=Tel Avivo „Expo“ arenoje vykstančio renginio vedėjai Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar ir Lucy Ayoub paskelbė vakaro pradžią ir palinkėjo visiems puikiai praleisti vakarą.

Po jų pristatymo vyko muzikiniai pasirodymai ir šalių atstovų pristatymas.

Pildoma...

1. ARMĖNIJA

Antrąjį pusfinalį pradėjusi Armėnijos atstovė ir soulo atlikėja Srbuk šį vakarą atliko dainą „Walking out". Pasirodymui vos tik prasidėjus visą sceną tarsi apgaubė juoda ir raudona spalvos. Už atlikėjos nugaros ekranuose kilo baltos geometrinės figūros, o scenoje staiga atsirado dūmų uždanga. 2011-aisiais išpopuliarėjusi dainininkė vilkėjo trumpą juodos spalvos suknelę ir ilgaaulius.

Pasirodymui įpusėjus scenoje buvo sukurta dūžtančio stiklo iliuzija, o netrukus atsirado ir liepsnos.

Antrasis Eurovizijos pusfinalis: Armėnija – Srbuk

Už atlikėjos nugaros buvo matomos baltos geometrinės figūros, o po jos kojomis telkėsi dūmai. Pati atlikėja ant scenos buvo pasipuošusi juoda spalva: trumpa suknele ir ilgais batais. Antrojo priedainio metu buvo sugalvotas įdomus sprendimas – scenos grindys atrodė tarsi sudužęs stiklas. Pasirodymą vainikavo liepsnos.

Srbuk tapo viena populiariausių atlikėjų Armėnijoje, ji nuolat dalyvauja muzikos festivaliuose, televizijos laidose ir įvairiuose viešuose renginiuose. Laikui bėgant, Srbuk ėmė vystyti unikalų muzikos ir pasirodymų stilių, semdamasi įkvėpimo iš plataus muzikinių stilių ir herojų spektro.

2. AIRIJA

Airijai šiemet atstovaujanti žavi šviesiaplaukė Sarah McTernan sulaukė itin daug palaikymo iš savo tautiečių, kurie pamatyti jos pasirodymą atvyko į Tel Avivą. Į sceną atlikėja įėjo apšviestu koridoriumi. Ryškiai raudoną odinį kostiumėlį savo pasirodymui pasirinkusi dainininkė ir dainų kūrėja iš Skarifo Klero grafystėje atrodė įspūdingai ir traukė akį.

Antrasis Eurovizijos pusfinalis: Airija – Sarah McTernan

Dainuodama apie meilę ir šiltus jausmus ji kartu su šokėjomis priėjo prie scenoje esančio staliuko, kuris kartu su dekoracijomis imitavo kokteilių barą. Ryškus ir nuotaikingas Sarah pasirodymas iš tiesų priminė Amerikietišką filmą. Manoma, jog ši jauna atlikėja turi visus šansus patekti į konkurso finalą bei yra viena šiųmetės „Eurovizijos" lyderių.

3. MOLDOVA

Moldovos atlikėjos pasirodyme netruko įdomių akcentų. Tel Avive vykstančiame konkurse dainininkė Anna Odobescu sau į pagalbą pasitelkė smėliu piešiančią moterį. Piešiniai keitė vienas kitą ir dideliame ekrane buvo galima stebėti, kokias įspūdingas figūras ji išpiešia.

Antrasis Eurovizijos pusfinalis: Moldova – Anna Odobescu

Įvairiuose muzikiniuose savo šalies projektuose dalyvaujanti atlikėja šį vakarą dėvėjo daugeliui „Eurovizijos" nugalėtojų pergalę atnešusios baltos spalvos suknelę su papuošimu.

Dramatišką dainą „Stay" atlikusi dainininkė scenoje judėjo nedaug, tačiau akivaizdu, jog šiame pasirodyme didžiausią dėmesį ji sutelkė į savo vokalines galimybes. Kaip rašoma užsienio spaudoje, dainininkė ne kartą sakė, jog būtent muzika jai padeda rasti vidinę ramybę ir taiką su savimi bei pasauliu.

4. ŠVEICARIJA

Dar 1956 metais pirmąją „Euroviziją" surengusiai Šveicarijai šiemet atstovauja atlikėjas Luva, kurio pasirodymas prasidėjo scenai nusidažius raudona šviesa. Netrukus prie šokančio atlikėjo prisijungė ir šokėjai. Stebinti, kodėl dainininkas taip puikiai juda scenoje, neturėtų, nes dar 2017 metais jis tapo Vokietijos šokių šou „Dance Dance Dance" nugalėtoju.

Antrasis Eurovizijos pusfinalis: Šveicarija – Luca Hanni

Atlikėjas savo pasirodymui pasirinko juodus drabužius, o šokėjai vilkėjo ryškiai raudonus kostiumus. Dinamiškas ir energingas pasirodymas buvo pagyvintas specialiaisiais efektais ekranuose. Nuolat keitėsi ir spalvos, o pasirodymo pabaigoje ir vėl buvo galima išvysti liepsnas.

Tiesa, jis dar prieš pasirodymą sakė, jog sau išsikėlė tikslą būtinai patekti į finalą.

5. LATVIJA

Kaimyninės mums Latvijos atstovai „Carousel" dar prieš išvykdami į Tel Avivą lankėsi DELFI redakcijoje ir pasakojo apie tai, jog šiam konkursui ruošiasi itin atsakingai, tačiau publiką tikisi papirkti savo nuoširdumu.

Jų pasirodymas buvo itin jautrus ir šiltas. Pagrindinė grupės vokalistė Sabine Zuga vilkėjo ilgą baltos spalvos suknelę. Išskirtine jos aprangos detale tapo skybėlė. Gitara grojantis Marcis Vasilevskis taip pat vilkėjo baltus drabužius. Tik scenoje buvęs Kontrabosininkas vilkėjo juodus drabužius. Nors šiame pasirodyme jokių įspūdingų specialiųjų efektų nebuvo, daugelį muzikantai žavėjo savo paprastumu ir nuoširdumu.

Antrasis Eurovizijos pusfinalis: Latvija – grupė "Carousel"

Šiuo metu „Carousel" įrašinėja savo debiutinį albumą ir nekantriai laukia pasirodymo Tel Avive, kurį vertina kaip fantastišką galimybę pristatyti savo kūrybą tarptautinei auditorijai.

6. RUMUNIJA

25-erių Ester Alexandra Cretu iš Rumunijos antrajame „Eurovizijos" pusfinalyje atliko jautrią ir lyrišką baladę „On a Sunday". Jai dainuojant visa scena buvo apšviesta. Iš pradžių sėdėjusi krėsle dainininkė atsistojo, o už jos nugaros nuolatos keitėsi vaizdai. Šiame pasirodyme netruko senovinių akcentų.

Antrasis Eurovizijos pusfinalis: Rumunija – Ester Peony

E. Alexandra Cretu pasirodymo metu scenoje šoko du šokėjai, o scenoje kaip specialieji efektai buvo panaudotos liepsnos.

Tiesa, ši atlikėja dar yra žinoma sceniniu slapyvardžiu Ester Peony. 2016 metų vasarą Ester išsiruošė į savo pirmą koncertinį turą „Noi sa fim sanatosi!", kur ją lydėjo Puya, Vescanas, Doddy ir Anastasia.

7. DANIJA

Septintuoju numeriu į sceną lipo Danijos atstovė Leonora. Dainą „Love Is Forever". Smulki mergina šiam svasrbiam vakarui pasirinko baltus marškinėlius ir juodas kelnes su petnešomis. Neilgai trukus nuo pasirodymo pradžios prie jos prisijungė ir du šokėjai.

Antrasis Eurovizijos pusfinalis: Danija – Leonora

Nuotaikingą dainą apie meilę dainavusi atlikėja kartu su pritariančiais jai šokėjais lingavo į taktą sėdėdami ant scenoje pastatytos kontrukcijos, primenančios kėdę. Nors daina atrodė gana paprasta ir nesudėtinga, ji sukūrė šiltą ir jaukią atmosferą salėje.

Įdomu tai, kad „Eurovizijos" dainų konkurse Danija pirmą kartą dalyvavo 1957-aisiais, prabėgus metams po paties pirmojo konkurso. Skandinavijos šaliai savo pirmosios pergalės ilgai laukti nereikėjo: 1963-aisiais nugalėjo Grethe ir Jorgenas Ingmannai su daina „Dansevise". Kitos pergalės Danija sulaukė jau tik 2000-aisiais – šįkart tai buvo „Olsen Brothers" su daina „Fly On The Wings Of Love".

8. ŠVEDIJA

Aštuntasis pasirodė Švedijos atstovas Johnas Lundvikas su daina „Too Late For Love". Kai kuriems „Eurovizijos" komentatoriams ir fanams pasirodė kiek juokinga, jog po ankstesnės Danijos atstovės dainos apie amžiną meilę seka šis kūrinys, kurio pavadinimas skelbia, jog meilei per vėlu.

Tačiau būtent šis Švedijos atstovas yra įvardijamas tarp šalies favoritų. Jis scenoje pasirodė vilkėdamas tamsius marškinėlius, o jį iš visų pusių apšvietė prožektoriai.

Antrasis Eurovizijos pusfinalis: Švedija – Johnas Lundvikas

Šiame pasirodyme buvo gausu šviesos, kuri tarsi bandė skverbtis per sceną ir ekranus. Dainai įpusėjus atlikėjas pradėjo daugiau judėti ir šokti. Kartais atrodė, jog šviesą jis valdo savo rankų judesiais.

Vėliau prie dainininko prisijungė ir pritariančios vokalistės.

Jau dabar šis kūrinys yra populiarus Švedijoje. Šalies TOP-50 daina pasiekė pirmąją poziciją ir šiuo metu yra viena dažniausiai Švedijos radijo stotyse grojamų dainų.

9. AUSTRIJA

Dar viena konkurso lyderių yra devintoji pasirodžiusi Austrijos atstovė PÆNDA. Atlikėja dainą „Limits" pradėjo dainuoti būdama scenos viduryje, o ją tarsi apgaubė mėlyna šviesa. Pasirodymui įsibėgėjus PÆNDA pradėjo judėti aktyviau ir šokti scenoje, o kartu su intensyvėjančiu pasirodymu keitėsi ir šviesų žaismas.

Antrasis Eurovizijos pusfinalis: Austrija – Paenda

Nors daugelis konkurso dalyvių moterų rinkosi sukneles, PÆNDA pasielgė kiek kitaip ir pasirodė vilkėdama kostiumėlį, kurį sudarė tamsios kelnės bei trumpa palaidinė, kuri apnuogino tiek pečius, tiek ir liemenį.

Jos singlai „Waves" ir „Good Girl" yra puikūs jos polinkio sujungti subtilias avangardo formas ir išjudinančią popmuziką pavyzdžiai. Naujajame jos albume „Evolution II" yra 10 įspūdingų pačios muzikantės parašytų ir prodiusuotų dainų.

10. KROATIJA

Kroatijos atstovas Roko Blaževič didžiojoje „Eurovizijos" scenoje atliko kūrinį „The Dream". Savo eurovizinį pasirodymą dainininkas pradėjo gulėdamas ant scenos grindų. Iš pradžių buvo sukurta jį dengiančių lavos ir liepsnos iliuzija.

Tačiau specialiųjų efektų šiame pasirodyme buvo ir daugiau. Neilgai trukus pasirodė ir dūmai, o scena nusidažė raudona spalva, kurią pakeitė mėlyna ir balta.

Antrasis Eurovizijos pusfinalis: Kroatija – Roko Blažević

Dainininkui pradėjus dainuoti priedainį į sceną nusileido sparnais pasipuošę šokėjai. Pats dainininkas šiam pasirodymui pasirinko baltą kostiumą bei aukso spalvos sparnai.

Šiemet Roko laimėjo „Dora 2019", už jį balsavo tiek komisija, tiek žiūrovai. Remiantis užsienio spauda, jam yra žadama puiki ateitis muzikos industrijoje, nors tarp šių metų „Eurovizijos" lyderių jis ir nepatenka.

11. MALTA

Šiųmetis aštuoniolikmetės Maltos atstovės Michelos Pace pasirodymas ir daina"Chameleon" yra tarsi puikus vakarėlis. Jaunoji atlikėja tikrai geba išjudinti savo publiką.

Šio nuotaikingo pasirodymo metu dainininkė vilkėjo rožinės spalvos kostiumėlį, o netrukus prie jos prisidėjo ir keturi šokėjai. Būtent tuomet pasirodymas tapo tik dar labiau intensyvus. Kaip specialieji efektai buvo panaudoti ekranai, kurie sceną nudažė ryškiausiomis spalvomis.

Antrasis Eurovizijos pusfinalis: Malta – Michela Pace

Pirmąkart televizijoje ji pasirodė „X faktoriaus" scenoje. Michela nugalėjo finale taip įtikinamai, tarsi vien dėl to būtų gimusi. Prieš tai ji buvo laimėjusi Lietuvoje vykusioje „Muzikos talentų lygoje", dalyvavo konkurso „Baltic Voices" finale ir „Ultimate Artist" programoje Hertfordšyre, kur dirbo su Rihannos prodiuseriu.

12. LIETUVA

Šio pasirodymo laukė visa Lietuva. Mūsų šalies atstovas Jurijus Veklenko atliko puikiai visiems žinomą savo dainą „Run with the Lions". Šiandien savo debiutinį albumą pristatęs dainininkas scenoje pasirodė vilkėdamas juodos spalvos kelnes ir tokios pat spalvos marškinėlius.

Kaip Jurijus jau buvo sakęs ir anksčiau, dar pirmųjų repeticijų metu jis sulaukė komplimentų dėl puikaus darbo su kamera. To jis nepamiršo ir dabar.

Antrasis Eurovizijos pusfinalis: Lietuva – Jurijus Veklenko

Nors Jurijus ir išgarsėjo sėkmingai dalyvaudamas keliuose televizijos šou, tokiuose kaip „Lietuvos talentai", „Lietuvos balsas", ir nugalėjęs populiariame televizijos šou „Mes esame vieno kraujo", pats atlikėjas DELFI sakė, kad tikroji jo karjeros pradžia yra ši „Eurovizija".

13. RUSIJA

Rusijai šiemet konkurse atstovaujantis Sergėjus Lazarevas nėra naujokas „Eurovizijoje". Rusijoje populiarus dainininkas Tel Avive vykstančiame konkurse atliko dainą „Scream". Jis vilkėjo baltos spalvos kostiumą, o iliuziją, jog dainuoja daugiau taip pat atrodančių atlikėjų, scenoje padėjo sukurti ekranai. Specialieji efektai šio pasirodymo metu iš tiesų stebino.

Netrukus scenoje pasirodė projekcijos, kurios priminė lietaus lašus. Kiek vėliau dramatišką dainą atliekantis dainininkas atsidūrė tarsi dėžėje iš kurios dainuodamas stengėsi ištrūkti, tačiau ši dėžė sudužo tik dainos pabaigoje sceną nutvieskus žaibui.

Antrasis Eurovizijos pusfinalis: Rusija – Sergėjus Lazarevas

S. Lazarevas savo karjeroje bendradarbiavo su daugybe populiarių kompozitorių, tarp kurių buvo ir Robas Davisas, prodiusavęs Kylie Minogue hitą „Can't Get You Out Of My Head". 2007–2009 metais Sergejaus laukė dar prestižiškesni apdovanojimai, tarp jų metų artisto (Rusijos MTV muzikos apdovanojimai), geriausio metų atlikėjo („MUZ-TV" apdovanojimai) ir kiti. Kitas jo albumas, „Electric Touch", tapo auksiniu. Jį kūrė geriausi Europos prodiuseriai, jis buvo įrašytas Rusijoje, Anglijoje, Švedijoje ir JAV.

14. ALBANIJA

Albanijai šiemet atstovauja Jonida Maligi, kurios pasirodyme šiemet iš tiesų netrūko dramatiškų akimirkų. Dainą „Ktheju tokës" atlikėjanti dainininkė scenoje stovėjo vilkėdama ilgą juodos spalvos suknelę su aukso elementais.

Antrasis Eurovizijos pusfinalis: Albanija – Jonida Maliqi

Scena jos pasirodymo metu buvo nusidažiusi raudona spalva. Ir nors pati dainininkė judėjo gana mažai, žiūrovai dėmesį galėjo sutelkti į ekranus, kur nuolat keitėsi vaizdai. J. Maligi talkino trys pritariantieji vokalistai.

Palyginus su kitais pasirodymais, jis nebuvo toks dinamiškas, tačiau atlikėjos balsas – gana įspūdingas.

Šiųmetė Albanijos atstovė „Eurovizijoje" yra ne tik dainininkė, bet ir laidų vedėja, Albanijos televizijoje yra vedusi kelis muzikos ir šokių šou. Savo gimtojoje šalyje 435 tūkstančius „Instagram" sekėjų turinti dainininkė yra gerai žinoma influencerė ir mados ikona.

15. NORVEGIJA

Grupė „KEiiNO", kuri šiemet atstovauja Norvegijai, Tel Avivo scenoje atliko bene visus eurovizinius standartus laužantį kūrinį. Vienais iš „Eurovizijos" lyderių laikomi „KEiiNO" dainavo trise. Jų pasirodymo metu scenoje taip pat keitėsi spalvos ir iš žalios atspalviai greitai pereidavo į mėlyną, kuri padėjo sukurti kalnų iliuziją.

Antrasis Eurovizijos pusfinalis: Norvegija – KEiiNO

Dainos kulminacijoje pasirodė ir dūmai. Kiek vėliau ekranuose pasirodė hieroglifai, o sceną nutvieskė ugnies liepsnos. Šiame norvegų pasirodyme netrūko ir tautinių motyvų.

Ši grupė derina elektroninę pop muziką su šiaurietiškomis liaudies melodijomis ir tradicine samių dainavimo forma, vadinama joik. Šį trio 2018 metais subūrė platininis dainininkas ir dainų kūrėjas Tom Hugo, samių reperis ir joik atlikėjas Fredas Buljo ir dainininkė Alexandra Rotan.

16. OLANDIJA

Daugelio kritikų ir fanų nuomone, būtent šis atlikėjas turėtų šiemet atnešti pergalę savo šaliai. Prie pianino savo lyrišką kūrinį „Arcade" atliekantis Duncanas Laurence savo pasirodyme nenaudojo daugybės specialiųjų efektų, tačiau dainą pagyvino besikeičiančios spalvos ir vaizdas ekranuose.

Antrasis Eurovizijos pusfinalis: Olandija – Duncanas Laurence

Scena pasirodymo metu buvo mėlynos spalvos, tačiau dainai įpusėjus ji tarsi užgeso, o prieš dainininką pasirodė šviečiantis rutulys, kuris netrukus pakilo, o scena vėl nušvito bei ekranuose keitėsi vaizdas.

Net ir mūsų šalies atstovas, klausiamas, kurio kito dalyvio kūrinį ir jį pati palaiko, paminėjo būtent D. Laurence.

17. ŠIAURĖS MAKEDONIJA

Lytišką dainą atliekanti Tamara Todevska savo pasirodymui, kaip ir Rusijos atstovas S. Lazarevas, pasirinko iliuziją, jog scenoje stovi daugiau vienas atlikėjas. Ekranuose buvo matoma daugiau T. Todevskos atvaizdų, kuriuos vėliau pakeitė žmonių atvaizdai.

Šviesiaplaukė dainininkė vilkėjo ilgą smaragdinės spalvos suknelę. Ir nors scenoje ji nejudėjo, ekranai sukūrė gana įspūdingą ir dramatišką vaizdą, o pabaigoje viskas užtemo ir buvo matoma tik nuotrauka.

Antrasis Eurovizijos pusfinalis: Šiaurės Makedonija – Tamara Todevska

Įdomu tai, kad 2019 metų „Eurovizijos" dainų konkurse Tamara siekia antrosios vietos, mat ji pravardžiuojama „amžinai antra" – būtent šia vieta jai teko tenkintis daugybėje pop muzikos festivalių.

18. AZERBAIDŽANAS

Azerbaidžano atstovas Chingizas jau įrašytas į „Eurovizijos" gražuoliukų sąrašą. Išvaizdus dainininkas savo pasirodymo metu dėvėjo džinsus ir juodus marškinėlius bei pilką liemenę.

Jam dainuojant sfenoje stovėjo apšviesta trikampio figūra, o ekranuose iš smulkių detalių buvo sukurtas moters atvaizdas. Jam atliekant dainą „Truth" scenos grindyse pasirodė ugnies iliuzija iš kurios staiga iškilo žmogaus figūra, o jai pakilus sceną nušvietė smulkios švieselės, kurios dainos pabaigoje tiesiog užgeso.

Antrasis Eurovizijos pusfinalis: Azerbaidžianas – Chingiz

Būdamas trylikos, Chingizas su motina ir broliu persikėlė gyventi į Baku, kur galiausiai buvo pakviestas dalyvauti Azerbaidžano „Pop Idol" versijos atrankoje. Sulaukęs milžiniško žiuri narių ir žiūrovų palaikymo, dainininkas šį šou laimėjo.

Ši pergalė pavertė jį kylančia Azerbaidžano muzikos industrijos žvaigžde, o 2013 metais jis jau atstovavo savo šaliai tarptautiniame konkurse „Naujoji banga", kuris vyko Latvijos mieste Jūrmaloje. Po trejų metų jis dalyvavo konkurse „Ukrainos balsas".

Į finalą keliauja šių šalių atstovai:

1. Šiaurės Makedonija

2. Olandija

3. Albanija

4. Švedija

5. Rusija

6. Azerbaidžanas

7. Danija

8. Norvegija

9. Šveicarija

10. Malta

Primename, kad Jurijus į sceną lipo dvyliktu numeriu, o šiame pusfinalyje jo konkurentais taps Armėnijos, Airijos, Moldovos, Šveicarijos, Latvijos, Rumunijos, Danijos, Švedijos, Austrijos, Kroatijos, Maltos, Rusijos, Albanijos, Norvegijos, Nyderlandų, Šiaurės Makedonijos ir Azerbaidžano atstovai.

Jau aišku, jog į finalą patekusioms šalims teks susirungti su kitais antrajame pusfinalyje pasirodysiančiais laimingaisiais bei Graikijos, Baltarusijos, Serbijos, Kipro, Estijos, Čekijos, Australijos, Islandijos, San Marino ir Slovėnijos atstovais.

Dar 1956 metais Šveicarijoje pradėta rengti „Eurovizija" kasmet pritraukia daugybę žiūrovų iš viso pasaulio. Kalbama, jog šaliai didžiausias ne sporto renginys pasaulyje būna naudingas ekonomiškai, nes turistai čia atvykdami išleidžia nemažai pinigų, tačiau iki akimirkos, kai visi gali pamatyti įspūdingą reginį, organizatoriams tenka pakloti milijonus. Skaičiuojama, kad Izraeliui viskas kainavo daugiau nei 28.5 mln. eurų.

Pastaraisiais metais konkursą stebėjusių žmonių skaičius išaugo iki 600 mln. visame pasaulyje. Nemažai žiūrovų atvyksta ir į šalį, kurioje vyksta konkursas, tačiau šiemet Tel Avive sutikti turistai neslėpė, jog už tokią kelionę ir viešnagę šioje šalyje teko pakloti ir daugiau nei 10 000 eurų, todėl ne visi galėjo sau leisti keliauti į Izraelį. Vien bilieto į konkursą kainos siekė ir 290-490 eurų.

Šiuo metu Tel Avive dirbanti naujienų portalo DELFI komanda savo išskirtinius reportažus ir naujausią medžiagą publikuoja ČIA. Primename, kad „Eurovizijos" dainų konkurso finalas Tel Avive vyks gegužės 18 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1449)