Kaip jau tapo įprasta, atrankose savo jėgas išbandė ne tik vardą muzikos versle turintys atlikėjai, bet ir scenos naujokai. Jų pasirodymus šįkart vertino muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys bei dainininkės Rasa Bubulytė ir Giedrė Kilčiauskienė. Nacionalines „Eurovizijos“ atrankas šiemet patikėta vesti puikiai televizijoje žinomiems veidams – Gabrielei Martirosianaitei ir Giedriui Masalskiui.

Balsavimo rezultatai

Po dalyvių pasirodymų komisija iškart paskelbė savo balsus. Žiūrovai savo nuomonę galėjo reikšti visos „Eurovizijos“ atrankos transliacijos metu. Laidos gale paaiškėjo ne tik jų balsai, bet ir bendra komisijos-žiūrovų lentelė. Paaiškėjus galutiniams rezultatams tapo aišku, kas keliauja į kitą etapą, o kam su projektu atėjo laikas atsisveikinti.

Komisijos verdiktas:

12 balų – Juna
10 balų – Edgaras Lubys
8 balai – Lukas Bartaška
7 balai – Paola Hart
6 balai – Emilija Gogolytė
5 balai – Gražvydas Sidiniauskas
4 balai – Giedrius Nakas
3 balai – „Original Copy“
2 balai – Justina Žukauskaitė
1 balas – Donata&BingBang
0 balų – „Tiramisu“, BANZZZAI, Valdas Lacko

Žiūrovų verdiktas:

12 balų – Edgaras Lubys
10 balų – Emilija Gogolytė
8 balai – „Tiramisu“
7 balai – „Original Copy“
6 balai – Donata&BingBang
5 balai – Lukas Bartaška
4 balai – Justina Žukauskaitė
3 balai – Valdas Lacko
2 balai – Juna
1 balas – Gražvydas Sidiniauskas
0 balų – Paola Hart, BANZZZAI, Giedrius Nakas

Galutiniai rezultatai:

12 balų – Edgaras Lubys
10 balų – Emilija Gogolytė
8 balai – Juna
7 balai – Lukas Bartaška
6 balai – „Original Copy“
5 balai – Paola Hart
4 balai – „Tiramisu“
3 balai – Donata&BingBang
2 balai – Gražvydas Sidiniauskas
1 balas – Justina Žukauskaitė
0 balų – Valdas Lacko, BANZZZAI, Giedrius Nakas

Šios atrankos lyderiais tapo Edgaras Lubys, Emilija Gogolytė ir Juna. Su projektu šeštadienio vakarą atsisveikino net 7 dalyviai: Valdas Lacko, BANZZZAI, Giedrius Nakas, Justina Žukauskaitė, Gražvydas Sidiniauskas, Donata&BingBang ir „Tiramisu“.

„Tiramisu“ – „The smell of your eyes“

Pirmieji į sceną lipo išskirtinės išvaizdos grupė, išsiskyrusi savo paslaptingu įvaizdžiu ir mistišku pasirodymu.

„Turiu prisipažinti, kad, pamačiusi kaukėtą jūsų narį, išsigandau“, – po pasirodymo išsidavė vedėja Gabrielė ir žodį perdavė komisijos nariams.

„Na, manau, kad kaukėtasis narys nėra baisus, o veikiau juokingas“, – šyptelėjo Giedrė ir tęsė.

Tiramisu

„Toks balsas man nėra priimtinas. Kai kurios natos labai ekspresyvios, gaila, kad galiu kalbėti tik apie natas, nes, deja tik tiek supratau“, – rėžė vokalistė.

Savo kolegei antrino ir dainininkė Rasa. „Šįkart aš pilnai sutikčiau su Giedre. Pasižymėjau, kad turite daug vokalinės jėgos ir man pasirodė, kad tikrai tikite savo daina, tik nežinau, ar tuo patikės ir žiūrovai“, – teigė ji.

Komisijos vertinimus apibendrino muzikos apžvalgininkas Ramūnas. „Pirmiausia – geras grupės pavadinimas, nes jis būtų atpažįstamas visame pasaulyje. Deja, tik tiek man ir patiko jūsų pasirodyme“, – sakė jis.

Giedrius Nakas – „Klaidos“

Antrasis į sceną lipo žinomos grupės narys, kuriam savo balsais pritarė dvi merginos.

„Man, kaip ir daugeliui, buvo didelė staigmena, kad Giedrius čia pasirodo kaip solo atlikėjas, nes mes geriau jį žinome kaip „Saulės kliošo“ narį. Žinau, kad atrankoje pasirodo ir jūsų grupė, tad bus įdomu, jeigu į kitą etapą pateksite ir jūs, ir „Saulės kliošas“, – šyptelėjo Ramūnas ir tęsė.

Giedrius Nakas

„Ko gero, neužgausiu jūsų, pasakydamas, kad nesate pats stipriausias vokalistas pasaulyje. Kita vertus, „Eurovizijoje“ tokios dainos kartais irgi iššauna“, – dalyvį drąsino jis.

Justina Žukauskaitė – „Hit me harder“

Trečioji „Eurovizijos“ atrankos sceną išbandė Justina, kuri žiūrovams gali būti atpažįstama iš populiarių muzikinių projektų. Tiesa, lyrinis merginos pasirodymas, anot komisijos, nublanko prieš kūrinio pavadinimą, kuris sukėlė dviprasmiškus jausmus.

„Nesu didelėje euforijoje, kai moteris dainuoja „Mušk mane stipriau“. Turiu abejonių, kaip tai būtų interpretuojama „Eurovizijoje“. Nepaisant to, Justina, man patinka jūsų balso tembras, jis gana specifinis, gana mielas. Kalbant apie kūrinį, jums šalia scenoje kažko reiktų, nes yra vietų, kuriose jūs neturite, ką veikti“, – pastebėjo Ramūnas.

Justina Žukauskaitė

Pasirodo, kaip tikino dalyvė, jos daina turėjo socialinę žinutę. „Ačiū Dievui nei man, nei mano šeimai neteko susidurti su smurtu. Tačiau yra moterų, kurioms teko. Savo daina norėjau pasakyti, kad galima rėkti: „Mušk mane!“, o aš vis tiek visa tai atkentėsiu ir stovėsiu“, – pasakojo atrankos dalyvė.

„Užjaučiu tas moteris, tačiau nepritarčiau, šiai išsakytai frazei. Nepaisant to, jūsų žinutę supratau. Kiekvienas atlikėjas gali dainuoti taip, kaip jam patinka“, – sakė muzikos apžvalgininkas.

„Jūsų balsas skamba puikiai, turite gražų balso tembrą. Tikrai sveikinu jus su jūsų pasirodymu“, – drąsino Rasa.

Lukas Bartaška – „River of hope“

Netrukus po to į sceną žengė Franku Sinatra besižavintis dalyvis. „Nepretenduoju būti kritikas, bet tavo balsas nelietuviškas ir man tai labai patinka“, – gyrė atrankos vedėjas Giedrius.

„Lukai, buvai pristatytas tarsi senamadiškas muzikoje. Žinok, ne, tu turi tiesiog gerą skonį“, – taip pat teigiamų komentarų negailėjo Giedrė.

Lukas Bartaška

„Man labai patinka jūsų balsas ir linkiu jums sėkmės“, – sakė Rasa.

„Kalbant apie dainą, pastaruoju metu į madą yra grįžęs paprastumas. O šioje dainoje būtent ir matau daug tokio grožio“, – džiaugėsi Ramūnas.

Paola Hart – „I'll Be Alright“

Aukštomis natomis nustebinusi dalyvė sulaukė ne tik liaupsių, bet ir lašelio kritikos.

„Aš šiek tiek esu užsisvajojusi. Pamaniau, kad tai balsas, skirtas šiam laikmečiui, tada pradėjau mąstyti, kad jūs negailite savęs. Nepaisant to, mane apėmė dviprasmiški jausmai“, – svarstė Giedrė.

Paola Hart

„Daina visai nieko. Jūsų pasirodymas yra per vidurį, atrodo, kad jūsų sceninis vaizdas nėra išbaigtas. Jūs parodote keletą judesių, o paskui stovite. Su balsu – man viskas gražu. Tačiau pusę laiko aš save pagavau žiūrint, kaip jūs tempiat tą aukštą natą ir susidarė įspūdis, kad jūs vargstat, o to džiaugsmo lyg ir nebelieka scenoje“, – sakė Ramūnas.

Valdas Lacko – „Dare“

Ne vienerius metus šio konkurso atrankose pasirodantis dalyvis buvo atpažintas ir komisijos narių tarpe.

Valdas Lacko

„Valdą pažįstu jau kelerius metus, todėl manau, kad jis neįsižeis, kai tai pasakysiu. Pirmą kartą jis dainavo su kostiumu ir traukė tikrą šlagerį, už jo važinėjo traktorius, o visa Lietuvą jį įsimylėjo. Valdas nusprendė, kad jam dabar reikia į sceną eiti su popmuzikos kūriniais, tačiau kai jis bando būti šiuolaikiškas, man atrodo, kad tai nenatūralu ir neorganiška. Netikiu, kad šis kūrinys jums tinka“, – kalbėjo Ramūnas.

Kolegai antrino ir Giedrė: „Linkiu sėkmės atrasti save vėl iš naujo. Įsimintinesnis man buvo taip pat tavo pirmas bandymas“, – šyptelėjo ji.

Emilija Gogolytė – „Riddle“

Ši dalyvė buvo viena iš nedaugelio, kurių vardas nei klausytojams, nei komisijai nebuvo žinomas. Nepaisant to, atlikėjos debiutas įvertintas teigiamai.

„Kiek tau metų? Devyniolika? Man pasirodei kur kas jaunesnė. Kaip pradžiai, manau, kat tai yra stipru. Ar tai stipru „Eurovizijai“? Man norėjosi daugiau stiprybės scenoje, tad palinkėsiu tau sėkmės“, – sakė Giedrė.

„Man patiko. Jūs man esate mįslė, kaip ir jūsų dainos pavadinimas. Bet nieko negaliu pasakyti neigiamo apie jūsų pasirodymą“, – šypsojosi Rasa.

Emilija Gogolytė

„Jūs esate vienintelė, apie kurią neteko girdėti nieko. Mano nuostabai, man daina labai patiko. Noriu pridurti tik tiek, kad jūsų pasirodymas dar šiek tiek žalias, jūsų kūrinys tikrai turi potencialo, tik jam reiktų kažko pridėti. Man padarė įspūdį jūsų laisva, valiūkiška laikysena scenoje, jus myli kameros. Man šį vakarą esate atradimas“, – komplimentus žarstė Ramūnas.

Edgaras Lubys – „To the sky“

Scenos senbuvis Edgaras, komisijos nuomone, kūrybine prasme grįžo prie savo šaknų.

„Edgarai, jūsų daina mane nunešė į kokius 1993 metus, kuomet vykdavo diskotekos po atviru dangumi. Visa tai man priminė tą nuotaiką, manau, kad turėtumėte pereiti į kitą etapą“, – žavėjosi Rasa.

Edgaras Lubys

„Galite kalbėti, ką norite apie šią dainą, tačiau ji turi lengviausiai įsimenamą priedainį. Jį išgirdau grimerinėje ir netrukus pradėjau niūniuoti. Man smagu, kad Edgaras grįžo prie savo šaknų. Man labai patiko šis kūrinys“, – kolegei antrino Ramūnas.

Donata Virbilaitė – „Doing The Loop“

Į sceną lipo ir gana žinoma dainininkė Donata Virbilaitė, kuri ilgą laiką gyveno ir kūrė Anglijoje. Atrankoje atlikėja pasirodė šlubuodama, mat patyrė skaudžią kojos traumą – pasitempė raiščius.

Donata Virbilaitė

„Aš manau, kad visa tai yra gana populiaru. Jūs skleidžiate gerą energiją, į tokią muziką norisi linguoti, ji nėra senamadiška. Tiesa, jeigu tai reiktų tobulinti, gal reiktų daugiau judesio, gal vertėtų ir kitas merginas margiau aprengti. Nepaisant to, man buvo linksma“, – šyptelėjo Ramūnas.

„Sutinku, kad buvo linksma, nežinau, ar tai mano muzika, bet „Eurovizijai“ toks kūrinys puikiai tinka. Energijos iš jūsų neatimsi, netrukdė net ta koja. Matosi, kad tikėjote savo daina“, – pabrėžė Rasa.

Gražvydas Sidiniauskas – „Another Movie“

Ne pirmą kartą atrankos scenoje matomas Gražvydas prisipažino jautęs didžiulį jaudulį.

„Ar tokia daina yra išskirtinė tiek, kad galvotum, jog ji gali vykti į „Euroviziją“, nesu tikras. Nesuprantu, kodėl Gražvydas dreba, nes man to nesimatė ir nesijautė. Man atrodė viskas įprasta, jis padarė tai, ką ir kaip reikia. Nors daina man atrodė kaip tūkstantis kitų, tad nežinau, ar tai „ta“ daina“, – dvejojo Ramūnas.

Gražvydas Sidiniauskas

Kolegai antrino ir Giedrė. „Klausiausi ir galvojau, ką tau pasakyti. Manau, kad turėtum pereiti į kitą etapą, tačiau yra ką tobulinti. Manau, kad esi gana geras vokalistas, todėl pasiklausyk pats, ką galima būtų išgauti, siekiant šiurpo. Šiurpas ateina ne nuo technikos, o nuo širdies, energetikos, o ją tikiu, kad tu turi“, – drąsino dalyvį ji.

Justina Budaitė – „Strength of a woman“

Stipriausiu šio vakaro pasirodymu pavadintas Justinos kūrinys jai suteikė pasitikėjimo keliauti toliau.

„Kaip man gera būna, kai matau adekvatumą, situacijos suvokimą, kuomet žinai, kaip turi atrodyti, ką kalbėti. Tu esi savo vietoje, esi muzikoje. Puiku, sėkmės tau“, – džiaugėsi Giedrė.

„Jūs esate nuostabi. Viskas buvo puiku, žavu. Turite energiją, labai stiprų balsą, net nėra ką kalbėti, jūs tikrai eisite tolyn“, – kalbėjo Rasa.

Justina Budaitė

„Kalbant apie dainą, man patiko jos žinutė, ji lengvai feministinė. Ji lengviausiai skambanti iš visų šiandien buvusių kūrinių. Jeigu turite galimybę, pasikvieskite kažką į sceną, nes nežinau, ar tikrai pilnai išlaikote žiūrovo dėmesį. Nepaisant to, kol kas tai yra geriausias vakaro pasirodymas“, – tikino Ramūnas.

Banzzzai – „I Don't Care“

Paulius Šinkūnas, kuris atrankose dalyvauja ne tik kaip šis personažas, bet ir kitame numeryje su kolega, sulaukė daugiau kritikos, nei liaupsių.

Banzzzai

„Pauliui tikrai pavydžiu, nes ji tikrai akivaizdžiai turi daug laisvo laiko. Tuo galima žavėtis ir dėl to galima paploti. Mano akimis, kitas jūsų pasirodymas su kolega yra stipresnis. Šis nėra blogas, tačiau visa tai man primena į „Gangnam style“, – vertino Ramūnas.

„Šoki labai puikiai ir pats tai žinai. Ši dalis buvo gera, bet maniau, kad esi gilesnis žmogus. Kita vertus, jei tau taip norėjosi, vadinasi, taip ir turėjo būti. Nežinau, ar galėtum atstovauti Lietuvai“, – svarstė Giedrė.

„Original copy“ – „Power of Sounds“

Paskutinieji į atrankos sceną lipo muzikiniuose projektuose išgarsėjusi grupė.

„Labai nuogąstavau, kad paskutinė daina nuskambės minorine nata, bet jūs pakeitėte mano mintis. Buvote linksmi, energingi, jūs derate tarpusavyje. Daina man labai patiko“, – sakė Rasa.

„Matyt, turiu viską sugadinti. Jie moka dainuoti, tačiau, manau, kad tai yra tas atvejis, kai atlikėjai yra stipresni, nei daina. Jūsų tekstas gerai apgalvotas, apie muzikos galią, tik buvo viena vieta, kur turėjo ploti publika, tačiau plojo vos vienas kitas žmogus, matyt, nepavyko užkabinti publikos. Man atrodo, kad jums reikia tiesiog geresnės dainos“, – sakė Ramūnas.

Original copy
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (284)