisijungti?“ – juokavo jis.

Kiek plačiau apie praūžusį antrąjį dainų konkurso pusfinalį pasisakė režisierius Romas Zabarauskas.

„Kad kas nors nepatenka į „Eurovizijos“ finalą, nieko nepasako apie pasirodymo kokybę. Tarkime, Portugalijos buvo tobulas ir nepateko. Jurijaus dainavimas taip pat buvo tobulas, tik kiek gaila, kad kiti pasirodymo elementai buvo mažiau apgalvoti. Paprastumas yra puiki strategija, bet paprastumo pasiekti yra be galo sudėtinga ir reikalauja kruopštaus skirtingų profesionalų darbo.

O šiaip labai smagu, kad šįsyk, ypač pirmame pusfinalyje, buvo tiek daug ryškių spalvų ir originalių sprendimų!“ – džiaugėsi jis.

„Jurija Veklenko, buvai afigienas, viską padarei super!“ – pakiliai į Lietuvos atstovą kreipėsi pats eurovizinę sceną prieš kelerius metus išbandęs Vaidas Baumila.

Feisbuke apie dainų konkursą dalinosi ir Aistis Mickevičius.

„Viena akimi ir ausimi į „Euroviziją“ ir užtaikiau kaip tik ant Jurijaus. Sudainavo puikiai, o tai jau didelis bravo! Bet, kaip sako žydų liaudies išmintis, laimi tas, kuris mažiausiai viliasi“, – brūkštelėjo jis.

Fotografas Lukas Gricius nedaugžodžiavo ir savo instagramo paskyroje paskelbė trumpą žinutę: „Jurijau, tu šaunuolis“.

Prodiuseris Gediminas Jaunius vėlyvą ketvirtadienio vakarą ėmė svarstyti, kas būtų buvę, jei Lietuvą būtų išrinkusi Moniką Mariją.

„Buvau ir tebesu tikras, kad Lietuva turėjo geresnį variantą“, – rėžė jis ir pasidalino minimos dainininkės dainos „Light On“ vaizdo klipu.

DELFI primena, kad į finalą iš antrojo pusfinalio keliauja „Eurovizijos“ finalą keliauja: Šiaurės Makedonija, Olandija, Albanija, Švedija, Rusija, Azerbaidžanas, Danija, Norvegija, Šveicarija ir Malta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (286)