Vaizdo klipe matyti daug atvirų ir drąsių scenų.

Kiek anksčiau Ukrainos vyriausybė paskelbė, kad keis nacionalinės „Eurovizijos" atrankos taisykles, atranką laimėjusiai dainininkei Maruv atsisakius dalyvauti šiame tarptautiniame konkurse.

Kaip pranešė vienas naujienų agentūros „Interfax" korespondentas, tokią iniciatyvą pristatęs vicepremjeras Viačeslavas Kirilenka, pabrėžė, jog būtina uždrausti dalyvauti atrankoje Rusijoje gastroliuojantiems artistams.

„Visų pirma būtina pakeisti dainų konkurso „Eurovizija" atrankos taisykles. Antra – prašyti Aukščiausiosios Rados priimti įstatymo projektą dėl ukrainiečių atlikėjų gastrolių ir koncertų veiklos valstybėje agresoriuje ypatybių", – sakė V. Kirilenka.

Praėjusią savaitę Ukrainos nacionalinę „Eurovizijos" atranką laimėjo 27 metų dainininkė Ana Korsun, naudojanti sceninį vardą Maruv, bet netrukus sulaukė kritikos dėl Rusijoje rengiamų koncertų.

Nacionalinis transliuotojas perspėjo nugalėtoją, kad ji turi rinktis tarp teisės atstovauti savo šaliai ir koncertų Rusijoje ir sekmadienį pasiūlė jai pasirašyti sutartį, laikinai draudžiančią gastroliuoti toje šalyje.

Pati Maruv pirmadienį pareiškė, kad dėl jai paskelbto ultimatumo „jaučia spaudimą". Pasak jos, konkurso organizatoriai „bando pavogti mūsų pergalę iš mūsų". Ji sakė, kad sutiktų atšaukti koncertus Rusijoje, bet nerimavo dėl griežtų jai siūlomos sutarties sąlygų.

„Aš – Ukrainos pilietė, moku mokesčius ir nuoširdžiai myliu Ukrainą. Bet nesu pasirengusi skelbti lozungų, paversti savo buvimo konkurse mūsų politikų reklamos akcija. Aš – muzikantė, o ne lazda politinėje arenoje", – pabrėžė atlikėja, žlugus deryboms su nacionaliniu transliuotoju.

Vėliau antrą vietą atrankoje užėmusi grupė „Freedom-jazz Girls Band" atsisakė toliau dalyvauti konkurse, trečiadienį tokį pat sprendimą priėmė trečią vietą iškovojusi grupė „Kazka", galimybę vykti į Tel Avivą atmetė ir ketvirtos vietos laimėtoja grupė „Brunettes Shoot Blondes".

„Eurovizijos" scena jau ne pirmą kartą tampa sąskaitų tarp šalių suvedimo arena.

2017 metais „Eurovizijos" konkursą organizavusi Ukraina neleido atvykti į jos teritoriją Rusijos atlikėjai Julijai Samoilovai pasipiktinusi, kad ši dainininkė koncertavo Kryme po to, kai pusiasalį 2014 metais aneksavo Rusija.

Metais anksčiau Rusiją užrūstino ukrainiečių dainininkės Jamalos konkurse atlikta daina „1944" apie sovietų diktatoriaus Josifo Stalino vykdytą Krymo totorių trėmimą į centrinę Aziją ir kitas tolimas žemes.
2009 metais Gruzija bandė konkurse Maskvoje dalyvauti su daina „We Don't Wanna Put In", bet konkurso organizatoriai Europos transliuotojų sąjungoje (EBU) ją atmetė dėl akivaizdaus žodžių žaismo su rusų lyderio Vladimiro Putino pavarde po 2008 metų rugpjūtį įvykusio Rusijos ir Gruzijos karo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)