Dar savaitgalį atlikėjas Jurgis Didžiulis savo socialiniame tinkle pateikė rekomendacijas, kurios, anot jo, turėtų padėti atlikėjams ateityje neprarasti entuziazmo, o konkurso organizatoriams užtikrinti, kad balsavimas vyktų skaidriai.

Laidoje „DELFI diena“ apsilankęs Jurgis sako, kad linki Jurijui sėkmės, tačiau pats konkursas galėtų remtis kur kas aukštesniais skaidrumo standartais.

„Aš noriu pasakyti, kad skaidrumas yra idealas. Deja, niekada nebus taip, kad 100 procentų bus viskas skaidru ir aš tikrai galiu susitaikyti su tais rezultatais, kuriuos mes šiandien matome. Sveikinu Jurijų su pergale, bet, manau, kad tikrai galima padaryti geriau būtent tam, kad ateityje atlikėjai jaustų entuziazmą dalyvauti šiame konkurse. Visų pirma, dėl to, kad žmonės atstovauja Lietuvai, antras dalykas – turėtų būti aukšti standartai. Čia tikrai nėra akmenuko metimas, bet ateityje viskas tikrai gali būti geriau“, – laidoje sakė J. Didžiulis.

Jurgis Didžiulis

Atlikėjas pabrėžia didžiulį skirtumą tarp dalyvių, kurie atlieka savo kūrybos dainas ir tarp tų, kuriems kūrinius parašo užsienio kompozitoriai.

„Pirmą ir antrą vietas laimėjo atlikėjai, kurie dainuoja užsienio dainas, kurios yra kataloginės ir jas kažkas pasiėmė. Žmonės, kurie ateina ir nori dalyvauti su savo dainomis yra kitoje pusėje, nes jie turi ir pristato savo produktą, į kurį įdėjo daug dvasios ir širdies, bet sąlygos yra skirtingos. Jeigu yra tam tikri saugikliai ir apribojimai, tada gerai“, – tvirtina finale su savo žmona pasirodęs atlikėjas.

Paklaustas apie tai, ar džiaugiasi Jurijaus pergale, J. Didžiulis sakė, kad linki jam tik sėkmės, tačiau kai kurie dalykai vis tik atrodo gana keisti: „Niekas nekvestionuoja, kad jis laimėjo. Aš jam linkiu tik geriausios sėkmės. Bet norint, kad ir toliau būtų entuziazmo, reikia pokyčių. Būtų labai gerai, kad realiuoju metu būtų galima matyti rezultatus. Būtų gerai, jeigu matytume ir komisijos balus. (…) Žinoma, aš, kaip žmogus, kuris žino šią industriją, nenoriu per daug visko viešinti ir kalbėti apie tai, bet tikrai atrodo keista, kai komisijos narys giria tavo pasirodymą, o paskui duoda tik vieną balą. Manau, tokie pokyčiai duotų atsakomybę“, – laidoje sakė J. Didžiulis.

Jurgis Didžiulis, Gintarė Urnikienė

Daug metų muzikos sferoje dirbantis J. Didžiulis pripažino, kad yra daugybė dalykų, kurių dažnas žiūrovas net nežino ir negali įsivaizduoti. Anot jo, nesąžininga yra tai, kad žiūrovai ir kiti konkurso dalyviai negali matyti, kiek balsų jiems skyrė komisijos nariai. Tiesa, ne paslaptis atlikėjui ir tai, kaip vienas su kitu yra susiję patys komisijos nariai ir kai kurie atlikėjai.

„Pavyzdžiui, Leonas Somovas, kuris buvo komisijoje, dirba prie mano žmonos naujos dainos. Ramūnas Zilnys rašo pranešimus tiek Martynui Tylai, tiek kitiems. Tokia yra ta virtuvė. (...) Iš visų rekomendacinių punktų tai yra svarbiausia. Kaip ir politiniuose procesuose, mes norime matyti kuo daugiau užkulisinių dalykų, kas vyksta už kadro. Šiuo atveju, tai būtų gana neskausmingas būdas matyti, už ką komisijos nariai balsuoja“, – tikina J. Didžiulis.

Atlikėjas taip pat užtikrino, kad kitais metais „Eurovizijoje“ nedalyvaus.

„Aš kitais metais tikrai nedalyvausiu, dar kitais metais – irgi ne. Aš šiemet dalyvavau dėl to, kad turėjome idėją, o dėl pačio pasirodymo aš irgi turiu sau priekaištų, žinau, kad daug ką galėjau padaryti geriau“, – sako J. Didžiulis.

Monika Marija

Paklaustas apie nugalėtojo Jurijaus pasirodymą ir kelintą vietą jis galėtų užimti, J. Didžiulis aukštos pozicijos jam nežadėjo: „Aš manau, kad jis bus saugioje pozicijoje, kur nors per vidurį, tačiau jeigu padirbėtų su savo pasirodymu, galbūt viskas bus daug geriau“.

Visą pokalbį žiūrėkite DELFI TV vaizdo įraše.

DELFI primena, kad po šeštadienio vakarą vykusios „Eurovizijos“ filmavimo superfinalo dalyviai Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings paviešino įrašą, kuriuo kreipėsi į savo klausytojus. Žinoma pora pateikė ir keletą savo siūlymų, tarp kurių – ir balsavimo viešinimas.

Jurgis Didžiulis savo „Facebook“ paskyroje sekmadienio popietę dėkojo už palaikymą bei tai, kad klausytojai juos ne tik suprato, balsavo, bet ir dainavo kartu. Taip pat dainininkai dėkojo savo komandos nariams bei visiems, kurie juos lydėjo į nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos sceną. „Ačiū ir visiems atlikėjams už tikrai puikius ir aukšto lygio pasirodymus“, – kolegų scenoje nepamiršo Jurgis Didžiulis. Taip pat jie pridūrė, jog jaučia, kad vakar padarė viską, ką turėjo padaryti. DELFI susisiekus su pačiu J. Didžiuliu, vyras sakė, kad nenorėjo, jog ši žinutė skambėtų kaip negatyvas, nes tai, ką jis norėjo pasakyti yra tiesiog skatinimas įvairovę siūlantiems žmonėms dalyvauti ir daryti vis geriau bei geriau.

Visas pasiūlymų sąrašas:

1. Leisti atlikėjams (konkurso dalyviams) balsuoti vieniems už kitus. Jeigu jau duodi savo kūrybą, galėtum ir balsą turėti vardan kolegiškumo.

2. Viešinti komisijos skirtus balsus.

3. Galvoti apie kitas populiaraus balsavimo alternatyvas. Ne vien skambučiais“, – rašė žinomas atlikėjas.

DELFI primena, kad Jurgis DID & Erica Jennigs, susumavus visus rezultatus, liko ketvirti. Pora pelnė septynis balus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (513)