Nacionalinėse „Eurovizijos“ atrankose dalyvavęs Valdas Lacko pirmąjį pusfinalį stebėjo nusiteikęs ironiškai.

„Va, jetau, na, jetau... Kaip aš apsižioplinau?! Dabar nepatogu net pačiam prieš save... Aš iki pat šio vakaro naiviai tikėjau ir maniau, jog dainuojant labai svarbu pataikyti į toną... Dabar jau svarstau, kad gal geriau taip nebemanyti“, – socialiniame tinkle juokaudamas brūkštelėjo jis.

Patraukti per dantį šių metų dalyvius „Eurovizijoje“ išdrįso ir Fausta Marija Leščiauskaitė.

„Žiūriu „Euroviziją“ ir prunkščiu. Šiemetiniai dalyviai rungiasi, kuris anksčiau pradėjo muziką kurti: vienas, kaip pranešama, nuo aštuonerių, tačiau jį dvigubai lenkia tas, kur nuo ketverių.

Primena lietuviškus muzikinius šou, kur klausia, kiek metų dainuojate. „Oi, kiek save pamenu – nuo gimimo“, – rašė ji.

Savo nuomonę apie eurovizinį startą reiškė taip pat nacionalinėse atrankose dalyvavęs Paulius Šinkūnas.

„Sako, kad portugalų pasirodymas yra keistas? O kas tuomet pas graikus? Atrodo, kad kažkas pagalvojo: hmm... špagos, kamuolys... Jo, turim pasirodymą!“, – juokėsi jis.

„San Marine, paimkite geriausius mūsų du šokėjus! Tai, kad mes tik du ir turime!“, – toliau stebėdamas pirmąjį pusfinalį pokštavo žinomas choreografas.

Kelionių organizatorius Žygimantas Barysas antradienio vakaro šou sulygino su abiturientų švente.

„Šių metų „Eurovizijos“ pirmasis pusfinalis primena abiturientų šimtadienio šventę. Atrodo, kad susirinko jaunimas, padainavo, suteikė džiaugsmo sau, tėveliams ir mokytojams. „Eurovizijoje“ kaip žurnalistas dirbau 5 metus, todėl galiu drąsiai teigti, kad tokio baisaus pusfinalio nebuvo. Dauguma dainų primena senus laikus, atlikėjai neintonuoja, kūriniai neįsimenami. Vos keli verti finalo, mano nuomone“, – teigė jis.

„Jei Jurijus Veklenko dalyvautų šiame pusfinalyje, tikrai patektų“, – pridūrė Ž. Barysas.

Susižavėjimo apie milijonus žiūrovų pritraukiantį dainų konkursą kol kas nereiškė ir atlikėjas Anatolijus Oleinik.

„Žinot, žiūriu „Euroviziją“ tiesiogiai per „Youtube“ ir pasakysiu: ar čia man kažkas negerai ar kol kas viskas keistai skamba?!“ – stebėjosi jis.

„Toks jausmas, kad tiesiog kokia Slovėnijos atranka į „Euroviziją“, – jau kitame komentare juokaudamas pridūrė Anatolijus.

Progos pasisakyti socialiniuose tinkluose šia tema nepraleido ir mentalistas Nicholas Kin.

„Stebint „Euroviziją“ matosi labai stiprus kontrastas! Gerai... Šiame pusfinalyje kol kas, mano manymu, dominuoja Australija!“ – pareiškė jis.

Ne kartą laimę nacionalinės „Eurovizijos“ atrankose bandęs Ruslanas Kirilkinas stebėdamas pirmąjį pusfinalį taip pat nerodė didelio entuziazmo.

„Pirmą kartą gyvenime bežiūrint „Euroviziją“ eisiu miegoti taip ir nesulaukęs rezultatų, nes, na, taip dzin“, – prisipažino jis.

„P.S. Jurijau, miegok ramiai, liūtai su tavimi“, – į šių metų Lietuvos atstovą dainų konkurse kreipėsi Ruslanas.

DELFI primena, kad antradienio vakarą paaiškėjo šalys, kurios keliauja į finalą, tai yra: Graikija, Baltarusija, Serbija, Kipras, Estija, Čekija, Australija, Islandija, San Marinas ir Slovėnija.

Antrasis dainų konkurso pusfinalis skambės ketvirtadienį, kuriame pasirodys ir Lietuvos atstovas Jurijus Veklenko.

Šiemet „Eurovizijos“ konkursas vyksta Izraelyje, Tel Avive. Surengti grandiozinį projektą šaliai viso kainavo daugiau nei 28,5 mln. eurų.

Konkursas, kaip ir kasmet, turi ir savo šūkį. Šiemet juo tapo raginimas „išdrįsk svajoti“.

Visas šio projekto naujienas kviečiame sekti kartu su DELFI komanda, kuri šiuo metu dirba Izraelyje.

Pirmasis „Eurovizijos“ pusfinalis:

„Eurovizijos“ fanai:

Jurijus, stebintis pirmąjį pusfinalį:

Oranžinis „Eurovizijos“ kilimas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (217)