Trečiosios nacionalinės "Eurovizijos" atrankos balsavimo rezultatai:

Su nacionalinėmis atrankomis atsisveikinti teko Dagnai, Sofijai Eitutytei, Kali, "120", "Laimingu būti lengva", "La Forza" ir Voldemarui Petersonui. Trečiosios nacionalinės atrankos favoritu tavo Jurijus, kovą dėl bilieto į tarptautinį dainų konkursą taip pat tęs Monika Marija, Jurgis Did & Erica Jennings, "Antikvariniai Kašpirovskio dantys", Cheri ir Jurgis Brūzga.

Komisijos favoritai - Jurijus, Monika Marija bei Jurgis Did & Erica Jennings, TV žiūrovų favoritais tapo tie patys atlikėjai, Jurijus, Jurgis Did & Erica Jennings bei Monika Marija.

Šį vakarą vedėjai Gabrielė Martirosionaitė bei Giedrius Masalskis pristatė ir trečiosios atrankų laidos komisijos narius. Šįkart komisijoje - tik muzikos pasaulio vyrai: muzikos prodiuseris bei kūrėjas Leonas Somovas, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys bei renginių vedėjas, režisierius ir muzikos klipų kūrėjas Vytautas Rumšas jaunesnysis.

Ramūnas Zilnys, Vytautas Rumšas, Leonas Somovas

Primename, kad šį vakarą pasirodžiusieji turi galimybę patekti tarp tų, kurie bus vienu žingsneliu arčiau 64-ojo „Eurovizijos" dainų konkurso scenos Izraelyje, Tel Avive. Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus, liks tik šeši pasirodymai, kurie keliaus į kitą etapą.

Gabrielė Martirosianaitė, Giedrius Masalskis

Dalyviai pasirodo tokia tvarka:

1. „Laimingu būti lengva" „Pasaulio vidury"

„Ši grupė turi visai linksmą humoro jausmą ir, man atrodo, kad jūs su kažkuo susilažinote ir sakėte, kad jūs pamatysite ir mes ten būsime“, – juokėsi Ramūnas Zilnys ir pridūrė, jog jei jie tikisi tęsti istoriją su dainoje minima mergina Izabele, nereikėtų jai rodyti šios dainos.


V. Rumšas jaunesnysis taip pat sakė, jog ši daina jį privertė nustebti.

2. Voldemars Petersons „Dancing With The Stars"

Šio latvių kilmės atlikėjo pasirodymą vertindamas R. Zilnys sakė, kad jei šią dainą atliktų legendinė latvių grupė „Brainstorm“, kartu dainuotų tūkstančiai, tačiau, kaip pastebėjo ilgametis atrankų komisijos narys, atlikėjui pritrūko jėgos.


Tiesa, nors Leonas Somovas ir turėjo pastabų, palinkėjo patekti į kitą etapą, kur atlikėją jis tikrai mato.

3. La Forza „Leisk tave paguosti"

Trys žinomos ir dainingos moterys – Vaida Genytė, Neringa Nekrašiūtė ir Renata Norvilė – vienos dainingiausių atrankos dalyvių. Tačiau romantišką dainą atlikusios dainininkės sulaukė ir ne vieno pasiūlymo, kaip būtų galima patobulinti pasirodymą.

„Sekančiam kartui pasiūlyčiau pasirinkti vieną pagrindinį balsą“, – sakė L. Somovas.

R. Zilnys tuo tarpu pastebėjo, jog jos turi ir visus šansus pelnyti vyresnio amžiaus žiūrovų simpatijas. „Jums reikėtų išversti šią dainą pažodžiui į anglų kalbą“, – siūlė jis.

4. Sofija Eitutytė „My 7th life"

„Žinau, kad norėjai būti šioje scenoje ir noriu, pasakyti, kad esi šaunuolė. Tik reikia mesti į šalį aukštakulnius, nes jie tau trukdo. Dainoje yra dalelė tavęs, todėl atrask ją“, – sakė V. Rumšas.


L. Somovas pastebėjo, kad pati atlikėjos daina yra labai graži, tačiau trūko įsimintinumo. „Reikėtų padirbėti ties įsimintinumu, tačiau tikrai labai gražu“, – kalbėjo žinomas šalies prodiuseris.

5. „Antikvariniai Kašpirovskio dantys" „Mažulė"

Bene laukiamiausia vakaro klausytojų grupė – „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. Ritmingomis dainomis garsėjanti vaikinų grupė ir šįkart netruko užvesti publiką. Šįkart jie dainavo apie automobilį, kurį dainoje vadino mažule.

„Turiu prisipažinti, jūsų hobis yra stebinti ir šokiruoti. Aš taip naiviai galvojau, kad daina apie merginą, o pasirodo – apie automobilį“, – sakė G. Martirosionaitė.


Tik dėl lietuviško dainos teksto sudvejojęs V. Rumšas sakė, kad daina jam ypač patinka, kaip ir grupė. Tuo tarpu L. Somovas pastebėjo, kad iki šiol tai geriausiai ir labiausiai pasiruošusi grupė.

R. Zilnys pajuokavo, kad juokingiausia būtų išsiuntus grupę į tarptautinę konkurso sceną bei paklausyti, kaip renginio vedėjams seksis ištarti sudėtingą grupės pavadinimą.

6. Dagna „The Rush"

Išgyrę atlikėjos Dagnos balsą komisijos nariai ir toliau negailėjo jai komplimentų. R. Zilnys net pastebėjo, kad būtent išgirdus šią dainą jis prisiminė didžiąją „Eurovizijos“ sceną.

„Tiems, kurie dar nežino Dagnos, galiu pasakyti, kad ji turi puikų balsą. Tik priedainis yra sunkiai įsimenamas“, – komplimentų po pasirodymo Dagnai negailėjo V. Rumšas.

7. Jurgis Brūzga „CTRL ALT DELETE"

„Priedainis gerai įsimenamas, bet norėjosi kokią nors petardą iššauti“, – sakė V. Rumšas.

L. Somovas pastebėjo, kad J. Brūzgos gerbėjų lūkesčiai dar prieš šį pasirodymą buvo dideli, bet kažkokios idėjos dar trūksta. Jiems pritarė ir R. Zilnys. „Daina yra vykusi. Visiškai. Tik nesu tikras, ar pavyks užpildyti sceną su tokiu choreografiniu numeriu“, – kalbėjo ilgametis komisijos narys.

8. Kali „Don't B3long"

L. Somovas sakė, kad kūrinį reikėtų patobulinti iki pasirodymo didžiojoje scenoje. Tiesa, muzikos ekspertas R. Zilnys pastebėjo, jog daina yra puiki bei turinti potencialo, tačiau atlikimui trūksta jėgos ir energijos. „Tai gali būti hitas. Tik daugiau energijos, jėgos“, – sakė jis.


V. Rumšas pritarė kolegoms ir tik pridūrė, kad į dainos atlikimą reikėjo įdėti daugiau jėgos ir jausmų, kurių, deja, šįkart komisija neišgirdo: „reikia maksimumo“.

9. Cheri „Again"

„Viskas rodo, kad labai mylite muziką. Produkcija – labai aukštame lygyje. Čia nuo pat pradžių atnešėte visiškai paruoštą šou. Buvo smagu žiūrėti nuo pat pradžių iki pabaigos“, – pirmasis atlikėjos pasirodymą komentavo L. Somovas.


„Šiame kūrinyje yra vystymas. Vis dėlto viskas man taip patinka, kad vienintelis dalykas, ko dar norėčiau – tai jūsų balso išraiškos, kad jis būtų labiau įsimintinas“, – pridūrė V. Rumšas jaunesnysis.

R. Zilnys taip pat negailėjo komplimentų ir sakė, kad šis pasirodymas yra puikus ir daug geresnis už visą atlikėjos albumą.

10. 120 „Nėra abejonių"

Dar kol „Eurovizijos“ atrankų Lietuvoje vedėjais tapę Gabrielė Martirosionaitė ir Giedrius Masalskis derino paskutines šio vakaro laidos detales, o dalyviai grimavosi, energingoji grupė „120“ nusprendė atlikti esminius pakeitimus savo pasirodyme. „Dar niekam nesakėme, bet pakeitėme dainos pavadinimą. Ne, ji nebebus angliška. Neįdomu angliškai“, – juokėsi grupė, atrankoje turėjusi atlikti dainą anglišku pavadinimu „No doubt“.

Grupės atskleidė, jog ir lietuviškai galima perduoti žinutę Europai, o tai padaryti galima nebūtinai žodžiais. Milijardus peržiūrų „Youtube“ tinkle jau anksčiau surinkusios tokios dainos kaip Psy dainos „Gangnam Style“ ir Luis Fonsi bei Daddy Yankee hitas Despacito, anot vyrukų, taip pat įrodo, jog nebūtina dainuoti angliškai tam, kad būtum išgirstas visame pasaulyje.

„Svarbiausia yra jausmas, idėja ir tai, kaip tu iškomunikuoji tą žinutę. Mūsų žinutė apie tai, kad lietuviams nereikia abejoti, bijoti ir būti tokiais kukliais. Kol kas žinutę skirsime atrankoms, o vėliau – ir „Europai“.

Juk mes, lietuviai, neturime priežasčių būti tokie kuklūs. Turime būti gerais žmonėmis, bet tikrai ne tokiais kukliais. Iš to kuklumo ir ateina baimė, kuri yra pats blogiausias jausmas. Jau vien kalbant apie Lietuvos istoriją, buvo laikas kai kalbėti lietuviškai buvo tarsi gėda“, – pasakojo Dovydas Laukys.

Jie prisiminė ir dažno muzikos kūrėjo minimą argumentą, jog kurti lietuviškai yra sudėtingiau. Tačiau vaikinai skubėjo tai paneigti, sakydami, jog problema slypi tikrai ne kalboje. „Juk ir kai susitinka du žmonės, jie komunikuoja ne tik kalba, bet ir mimika, gestais, jausmais. Visa kita yra kūno kalba. Prisimenu ir man pasakotą istoriją, jog kai Vincas Kudirka su Jonu Basanavičiumi važiavo į mokyklą ir vienas iš jų pradėjo dainuoti lietuviškai. Kitas tuo tarpu pagalvojo, jog štai koks mužikas. Galbūt taip ir tempiame tą kompleksą daugybę metų“, - kalbėjo Šarūnas Januškevičius.

Muzikantai sakė, jog savo daina stengsis įkvėpti daugiau tikėjimo visiems, kurie ją išgirs, todėl naujas dainos pavadinimas „Nėra abejonių“.

„Jei konkursas būtų rodomas be garso, būtumėte tikri laimėtojai. Aš kalbu greitai, bet man jau buvo sunku suprasti, ką jūs dainuojate. Tačiau šita daina yra trenkta“, – sakė jis.

Ir kitiems komisijos nariams pritrūko įdirbio ruošiant kūrinį scenai, tačiau vaikinų choreografija sulaukė nemažai komplimentų.

11. Monika Marija „Criminal"

„Monika Marija, koks malonumas girdėti jūsų balsą. Aš esu jo pakerėtas nuo praeitų metų. Man sunku kažką pasakyti. Viskas gražu ir scenografiškai ir atrodo, kad tuoj baigsis kūrinys, bet jūs taip gerai ir vėl užkabinate“, – kalbėjo V. Rumšas.


Tiesa, ši jaunosios kartos atlikėja šiemet atrankose dalyvauja su dviem kūriniais. Tai nelabai patiko R. Zilniui, nors pats pasirodymas jam patiko. „Mačiau dainos klipą ir bijojau, kad bandysite jį atkartoti atsivedusį tą vaikiną ir plausite jam kojas“, – sakė muzikos ekspertas.

12. Jurijus „Run With The Lions"

Didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje šis atlikėjas jau stovėjo Vaido Baumilos ir Monikos Linkytės pasirodymo metu. Ir šįkart, kaip pats sako, išgirdęs „savo dainą“, ryžosi pasirodyti ir pats su savo kūriniu.

„Dainos struktūra, atrodo, yra tokia, kad vėliau tarsi pritrūksta jos vystymosi. Tačiau balsas parodo savo galimybes“, – sakė V. Rumšas.


Besibaigiant vakarui R. Zilnys pastebėjo, kad būtent šio vakaro pasirodymai buvo labai stiprūs, todėl išrinkti geriausius bus sunki užduotis.

13. Jurgis DID & Erica Jennings „Sing!"

Komisija šiai profesionalių dainininkų porai dėkojo už pasiryžimą dalyvauti „Eurovizijos“ konkurso atrankose ir vėl.

„Aš manau, kad reikėtų sulaužyti tas taisykles, kiek žmonių turėtų būti ant scenos ir pakviesti daugiau žmonių bei padaryti tikrą tūsą“, – pastebėjo L. Somovas.


Žinomam prodiuseriui pritarė ir kiti komisijos nariai, kurie sakė, kad būtent ši pora, trečiadienio vakarą atlikusi itin uždegantį kūrinį, privalo būti finale.

Komisijos balsai:

12 balų – Jurijus

10 balų – Monika Marija

8 balai – Cheri ir Jurgis DID & Erica Jennings

6 balai – „Antikvariniai Kašpirovskio dantys"

5 balai – Jurgis Brūzga

4 balai – Dagna

3 balai – Sofija Eitutytė

2 balai – Voldemars Petersons ir Kali

0 balų – „Laimingu būti lengva", „La Forza" ir „120"

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (371)