Kol aštuoni atlikėjai ir grupės siekia geriausiojo titulo ir skaičiuoja paskutines dienas iki paaiškės, kas Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse, kuris šiemet vyks Tel Avive, Izraelyje, komentatoriai nerimsta ir sako, jog kai kurie atlikėjai vis dėlto sulaukia didesnio dėmesio. Kai kuriems užkliuvo ir pusfinalio vedėjos Gabrielės Martirosionaitės žodžiai prieš pristatant J. Veklenko. Neva jam skiriama daugiau pagyrimų, nei kitiems muzikantams.

„Ypatingu balsu apdovanotas vaikinas jau spėjo sužavėti „Eurovizijos“ gerbėjus“. Jo daina jau pusfinalyje ir tik jūs galite atsakyti, ar šis kūrinys galėtų atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“, – dalyvį pristatė vedėja.

Jurijus Veklenko

Tiesa, kai kurie komentatoriai pastebi, jog giriami bene visi, o lemiamą balsą turi būtent žiūrovai. Tai, kad J. Veklenko skiriama daugiau dėmesio, jie vadina absurdu ir siūlė paklausyti ankstesnių laidų įrašų.

Užkliuvęs J. Veklenko ir M. Tylos ryšys taip pat nepaliko abejingų. Kai kurių „Eurovizijos“ gerbėjų manymu, minėtas prodiuseris yra itin įtakingas bei pats sprendžia, kam lemta keliauti į tarptautinį konkursą. Kai kam užkliuvo ir LRT bei tai, jog atrankos tėra iliuzija, o tai, jog laimėtojas jau aiškus, neva, yra faktas.

DELFI susisiekė ir su LRT atstovais. Jiems tokie komentarai jau buvo žinomi. LRT Komunikacijos ir rinkodaros departamento vadovė Rūta Putnikienė sakė, kad kalbos, jog M. Tyla daro didelę įtaką atrankoms, yra laužtos iš piršto.

„Lietuva „Eurovizijoje“ dalyvaus dvidešimtą kartą ir per visą dalyvavimo istoriją nacionalinę atranką Martyno Tylos prodiusuojami atlikėjai yra laimėję 3,5 karto. Tai buvo Sasha Song, dukart Donatas Montvydas ir vieną kartą iš dalies prodiusuojamas Monikos Linkytės ir Vaido Baumilos duetas.

Artėjant nacionalinės atrankos finalui daugėja ir įtampos, tačiau patikiname, kad imamės visų įmanomų priemonių, kad atranka vyktų skaidriai, aiškiai ir užtikrintų labiausiai verto pretendento pergalę. Dėl šios priežasties ketiname kviesti audito atstovus stebėti finalo balsavimo eigą“, – sakė televizijos atstovė.

Martynas Tyla

Tuo tarpu M. Tylai tokios kalbos taip pat nepasirodė rimtu argumentu. „Nusiųsiu tai teisininkams, jei tai yra kažkas rimčiau. Prie ko čia aš? Dirba jaunimas ten ir, jei atvirai, nelabai aš kišuosi į tą „Euroviziją“.

Nesuvokiu, kas norima tuo padaryti. Kam pakenkti? Jei nori kalbėti, tegul, bet kiekvienas už savo žodžius turi atsakyti“, – kalbėjo jis.

Finale dėl galimybės vykti į Izraelį liko kovoti:

Monika Marija su daina „Light On“

Justina Budaitė-Juna

Jurgis Brūzga

Henry&Tommy Modric

Jurijus Veklenko

Monika Marija su daina „Criminal"

Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings

Antikvariniai Kašpirovskio dantys

Išsakyti savo nuomonę taip pat galite ir DELFI apklausoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (407)