L. Kopania, kuri „Eurovizijoje“ Lenkijai atstovavo jau 2009 m. Maskvoje, šiemet projekte dalyvauja su beveik tokia pačia daina, kuri jau skambėjo Lietuvos nacionalinėje konkurso atrankoje. jastrzabpost.pl rašoma, kad daina „Scars are beautiful“ buvo sukurta jai specialiai ir skelbiama, kad Lidia yra didžiausia Lenkijos viltis ir reali pretendentė važiuoti į didžiąją „Euroviziją“.

LRT pateiktose nacionalinės „Eurovizijos“ atrankų taisyklėse rašoma, kad autorius, užpildęs konkurso paraišką bei pateikęs dainą, turi visiškai atsakyti už dainos autorystę bei garantuoja, kad daina nėra pateikta kitos šalies „Eurovizijos“ konkursinėje programoje. Kadangi minėtoji daina, kurią kūrė švedų kompozitorės Ylva ir Linda Persson pirmiausiai skambėjo Lietuvoje, taisyklės mūsų šalyje nebuvo pažeistos. Manoma, kad problemų dėl tos pačios dainos atlikimo „Eurovizijos“ atrankoje gali turėti lenkė L. Kopania.

Tai, kad daina „Scars are beautiful“ gali skambėti ir Lenkijos nacionalinėje atrankoje V. Iljinaitė vadina absurdu ir mano, kad tai turėtų būti laikoma taisyklių pažeidimu.

„Autorės man dainą pasiūlė dar vasarą. Vėliau kūrybiniame procese šios kompozitorės kartu su manimi nedirbo. Aranžuotę pakeitėme kartu su Kaspars Ansons, nes pirminė versija, kuri buvo siųsta anksčiau, man pasirodė netinkama, o pati daina nesudominanti. Mano dainos autorės pasirašė sutartį su LRT. Vėliau iš nacionalinio transliuotojo prodiuserių sužinojau, kad su ta pačia daina bus pasirodoma Lenkijoje. Nors dainos tekstas pakeistas ir skiriasi aranžuotė, tai – mano daina“, – apmaudo DELFI neslėpė Valerija.

Lidia Kopania / Foto: Scanpix (Various)

Dainininkės manymu, L. Kopaniai gresia diskvalifikacija. Valerija kartu su savo vadybininku jau kreipėsi į Lenkijoje organizuojamą konkursą, prašydami pašalinti Lidios dainą, nusiunčiant pažeidimą įrodančius dokumentus su dainos autorių parašais sutartyje su LRT. V. Iljinaitė neslepia, kad ši situacija nemaloniai privertė jaustis ne tik ją, bet ir visą prie jos kūrinio ir vaizdo klipo dirbusią komandą.

„Niekas nežinojo apie šią situaciją iki tol, kol neišgirdome Lidios dainos per „Youtube“. Mano dainos žodžių autorius, visa tai sužinojęs, buvo ištiktas šoko. Jis net gėrė vaistus, kad nusiramintų. Jis yra dirbęs su muzikos profesionalais, pavyzdžiui su Miley Cyrus, Conchita Wurst, tačiau niekada jam nėra tekę kažko panašaus patirti. Visiems yra didelis šokas, nes niekas nežinojo, kad tokie darbai už nugaros vyksta“, – DELFI kalbėjo Valerija.

DELFI pažymi, kad anksčiau tokio įvykio nacionalinėse „Eurovizijos“ atrankose nėra pasitaikę.

„Eurovizijos“ atrankose besikovusi V. Iljinaitė į projekto pusfinalius nepateko. Projekto finalas nuskambės vasario 23 d.

L. Kopanios daina:

V. Iljinaitės daina:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)