Daina „Your Cure“ kviečia sugriauti žmogų supančias sienas, nebijoti būti savimi ir mylėti garsiai, nepaisant aplinkinių nuomonės ir nusistovėjusių stereotipų. Neįgaliojo vežimėlis čia veikia lyg vaizdinė aliuzija į pagijimą, tuo tarpu šokio duetas su juodaodžiu šokėju – simbolis skirties tarp tamsaus ir šviesaus, rašoma spaudos pranešime.

Po pirmojo pasirodymo „Eurovizijos“ atrankų tiesioginiame eteryje, Alen Chicco sulaukė kritikos strėlių iš komisijos pirmininko Ramūno Zilnio, kuris teigė nemanantis, kad vežimėlis yra gera idėja, kurią supras plačioji Europos publika bei net suabejojo, ar savita atlikėjo ekstravagancija didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje padės išsiskirti. Alen Chicco į komentarus apie išskirtinio įvaizdžio kūrimą atkerta: „Manau, klausytojams yra labai svarbu, kad atlikėjas turėtų puikiai atpažįstamą stilių ir jį kryptingai transliuotų visų savo pasirodymų metu. Aš suprantu, ką komisija turėjo omenyje – įvaizdis nėra taip svarbu, kaip kad gera daina bei geras vokalas ir su tuo sutinku. Tačiau jeigu tu atsineši tik dainą ir esi tuščias lapas ant scenos, tai niekam nebus neįdomu.“

Nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje dalyvaujančiam Alen Chicco unikalumas yra svarbiausias atlikėjo būdo bruožas. „Tik būdamas savimi gali būti įdomus kitiems, niekam neįdomu kopijos. Manau, kad žmogus nebūdamas savimi tik kenkia sau, o pasauliui reikia laimingų žmonių. Nuo gebėjimo išsilaisvinti ir būti savimi priklauso gyvenimo kokybė. Laimingas gali būti tik tada, kai darai tai, kas tave džiugina“, – teigia Alen Chicco.

Kiekvieną kartą scenoje žiūrovų dėmesį kaustantis ne tik išskirtiniu vokalu, bet ir originaliu sceniniu įvaizdžiu bei choreografija Alen Chicco šeštadienį nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje pasirodys 05 numeriu. Atlikėjas kol kas neatskleidžia, ar pasirodyme vėl pamatysime tiek diskusijų sukėlusį neįgaliojo vežimėlį bei ar bus kitų pasikeitimų, tad intriga išliks iki pat tiesioginės transliacijos.

Žinoma tik tai, kad „Eurovizijos“ atrankų pusfinalyje prie komandos prisijungs dar viena šokėja, padėsianti scenoje kurti choreografinį pasakojimą apie drąsą mylėti. „Šokant svarbu sinchronas, bet dar svarbiau bendrystė. Ne taip svarbu, kokie šokėjų skirtumai – odos spalva ar šokio stilius, jeigu yra tikslas ir aiški žinutė, manau, žiūrovas ją supras. Išskirtinumai prideda dar daugiau žavesio mūsų pasirodymui“, – sako „X Faktoriuje“ išgarsėjęs atlikėjas.

„Šį vakarą galima tikėtis manęs ant scenos, galima tikėtis, kad aš joje dainuosiu, galima tikėtis, kad aš judėsiu ir galima tikėtis, kad gražiai atrodysiu“, – užuominomis apie pasirodymą „Eurovizijos“ atrankos pusfinalyje kalba atlikėjas. Jis teigia visiškai pasitikintis savo eurovizine komanda: „Su manimi visada yra nuostabūs žmonės. Pasirenku tuos, kuriais tikiu. Ir nėra labai svarbu, ar jie yra profesionalai, ar ne. Juose matau unikalumą ir, man atrodo, kad mene tai yra svarbiausias rodiklis.“

Alen Chicco dėkoja visiems jį palaikantiems klausytojams ir žada ne tik neprarasti savo unikalumo, bet ir skirti savo pasirodymą kaip dovaną kiekvienam žiūrovui: „Kiekvienas atlikėjas kuria savo istoriją, stilių, turi savo charakterį ir skiria save kaip dovaną žiūrovui. Atlikėjas pats yra melodija, kurią kiekvienas klausytojas supranta savaip. Kuo labiau jis išsiskiria tuo, mano manymu, ta melodija suskamba ryškiau.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)