Paklaustas, ar „Eurovizija“ jam labiau darbas, ar šventė, A. Giržadas kalbėjo, kad žmonės ekranuose visą šį konkursą mato kaip nesibaigiančią šventę, tačiau, jis pabrėžė, kad žiūrovai eteryje niekuomet nepamato televizijos žurnalistų nemiegotų naktų, nepavalgymo, pramiegojimo ir bėgimo paskui.

„Jie nemato to didelio ir sunkaus darbo. Šventinis vaizdas, šventiniai reportažai yra padaromi. Net jei nėra šventės, parodome taip, kad žiūrovams būtų linksma ir smagu“, - DELFI kalbėjo jis.

Audriui „Eurovizija“ yra darbas, kuris teikia didelį malonumą.

Paprašytas atskleisti, kokios situacijos tarptautiniame dainų konkurse atrodė kaip didžiausi iššūkiai, A. Giržadas įvardijo, kad pagrindinis iššūkis kasmet išlieka tas pats – įtampos ir spaudimo įveika.

„Iš to kyla visos bėdos, visi konfliktai. Ne iš karto supratau, kas pasidaro su atlikėju. Atrodo, kad įsijungia kitas žmogus. Būna, kad nebegali susišnekėti su artistu ir jo komanda. Prasideda norai ir nenorai, kaprizai: eisiu, neisiu, nedarysiu, nepatinka, patinka. Gal tik trečiais metais supratau, kad tai – dėl begalinio spaudimo“, - pasakojo A. Giržadas.

Pasiteiravus, ar, atlikėjui užsinorėjus paskutinę akimirką keisti įvaizdžio detalę, ir nesant galimybių padaryti, ar Audrius gali atlikėją priversti lipti į sceną, vyriausias LRT televizijos prodiuseris sakė, kad visuomet pasveria, ar jam verta pyktis su atlikėju. „Galbūt man greitai nulėkti į parduotuvę ir nupirkti baltus marškinius ir leisti dėl to atlikėjui jaustis gerai, yra lengviau nei ginčytis ir pyktis. Buvo, kad ir stipriai barėmės, buvo, kad ir iš tikrųjų važiavau pirkti visus naujus rūbus. Aprengėme ir išėjo žmogus“, - pasakojo jis.

Klausiamas, ar kada yra buvę, kad Lietuvos pasirodymas „Eurovizijoje“ buvo pakibęs ant plauko, kai A. Giržadas nežinojo, ką daryti, prodiuseris juokavo, kad prendžiant iš publikacijų antraščių, Lietuvos pasirodymas „pakimba ant plauko kiekvienais metais po porą kartų“.

Ar A. Giržadui kada yra buvę gėda dėl to, ką mes vežėme į „Euroviziją“? „Man yra buvę gėda kartą dėl to, kaip elgėsi žmogus ten nuvykęs. Iš jo juokėsi vietiniai, stebėjosi tarptautiniai apžvalgininkai, bet jis pateko į finalą. Bet dėl to, kaip žmogus elgėsi ten, buvo gėda ir net labai“, - atviravo A. Giržadas.

Pokalbio apie atlikėjų viešuosius ryšius metu Audrius atskleidė, kad, kiek pamena, stipriausiai šia prasme pasiruošusi atstovauti Lietuvai išvyko Ieva Zasimauskaitė.

Paprašytas apibendrintai išsakyti nuomonę apie šių metų nacionalinę atranką, A. Giržadas sakė kol kas negalintis nuspėti, kas taps nugalėtoju.

„Tikrai yra kelios stiprios dainos, kurios nacionaliniame finale varžysis tarpusavyje“, - prognozavo vyriausiasis LRT televizijos prodiuseris.

Pasiteiravus, ar yra buvę, kad A. Giržadas matė aiškią dainą – lyderę, kuri turėtų šansų didžiojoje „Eurovizijoje“, tačiau nebuvo išrinkta nacionalinėje atrankoje, pašnekovas patvirtino, kad taip kartą yra buvę.

Nacionalinėje atrankoje yra buvę atvejų, kai atlikėjai pasitraukia nebaigę kovos. Iš nacionalinių atrankų savo noru yra pasitraukęs Ruslanas Kirilkinas, Erica Jennings, Sasha Song. Skelbiama, kad atlikėjai tokiu atveju turėtų susimokėti baudą. Paklaustas, ar iš tiesų pasitraukusieji susimoka baudas, pašnekovas tikino, kad kantrybė dėl pasitraukimo iš konkurso išseko ir šiemet į atranką neatvykęs atlikėjas susidurs su pasekmėmis.

„Aš iš tiesų žinau ir tikrąsias priežastis, kodėl Erica Jennings pasitraukė iš atrankos. Nors viešai buvo labai gražiai deklaruoti vieni dalykai, o iš tiesų tai buvo kiti reikalai“, - atviravo Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas.

„Kantrybė baigėsi ir šiemet Sashai Song teks sumokėti baudą“, - pasakojo A. Giržadas.

Audrius taip pat pridūrė, kad jei atlikėjas apie ketinimą trauktis praneša iš anksto, LRT į tai atsižvelgia.

„Bet kai iš vakaro gauni žinutę: nedalyvausiu... Tai mes taikysime visas baudas“, - įspėjo vyriausiasis LRT televizijos prodiuseris.

Visą pokalbį rasite DELFI TV reportaže:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)