Komisijos ir TV žiūrovų favorite tapo Monika Marija, mažiausiai palaikymo sulaukė Valerija Iljinaitė. Tiesa, nors ir buvo parodytas pasirodymo įrašas, paskutinėje atrankoje - atlikėjų pristatyme TV žiūrovams nebuvo galima balsuoti už atlikėją Gabrielę Rybko. Kodėl daugelio nuostabai mergina staiga buvo pašalinta iš nacionalinės atrankos, skaitykite čia.

Plačiau apie balsavimo rezultatus - galerijoje:

Naujus atrankų dalyvius šįkart vertino muzikos ekspertas Ramūnas Zilnys, atlikėjas Vilius Alesius ir dainininkė Jurga Šeduikytė.

Šį vakarą pasirodžiusieji turėjo galimybę patekti tarp tų, kurie bus vienu žingsneliu arčiau 64-ojo „Eurovizijos" dainų konkurso scenos Izraelyje, Tel Avive.

1. Valerija Iljinaitė „Scars are Beautiful"

Dainą apie randus pasirinkusi atlikėja sulaukė nemažai gerų žodžių. „Man patiko teatrališkas pasirodymas ir tai, kad tu eini per asmeninę istoriją, bet pritrūko bendravimo su vaikinu (šokėju).

Reikėtų ir mažiau įtampos. Kai žmogus pasakoja apie tai, kas buvo sunku, jis to nebeišgyvena“, – sakė jis.

Pati atlikėja dar prieš savo pasirodymą išdavė, kad šioje dainoje galima rasti nemažai jos pačios išgyvenimų ir skaudžių patirčių, kurios galiausiai žmogų sustiprina kaip asmenybę.

2. Indrė Juodeikienė „Bad Opinion"

„Galbūt atrastum savo klausytojus ten („Eurovizijoje“), bet man tikrai kažko trūko“, – įspūdžiais pradėjo dalintis V. Alesius.

Jam pritarė ir kiti komisijos nariai. Tiek jis, tiek ir J. Šeduikytė sakė, kad atlikėjai trūksta žinutės, kurią ji perduotų savo daina.

„Tokių kūrinių tikrai būna „Eurovizijoje“ ir jiems kartais neblogai sekasi“, – sakė R. Zilnys, prisiminęs, kad būtent Indrė anksčiau priklausė merginų grupei „Queens of Roses“.

3. Alen Chicco „Cure"

„Eurovizijos“ atrankų komisijos senbūvis R. Zilnys sakė, kad tai, jog atlikėjas yra ekstravagantiškas, didžiojoje konkurso scenoje nebus išskirtiniu ženklu.

Daugelis nuščiuvo kai ryškusis atlikėjas Alen Chicco sėdo į neįgaliojo vežimėlį, tačiau tebuvo režisūrinis pasirodymo elementas.

„Šiaip man patiko tikrai, bet buvo neaiškumų pasirodyme“, – sakė J. Šeduikytė bei davė patarimą į pagalbą pakviesti režisierių, kuris išbaigtų pasirodymą scenoje.

4. „Queens of Roses" „Runaway"

Puikiai muzikoje nusimanantis R. Zilnys sakė, kad „Queens of Roses" yra jo mėgstamiausia merginų grupė nuo tada, kai jos pasirodė pirmąkart atrankose.

Tačiau šįkart merginos pasirodė ne trise, o penkiese. „Galbūt ir Gabrielę (atrankų vedėją G. Martirosionaitę) paimtumėte į savo pasirodymą?“, – juokaudamas klausė R. Zilnys.

Tiesa, V. Alesius pastebėjo, kad šiam pasirodymui trūksta tikslesnio scenarijaus.

5. Živilė Gedvilaitė „Learn from your Love"

Ž. Gedvilaitė sulaukė nemažai komplimentų dėl puikiai išdainuotų aukštų natų ir gero balso. Tačiau, anot R. Zilnio, merginai reikėtų daugiau judėti ir nestovėti vienoje vietoje viso pasirodymo metu.

„Jei netyčia nutiktų taip, kad praeitumėte į kitą etapą, patarčiau pasiimti „Queens of Roses“ telefono numerį, o suknelę, kaip ir jų, jau turite“, – šmaikštavo muzikos ekspertas.

6. Elizabeth Olshey „Never Enough"

R. Zilnys prisiminė, kad būtent ši atlikėja iš tiesų groja džiazą, nors „Eurovizijos“ konkursui pasirinko ir pop kūrinį.

„Ji daug eksperimentuoja ir ieško kitokių skambesių, kas man tikrai labai patinka“, – sakė komisijos narys.

Kaip ir R. Zilnys, kiti komisijos nariai palinkėjo Elizabeth Olshey keliauti į kitą etapą ir parodyti dar daugiau savo balso galmybių, jei konkurencija atrankose nebus pernelyg stipri.

7. Gabrielė Rybko „Lay it Down"

„Aš nepasakyčiau, kad ši daina yra labai šiuolaikiška. Tokių dainų yra daug „Eurovizijoje“. Manau, kad viskas yra gerai.

Viskas tikrai gerai padaryta, bet kai vakaro pabaigoje pradedi galvoti, kaip vieną dainą atskirti nuo kitos, nebežinau“, – sakė R. Zilnys ir pastebėjo, kad šią dainą reikėtų gerokai patobulinti, kad ji taptų įsimintinesne.

J. Šeduikytė sakė, kad jai pasirodymas patiko, o tai, jog atlikėja dainavo užkimusiu balsu, rodo, kad dainuoti ji gali ir nori.

8. „Saulės kliošas" „Laiko mašina"

Autorinę dainą atlikusi žinoma grupė iš J. Šeduikytės išgirdo ne vieną komplimentą. Atlikėjai patiko atlikimas ir daina, o V. Alesiui – lietuvių kalba.

R. Zilnys sakė, jog šiame pasirodyme viskas buvo gerai, o devintasis kartas, kai „Saulės kliošas“ dalyvauja atrankose, turėtų būti sėkmingas.

9. Soliaris&ForeignSouls „Song of my Life"

Šis pasirodymas sulaukė nemažai simpatijų, o R. Zilnys su šypsena sakė, jog jei komisija kalba apie aprangą ir siūlo pakeitimus čia, tai reiškia, jog su muzika viskas yra gerai.

„Pasirodymas buvo tikrai geras ir vertas keliauti toliau“, – sutiko komisija, nors R. Zilnys dar užsiminė, jog pačiam pasirodymui trūksta kulminacijos.

10. Monika Marija „Light On"

„Prieš keletą metų labai sunkiai susirgau ir atsidūriau ligoninėje. Gydytojai sakė, kad, ko gero, teks atsisveikinti.

Turėjau laikrodį prieš akis ir maldavau, kad nors dar vieną valandą ištverti. Tačiau praėjo dvi savaitės ir dabar esu laiminga“, – apie savo pasirodymą ir jį įkvėpusį sunkų laikotarpį pasakojo jaunosios kartos atlikėja Monika Marija.

Tiesa, Monika Marija „Eurovizijos“ atrankose dalyvauja su dviem kūriniais ir R. Zilnys pastebėjo, kad būtent šis kūrinys yra geresnis bei vienas stipriausių kūrinių šiame konkurse apskritai.

11. Henry &Tommy Modric „Neverpart"

Vienu didžiausių netikėtumų tapo džiazą dainuojantis atlikėjas Tomas Sinickis, tačiau komisija prasitarė, jog tai vienas mėgstamiausių jo muzikinių stilių.

Ir nors „Eurovizijoje“ politinė tema yra uždrausta, jie pastebėjo, jog Henry &Tommy Modric dainavo apie vieną didžiausių aktualijų šiomis dienomis -„Brexit“.

Humoro jausmo nestokojantys vaikinai pastebėjo, kad į konkursą Izraelyje vyks net ir nepraėję visų atrankų, o to, kad daina apie Brexit“, jie gali ir neišduoti.

Komisijos balsai:

12 balų – Monika Marija

10 balų – „Saulės kliošas"

8 balai – Henry &Tommy Modric

7 balai – „Queens of Roses", Živilė Gedvilaitė ir Soliaris&ForeignSouls

4 balai – Alen Chicoo

3 balai – Gabrielė Rybko

2 balai – Valerija Iljinaitė

1 balas – Indrė Juodeikienė

0 balų – Elizabeth Olshey


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (691)