LRT.lt primena, kad po dviejų pusfinalių į „Eurovizijos“ atrankos finalą pateko 8 dainos: Jurijus – „Run With The Lions“, Jurgis DID & Erica Jennings – „Sing!“, Jurgis Brūzga – „CTRL ALT DELETE“, Justina Budaitė-Junà – „Strenght Of a Woman“, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – „Mažulė“, Henry & Tommy Modric – „Neverpart“, Monika Marija – „Light On“ ir Alen Chicco – „Your Cure“.

A. Giržadas sako, kad šeštadienį tikisi sklandaus ir sąžiningo sprendimo: „Tikrai negaliu pasakyti, už ką balsuoti. Kiekvienas už mėgstamą dainininką galės atiduoti po 10 balsų iš vieno telefono. Kaip visuomet, tvarka bus ta pati – savo balus skirs komisija, balsuos žiūrovai, jie virs euroviziniais balais, bus susumuoti ir tikiuosi, be jokių komplikacijų ir nesusipratimų išrinksime nugalėtoją.“

Aptardamas netylančias diskusijas ir pastarasias naujienas, A. Giržadas skatina dalyvius ir žiūrovus atsiriboti nuo skandalų ir vertinti muziką. „Pamirškime įtakos zonas, peštynes smėlio dežėje ir įvertinkime kūrinius“, – sako jis.

Audrius Giržadas

Šią savaitę, likus vos kelioms dienoms iki lemtingo eterio, paaiškėjo, kad su dviem kūriniais „Eurovizijos“ atrankoje dalyvavusi Monika Marija vienos dainos finale nebedainuos. Jos vietą užėmė ir į atranką grįžo dainininkas Alen Chicco.

Visai neseniai žiniasklaidoje taip pat aptarinėta vienu lyderių vadinamo dainininko Jurijaus daina „Run With The Lions“. Rasta įrodymų, kad daina buvo paviešinta anksčiau, nei leidžia konkurso taisyklės, tačiau A. Giržadas tikina, kad pagrindo diskvalifikuoti dalyvį iš atrankos nėra.

„Šiame etape Jurijaus daina nebekelia jokių nesusipratimų, mes gavome visus atsakymus iš dainos prodiuserių iš užsienio, taip pat konsultavomės su EBU. Visais atvejais, kuri daina belaimėtų, jie dar kartą idėmiai peržiūrės kievienos dainos tinkamumą taisyklių atžvilgiu dalyvauti tarptautiniame konkurse“, – sako prodiuseris.

Pasak jo, Europos transliuotojų sąjungos – EBU – atstovai galutinio sprendimo nepasako, nenorėdami daryti įtakos atrankai ar spaudimo rengėjams, dalyviams.

„Šiame etape nėra jokių kliūčių Jurijui dalyvauti atrankos finale. Tai buvo tik dainos demo versija, pasirodžiusi labai specifiniame portale, kuriame kūrėjai gali pasidalinti demo versija. Turime visus įrodymus, kad ši daina tebuvo 6 kartus parsisiųsta profesionalų. Ją buvo parsisiuntę ir lietuviai – sąraše rastume vieną žinomą vardą. Daina nebuvo viešai publikuota – viešas publikavimas turi savus apibrėžimus“, – sako jis.

Nors dažniausiai kaip būsimi laimėtojai minimi keli vardai, A. Giržadas pabrėžia, kad, atsižvelgiant į užsienio gerbėjų komentarus, spręsti dar anksti.

„Galiu pasakyti vieną tarptautinių komentatorių pastebėjimą apie šių metų atranką – mūsų finalas yra labai stiprus. Tik mes esame pratę sakyti, kad neturime ko klausyti, kad viskas blogai, bet čia turbūt mūsų charakteris. Bet užsienyje pastebima, kad mūsų finale tikrai daugiau nei pusė dainų galėtų vykti į didžiąją „Euroviziją“, – sako A. Giržadas.

Jis džiaugėsi ir dėl to, kad iš žiūrovų sulaukė komplimentų dėl patobulėjusios vizualizacijos per pusfinalius.

„Niekam ne paslaptis, kad jau kelis metus pusfinaliams išsinuomojame papildomos įrangos – taip vadinamą cue pilot. Jis leidžia daug tiksliau suprogramuoti kamerų darbą, dainos parodymą, nors režisierius prieš tai dirba kelias dienas, bet viską toliau valdo kompiuteris. Dėl to galima daryti daug pakeitimų, tik svarbu, kad artistas atsistotų į vietą, atsisuktų į reikiamą kamerą. Tada jau dirba tik atlikėjas ir operatoriai“, – apie „Eurovizijos“ techninę pusę pasakoja jis.

„Eurovizijos“ atrankos finalo transliacija prasidės šeštadienį 21 val., o žiūrovai taip pat kviečiami pasiruošimą ir užkulisius stebėti portale LRT.lt.