Į areną pamažu renkantis žiūrovams, galima pastebėti ir čia palaikyti Lietuvos atstovo „Eurovizijoje“ atvykstančių tautiečių būrelius.

Klaipėdiečių pora pasakojo, jog šį vakarą tiki Jurijaus sėkme bei nuoširdžiai linki jam patekti į finalą.

„Atėjome apžiūrėti miesto ir palaikyti Jurijų. Kažkiek jį pažįstame ir tikrai tikime jo sėkme. „Eurovizijoje“ esame pirmą kartą, nors kasmet ji jau tapusi mūsų kasmet tradicija, tačiau tikrai puikiai leidžiame laiką“, – pasakojo iš Lietuvos savaitei čia atvykę Audronė ir Žydrūnas.

Konkursas, kaip ir kasmet turi ir savo šūkį. Šiemet juo tapo raginimas „išdrįsk svajoti". Arenos teritorijoje gausu plakatų su šiuo užrašu, o kai kurie fanai tikina, jog Lietuvai šis konkursas turėtų būti pergalingas, nes šūkis atspindi ir Jurijaus Veklenko dainos žinutę. Taigi, kol kas belieka laukti šio vakaro pasirodymų bei rezultatų.

Jurijus į sceną lips dvyliktas, o antrajame pusfinalyje jo konkurentais taps Armėnijos, Airijos, Moldovos, Šveicarijos, Latvijos, Rumunijos, Danijos, Švedijos, Austrijos, Kroatijos, Maltos, Rusijos, Albanijos, Norvegijos, Nyderlandų, Šiaurės Makedonijos ir Azerbaidžano atstovai.

Dar 1956 metais Šveicarijoje pradėta rengti „Eurovizija" kasmet pritraukia daugybę žiūrovų iš viso pasaulio. Kalbama, jog šaliai didžiausias ne sporto renginys pasaulyje būna naudingas ekonomiškai, nes turistai čia atvykdami išleidžia nemažai pinigų, tačiau iki akimirkos, kai visi gali pamatyti įspūdingą reginį, organizatoriams tenka pakloti milijonus. Skaičiuojama, kad Izraeliui viskas kainavo daugiau nei 28.5 mln. eurų.

Skaičiuojama, kad pastaraisiais metais konkursą stebėjusių žmonių skaičius išaugo iki 600 mln. visame pasaulyje. Nemažai žiūrovų atvyksta ir į šalį, kurioje vyksta konkursas, tačiau šiemet Tel Avive sutikti turistai neslėpė, jog už tokią kelionę ir viešnagę šioje šalyje teko pakloti ir daugiau nei 10 000 eurų, todėl ne visi galėjo sau leisti keliauti į Izraelį. Vien bilieto į konkursą kainos siekė ir 290-490 eurų.

DELFI primena, kad po šiandienio pusfinalio į finalą pateks dešimt dalyvių, o dar dešimt prie jų prisijungs po antrojo pusfinalio. Būtent pastarajame pusfinalyje, kuris vyks ketvirtadienio vakarą, ir galėsime išvyksti mūsų šalies atstovą Jurijų Veklenko. Visas šio projekto naujienas kviečiame sekti kartu su DELFI tiesiogiai iš Izraelio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)