„Eurovizijos“ konkurso gerbėjas J. Buivydas įvertino abu atrankų lyderius

Bene didžiausias šio konkurso fanas, eurodiena.lt redaktorius bei „Eurovizijos“ dainų konkurso gerbėjų klubo atstovas Justas Buivydas sako, kad Jurijaus daina yra puiki ir tikrai verta vakarykštės pergalės. „Kaip jau ne kartą pabrėžė komisija, tai buvo geriausias popmuzikos kūrinys šioje atrankoje. Kalbant tik apie dainą, ją galima pavadinti šiuolaikiška, vakarietiška ir, be jokios abejonės, atitinkančią eurovizinį standartą.

Pačiai dainai šiek tiek trūksta to „kabliuko“, kuris ją išskirtų iš kitų panašaus stiliaus dainų, jau išrinktų šių metų konkurse (užsienio šalių atrankose), tačiau, stebint pasirodymą gyvai, tuo „kabliuku“ tampa pats Jurijus. Nuostabus balsas, puiki išvaizda ir degančios akys pakelia dainą į daug aukštesnį lygį.

Galbūt reiktų šiek tiek atšviežinti dainos aranžuotę, tačiau pati kompozicija yra puiki. Kalbant apie pasirodymą, kaip ir Jurijus, didelių pokyčių jame nelabai įsivaizduoju. Visas kamerų dėmesys turėtų būti sutelktas į jį. Pašaliniai žmonės scenoje tikrai nėra reikalingi. Pasirodymas kulminaciją pasiekia Jurijui pasiėmus mikrofoną į rankas, tad tuomet norėtųsi, kad fonas iš tokio, koks buvo visą pasirodymą, irgi šiek tiek pasikeistų. Pavyzdžiui, viskas nušvistų balta spalva, kadangi dainos žinutė taip pat yra labai šviesi“, – vardijo jis.

Justas sakė, jog yra įsitikinęs, kad J. Veklenko ir jo komanda viską tikrai apgalvos bei paruoš geriausią įmanomą pasirodymą didžiajai scenai. „Jei ieškočiau kažkokių Jurijaus panašumų į anksčiau „Eurovizijoje“ buvusius pasirodymus, man į galvą pirmiausiai šauna praėjusių metų Vokietijos ir Austrijos atstovai. Abiem atvejais dainininkai atliko gerai sudėliotas vidutinio tempo dainas ir scenoje buvo vieni. Šioms šalims pavyko patekti į geriausiųjų penketuką! Nors „Eurovizija“ kiekvienais metais būna labai nenuspėjama, Jurijaus galimybes Izraelyje vertinu tikrai palankiai.

Vargu ar šiemet pavyks nuskinti pergalę konkurse, tačiau turime visus šansus finale būti kairėje balsavimų lentelės pusėje“, – optimizmo nestokojo konkurso ekspertas.

Justas pro akis nepraleido ir lydere laikytos Monikos Marijos pasirodymo. Anot jo, emociškai šios atlikėjos pasirodymas buvo išties stiprus. „Nuo jos vokalo per kūną bėgiojo šiurpuliukai. Visgi, Jurijus laimėjo tiek žiūrovų sprendimu, tiek ir komisijos, tad nieko kaltinti negalima. Tokiuose konkursuose laimėtojas yra tik vienas.

Galbūt koją pakišo drama su dvejomis dainomis ir kai kurie žiūrovai ar net komisijos nariai mieliau rinkosi balsuoti už Jurijų, kuris su savo vienintele daina atrankoje ėjo nuo pat pradžių ir nesiblaškė. Taip pat, mano nuomone, koją pakišti galėjo ir pasirodymo scenografiją – į sceną atsivežti ekranai vaizdą daugiau gadino, nei gerino. Taip pat pasirodymo pabaigoje norėjosi daugiau veiksmo, tačiau viskas buvo ganėtinai statiška.

Bet kokiu atveju, nesvarbu, ar skaitytojai palaikė Moniką Mariją, Jurijų ar bet kurį kitą atlikėją. Lietuvos atstovas „Eurovizijoje“ jau išrinktas, tad visus pykčius reikia padėti į šalį. Daina ir atlikėjas yra nuostabūs, tad dabar visiems lietuviams reikia susitelkti ir palaikyti Jurijų“, – sakė jis.

Prieš keletą valandų Jurijui sėkmę atnešęs pasirodymas buvo įkeltas ir į oficialų „Eurovizijos“ „Youtube“ kanalą. Čia J. Veklenko daina sulaukė itin daug užsienio šalių gyventojų palaikymo.

Atlikėja Agnė Petravičienė atkreipė dėmesį į kritiką

Pati „Kelias į žvaigždes“ dalyvė ir atlikėja A. Petravičienė „Eurovizijos“ atrankose niekada nedalyvavo, nes sako, kad trūksta pasitikėjimo savimi. Moteris juokėsi, kad pasidalinus savo nuomone ji taip pat tuoj sulauks kritikos, jog neva net nemoka dainuoti.

„Tuoj visi rėks, kad apie muziką nenusimanau, bet man asmeniškai daina, o tiksliau pati muzika, nėra graži. Nieko įsimintino ar užvedančio. Laikausi nuomonės, kad daina yra gera tik vieninteliu atveju – jei ją išgirdus pirmą kartą, vėliau ji pradeda skambėti ausyse. Tuomet net nevalingai pradedame ją niūniuoti ir vis prisimename.

Niekada neužimsime aukštos vietos, jei vis rinksime tokias bespalves dainas, kurios paklausius tuoj pat pamiršti. Jurijaus Veklenko daina, mano nuomone, neturi spalvos. Tesiog daina ir tiek. Žiūrėdama „Euroviziją“ visada mintyse juokdavausi ir galvodavau, kad iš didelio rašto visada išeiname iš krašto“, – kritikos negailėjo ji.

Ir nors, anot Agnės, daina neturi nieko, kas užkabintų, atlikėjui žavesio tikrai netrūksta. „Nenoriu ir įžeisti, bet pati daina ir atlikėjas – nelygiaverčiai partneriai“, – svarstė ji.

Verslininkė Inga Stumbrienė neliko abejinga J. Veklenko žavesiui

Žinoma verslininkė ir modelis Inga Stumbrienė sako, kad J. Veklenko daina ją tiesiog užbūrė. „Nuo pat pirmo karto ją išgirdus supratau, kad mane užbūrė. Ji tikrai mane įtikino. Tiesiog būna taip, kad daina arba patinka, arba ne. Būna ir tokios, kurios tiesiog sukelia kažkokią emociją ir ši yra būtent tokia.

Sužavėjo visas pasirodymas, lyriškumas ir itin profesionalus atlikimas. Labai gražus Jurijaus balsas, skambesys ir emocija, kuri lieka. Taip pat ir pats pasirodymas yra savitas. Būdamas vienas scenoje jis sugeba ją užpildyti ir prikaustyti klausytoją. Labai džiaugiuosi, kad būtent ši daina atstovauja Lietuvai ir tikiu, kad Izraelyje ji bus labai aukštai įvertinta, o gal net padovanos taip ilgai lauktą pirmąją vietą“, – gerų žodžių negailėjo žinoma moteris.

Jau rytoj, pirmadienį,10:30 val Jurijus Veklenko svečiuosis ir DELFI TV studijoje, kur kalbės apie pergalę, laukiantį konkursą ir atsakomybę vykstant į Izraelį atstovauti Lietuvai.

Daugiau apie šeštadienį vykusį superfinalą galite paskaityti ČIA.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (342)