„Mūsų teisininkai jau vykdo šį procesą“, – DELFI patikino delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas.

„Formaliai kol kas mes dar neišsiuntėme to prašymo, tačiau jis bus. Pats atlikėjas nei tą dieną, nei kitą nebuvo pasiekiamas. Tiesiog parašė žinutę iš vakaro, o kitas dienas po to nekėlė telefono ragelio“, – tikino pašnekovas.

Kadangi panašių situacijų nacionalinėse atrankose jau būta ir anksčiau, A. Giržadas su komanda nusprendė nebetoleruoti tokio elgesio ir elgtis taip, kaip nurodo projekto taisyklės.

„Šitaip pastoviai elgdavosi Ruslanas Kirilkinas, o pernai garsų pareiškimą pareiškė ir Erica Jennings. Dabar jau nusprendėme, kad jau gana būti pakantiems. Taisyklėse tai parašyta jau seniai, tik žiūrėdavome į tai atlaidžiau. Na, bet kiek galima. Iš Sasha Song bus prašoma 2000 eurų – čia ne vieta deryboms“, – DELFI kalbėjo A. Giržadas.

Nacionalinės „Eurovizijos“ konkurso taisyklėse nurodoma, jeigu Atlikėjas (-ai) nurodytu laiku neatvyksta į Konkurso atrankinių turų ir finalo koncertų repeticijas, įrašus ar transliaciją ir nepateikia svarbią priežastį (liga, artimojo netektis ar pan.) įrodančių dokumentų, LRT turi teisę pašalinti Atlikėją iš Konkurso ir skirti 2000 eurų baudą.

DELFI ketvirtadienį su Sasha Song susisiekti nepavyko – atlikėjas nekėlė telefono ragelio.

Primename, kad Sasha Song konkurse nusprendė nebedalyvauti paskutinę sekundę.

Kaip tą vakarą DELFI sakė pats atlikėjas, jis buvo priverstas taip pasielgti dėl ne nuo jo priklausiusių priežasčių. Sutartu metu jis iš prodiuserio negavo tinkamos aranžuotės.

„Aranžuotė nebuvo atlikta iki galo ir muziką gavau tik su balsu, o pagal „Eurovizijos“ taisykles dainuoti su įrašytu balsu negalima. Tokiame svarbiame renginyje kaip „Eurovizija“ troškau dalyvauti ne tik sukurdamas šou, kuriam labai ruošiausi, bet ir galėdamas pateikti klausytojui aukščiausios kokybės muziką“, – sakė jis.

Anot žinomo dainininko, pateikti tik vidutinį savo darbo rezultatą jis nenorėjo, todėl teko pasitraukti.

Primename, kad būtent šis atlikėjas Lietuvai atstovavo tarptautiniame „Eurovizijos“ konkurse dar 2009-siais metais.

Minėto filmavimo akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)