„Įrašėme laidą ir pamatėme daug spragų. Yra darbas su publika ir darbas su kameromis. Tas dalykas, tarp mūsų kalbant, yra rezgamas jau kelis metus. Mes pernai žiūrėjome „Eurovizijos“ finalą ir pastebėjome, kad labai daug dėmesio filmavimo komanda skiria publikai, jos dainavimui. Šiuo atveju mes jaučiame pranašumą ir pareigą tą energiją ištraukti iš žmonių“, - pasakojo Jurgis.

Paklausti apie konkurentus, kaip juos vertina, atlikėjai patikino dar neperklausę visų dainų ir nelabai galintys apie tai komentuoti, tačiau sako pastebėję, kad laidoje, kurioje jau nusifilmavo, pasirodė keletas stiprių atlikėjų.

„Televiziniam žiūrovui patinka matyti, kaip žmonės yra sudirbami komisijos į miltus. Kartais matai, kad komisija nežino, apie ką šneka. Jie nori tiesiog surasti tavo silpną vietą ir durti peiliu. Kai esi ten, LRT, jauti, kad žmonės jaučia baimę, kai muzika yra ne apie tai. Man gaila. Trūksta konstruktyvumo“, - atviravo J. Didžiulis.

E. Jennings sakė, kad svarbu, ką ir kaip komisija atlikėjams pasako. Anot jos, kritika yra gerai, tačiau ji turi būti konstruktyvi.

„Yra svarbu, ką tu pasakai, bet dar yra labai svarbu kaip. Reikia kalbėti su šiluma“, - įsitikinusi ji.

„Žmonės įklimpsta į tą žaidimą, jie privalo konkuruoti. Tai daroma muzikos ir vienybės sąskaita. Tai tiesiog yra konkurencinė aplinka. Norisi daugiau žmogiškumo. Ar tai išvengiama, ar ne, sunku pasakyti. Aš tai gerai pajutau 2010 metais, kai laimėjom su "InCulto". Buvo taip, kad žmonės pabučiuoja, o po to už nugarų apkalbinėja. Sporte aš suprantu, o muzikoje tai truputį keista“, - kalbėjo J. Didžiulis.

Pernai Erica jau po pirmosios atrankos pareiškė nebedalyvausianti toliau, nes, anot jos, tai tėra žaidimas, kuriame stengiamasi pažeminti. Paklausta, kas pasikeitė, kad šiemet ji ir vėl dalyvauja atrankoje, atlikėja sakė, jog pasikeitė pačios atrankos.

„Mačiau, kad komisija mūsų laidoje žinojo, apie ką kalba. Man buvo malonu. Buvo gera komisija. Man tai yra svarbu. Malonu, kad gavau vertinimą iš profesionalų. Jie mokėjo konstuktyviai kalbėti“, - pasakojo E. Jennings, tačiau Jurgis patikslino, kad tai nebuvo priežastis, dėl kurios ji nusprendė šiemet dalyvaut atrankose.

„Priežastis yra ta, kad tai yra gerai žmonėms, nes tai – gydo. Mes turime idėją ir norime, kad Europa dainuotų šią dainą. Tai yra darbas, kurį esame nusprendę padaryti dėl pačios idėjos. Nereikia neigti, kad atrankų užkulisiuose yra labai daug interesų. Tai yra žmonės, kurie balsuoja, nes turi piniginių santykių, arba profesinius, arba yra skolingi. To daugelis nemato. Tai yra priežastis, dėl ko Erica pernai atsisakė dalyvauti. Kai žmogus sako, kad jam nepatinka tavo daina, bet iš tikro tai turi kažkokį interesą taip sakyti. Ir tu negali apie tai kalbėti, yra labai sunku. Bet kai šiemet norime, kad visa Europa dainuotų kartų, sakai gerai, tai yra tiesiog darbas, kurį mes esame nusprendę padaryti vardan idėjos. Bet vis tik atrankų metu turėtume stengtis, kad būtų kuo mažiau interesų, komisijai derėtų juos deklaruoti. Kuris atlikėjas su kuo dirba, su kokia agentūra. Čia jau būtų gera pradžia. Toliau - paviešinkite balsavimų rezultatus. Sistema niekada nebus ideali, bet visada galima tobulinti“, - DELFI TV studijoje kalbėjo Jurgis.

Visą pokalbį apie konkursą, jo užkulisių paslaptis ir pasiryžimą laimėti galite pamatyti čia, laidoje "Eurovizija: gal pagaliau?"

„Pagaliau turime tokią dainą, kurią atliekame abu kartu, nes tikime, kad ji gali nugalėti „Eurovizijoje“. „Sing!“ – tai kūrinys apie dainavimo galią, apie tai, ką dainavimas gali suteikti klausytojui: vienybę, taiką, ramybę, prasmę ir bendrystę“, – teigia Erica Jennings.

„Atlikimas, apranga, estetika, nuotraukos, vaizdo klipas – svarbios yra visos detalės. Tikime, kad mums pavyks viską įgyvendinti ir daina „Sing!“ tinkamai suskambės ne tik atrankose, bet ir „Eurovizijos“ finale Izraelyje. Ši daina, nepaisant nesantaikos ir politinių konfliktų, neša išskirtinę bendrumo ir vienybės žinią“, – teigia atlikėjai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)